×

iQ Test εγκυμοσύνης: Το δικό σου έξυπνο τεστ εγκυμοσύνης

 27/03/2024 1m, 22s

Το iQ είναι ένα τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο ανιχνεύει γρήγορα και με ακρίβεια εάν είστε έγκυος. Είναι ευκολόχρηστο και μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι.

 

IQ Home Test Εγκυμοσύνης

 

Τρόπος λειτουργίας του τεστ εγκυμοσύνης iQ:

Το συγκεκριμένο τεστ εγκυμοσύνης ανιχνεύει στα αρχικά στάδια της κύησης 2 από τις μορφές της ορμόνης κυήσεων στα ούρα, οι οποίες αυξάνονται και άρα είναι ανιχνεύσιμες κατά την εγκυμοσύνη. Είναι σχεδιασμένο να ανιχνεύει μια πολύ μικρή ποσότητα της ορμόνης της κύησης hCG (ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη) στα ούρα σας. Η ευαισθησία του τεστ είναι 25 mIU/ml με ακρίβεια >99% σε εργαστηριακές μελέτες.

Η ορμόνη της κύησης hCG παράγεται αμέσως μετά τη σύλληψη και αυξάνεται κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 μηνών της κύησης. Το iQ Home τεστ εγκυμοσύνης είναι σχεδιασμένο να ανιχνεύει την ορμόνη της κυήσεως hCG από την 2η έως την 3η ημέρα μετά την έναρξη αύξησης των επιπέδων της hCG.

 

Πότε μπορείτε να κάνετε το iQ Test;

Μπορείτε να κάνετε το iQ Test 7 ημέρες μετά από την ημερομηνία επαφής. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε μέχρι να υπάρξει καθυστέρηση της περιόδου σας για να πραγματοποιήσετε το τεστ. Όταν κάνετε το τεστ πριν από την αναμενόμενη περίοδό σας, συστήνεται να χρησιμοποιείτε τα πρώτα πρωινά ούρα σας.
Αν το τεστ δείξει θετικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι είστε έγκυος. Αν όμως είναι αρνητικό το αποτέλεσμα θα πρέπει να επανελέγχεται κατά τη στιγμή της αναμενόμενης περιόδου σας. Δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε τα πρώτα πρωινά ούρα σας, εάν έχετε καθυστέρηση περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για τις οδηγίες χρήσης του iQ , καθώς και για την ανάγνωση και την ερμηνείας των αποτελεσμάτων του iQ Test.

 

Πηγή Άρθρου: Menarini Hellas 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα