×

Κατσικίσιο Γάλα για Μωρά: τι οφέλη έχει;

 22/04/2024 3m, 15s

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο, παρατηρείται μία κατεύθυνση σε εναλλακτικούς τρόπους βρεφικής διατροφής από τους γονείς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι γονείς χρησιμοποιούν άλλα είδη γάλακτος για την τροφοδοσία του μωρού τους, εκτός του αγελαδινού γάλακτος, που είναι το πιο δημοφιλές.

Το κατσικίσιο γάλα για μωρά, τα τελευταία χρόνια, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος για αρκετούς γονείς, καθώς περιέχει θρεπτικά στοιχεία και συστατικά τα οποία βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη ενός βρέφους.

Στο άρθρο μας παρακάτω θα γίνει αναφορά στο κατσικίσιο γάλα για μωρά, τα οφέλη του, τις πιθανές παρενέργειες αλλά και τις καλύτερες φόρμουλες με κατσικίσιο γάλα για το μωρό σας.

 

Κατσικίσιο γάλα για μωρά: τι οφέλη έχει;

Το κατσικίσιο βρεφικό γάλα παρέχει αρκετά οφέλη για ένα μωρό. Ορισμένα εξ αυτών αφορούν:

Θρεπτικά συστατικά

Το κατσικίσιο γάλα έχει υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης από άλλες παρόμοιες βρεφικές φόρμουλες και είναι επίσης υψηλότερο σε πρωτεΐνη από το ανθρώπινο γάλα. Επιπλέον, το κατσικίσιο γάλα περιέχει μέταλλα όπως:

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι το κατσικίσιο γάλα είναι καλή πηγή βιταμινών Β1 & Α.

Έκζεμα και παλινδρόμηση

Μελετώντας για το κατσικίσιο γάλα, έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας του εκζέματος ή της παλινδρόμησης στα βρέφη, ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω έρευνες γύρω από αυτά τα άμεσα οφέλη.

Άλλα ζητήματα υγείας

Η χορήγηση του κατσικίσιου γάλακτος για μωρά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο δυσκοιλιότητας, διαβήτη και καρκίνου.

 

Κατσικίσιο γάλα & αγελαδινό γάλα: ποιο να επιλέξω για το μωρό μου;

Αρκετοί γονείς αναρωτιούνται το κατά πόσο αξίζει να παραμείνουν στη χρήση αγελαδινού γάλακτος για το μωρό τους ή μετάβαση σε κατσικίσιο. Οι διαφορές – και ομοιότητες – μεταξύ κατσικίσιου και αγελαδινού γάλακτος είναι οι παρακάτω:

  • Το κατσικίσιο γάλα έχει περισσότερες πρωτεΐνες και λιπαρά σε σύγκριση με το αγελαδινό.
  • Το κατσικίσιο γάλα περιέχει λακτόζη όπως ακριβώς και το αγελαδινό. Κατά συνέπεια, εάν το παιδί σας έχει δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να εξετάσετε το φυτικό γάλα που δεν περιέχει λακτόζη.
  • Το γεγονός ότι η πρωτεΐνη κατσικίσιου γάλακτος είναι παρόμοια στη δομή με το αγελαδινό γάλα σημαίνει ότι και τα δύο γάλατα μπορούν να προκαλέσουν στο παιδί σας αλλεργικές αντιδράσεις.

 

Έχει παρενέργειες η χρήση κατσικίσιου γάλακτος στο μωρό μου;

Γενικά, το κατσικίσιο γάλα θεωρείται μια ασφαλής εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα, αλλά μόνο όταν ακολουθείται το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για να το εισαγάγετε στο μωρό σας. Οι φόρμουλες με βάση το κατσικίσιο γάλα είναι ασφαλείς από τη γέννηση του μωρού σας.

Ωστόσο, η χορήγηση βρεφικού γάλακτος σε σκόνη για το μωρό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως αλλεργικές αντιδράσεις, εντερικά προβλήματα και δυσκολία στην πέψη.

 

Μπορώ να δώσω φυσικό κατσικίσιο γάλα στο μωρό μου;

Ως γνωστόν, οι φόρμουλες με βάση το κατσικίσιο γάλα είναι ασφαλείς από τη γέννηση του μωρού σας, αλλά το φρέσκο κατσικίσιο γάλα θα πρέπει να αποφεύγεται εντελώς κατά τους πρώτους 12 μήνες της ζωής του μικρού σας, όπως συνιστάται από τους ειδικούς.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κατσικίσιο γάλα από μόνο του δεν παρέχει επαρκή θρεπτικά συστατικά για τα βρέφη. Επιπλέον, έχει συνδεθεί με σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ανάπτυξη, εάν καταναλώνεται ως εναλλακτική λύση στη βρεφική φόρμουλα ή το μητρικό γάλα.

Αυτές οι ελλείψεις στο φυσικό κατσικίσιο γάλα για μωρά μπορούν να προκαλέσουν τα παρακάτω προβλήματα:

  • Υπονατριαιμία
  • Μεγαλοβλαστική αναιμία
  • Αλλεργικές αντιδράσεις
  • Λοιμώξεις και σηψαιμία

 

Ποιο είναι το καλύτερο κατσικίσιο γάλα σε σκόνη για βρέφη;

Εφόσον επιθυμείτε να δοκιμάσετε κατσικίσιο γάλα στο μωρό σας, μπορείτε να βρείτε στο online φαρμακείο μας τα καλύτερα κατσικίσια γάλατα για βρέφη, καλύπτοντας με ασφάλεια τις ανάγκες του μωρού σας.

Frezyderm Frezylac Platinum 1 400gr
Frezyderm Frezylac Platinum 1 400gr

Κατσικίσιο βιολογικό γάλα για βρέφη από τη γέννηση έως το 6ο μήνα

 

Frisomel 2 Κατσικίσιο Γάλα σε Σκόνη για Βρέφη από 6 έως 12 Μηνών 400gr
Frisomel 2 Κατσικίσιο Γάλα σε Σκόνη για Βρέφη από 6 έως 12 Μηνών 400gr

Κατσικίσιο Γάλα σε σκόνη για βρέφη από 6 έως 12 μηνών

 

Kendamil Goat 3 Toddler Milk 12-36m 800gr
Kendamil Goat 3 Toddler Milk 12-36m 800gr

Κατσικίσιο Ρόφημα Γάλακτος 3ης Βρεφικής Ηλικίας σε Σκόνη

 

👩‍🍼 Εσείς ποιο βρεφικό γάλα θέλετε για τη διατροφή του μωρού σας;

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα