×

Λιπαρά Μαλλιά: Αντιμετώπιση & τα καλύτερα σαμπουάν

 28/09/2022 4m, 50s

Όλοι αγαπούν τα όμορφα, φυσικά και λαμπερά μαλλιά! Αναδεικνύουν όλη την εμφάνιση ενώ τα περιποιημένα και όμορφα μαλλιά μπορούν να ολοκληρώσουν με επιτυχία κάθε εμφάνιση, από ένα καθημερινό look έως και κάποιο επίσημο. Φυσικά η ποιότητα της τρίχας που έχει ο καθένας και η ποσότητα των μαλλιών διαφέρει και εξαρτάται αποκλειστικά από τον κάθε οργανισμό, τα γονίδια και την κληρονομικότητα πολλές φορές.

Καθημερινά άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας αφιερώνουν χρόνο στην περιποίηση και το styling των μαλλιών τους, καθώς αποτελεί μέρος της καθημερινής τους προετοιμασίας. Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά πιο γρήγορα όταν η τρίχα των μαλλιών έχει τέτοια δομή που μπορεί να κρατήσει το αποτέλεσμα και φυσικά όταν δεν λαδώνει εύκολα.

Το πόσο συχνά ή όχι λαδώνουν τα μαλλιά κάποιου αποτελεί ένα σύνηθες πρόβλημα που δεν διαχωρίζει ηλικία ή φύλο. Η λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής αποτελεί ένα πρόβλημα που απαιτεί μια διαφορετική περιποίηση του τριχωτού της κεφαλης και μια πιο συχνή ενασχόληση με τα μαλλιά. Αυτό, για πολλούς αποτελεί ένα καθημερινό «εμπόδιο», είτε γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή γιατί πρακτικά χρειάζεται μια πιο συχνή περιποίηση και καθαριότητα των μαλλιών, για να φαίνονται καθαρά και λαμπερά και όχι λιπαρά.

Έτσι, επειδή η λιπαρότητα των μαλλιών και η αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της ενδιαφέρει αρκετούς ανθρώπους, παρακάτω θα βρεις εύκολους τρόπους για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας των μαλλιών χωρίς δυσκολία στην καθημερινότητά του.

 

Τρόποι αντιμετώπισης της λιπαρότητας για μαλλιά

Εξίσου σημαντικό είναι να εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας τις μάσκες που καταπολεμούν τη λιπαρότητα. Υπάρχουν διάφορες μάσκες στο εμπόριο που μπορεί κανείς να βρει εύκολα, ενώ είναι εξίσου εύκολο κάποιος να δημιουργήσει μάσκες μαλλιών με φυσικά προϊόντα που έχει σπίτι σου.

Στο διαδίκτυο με μια μικρή και σύντομη έρευνα υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές με σπιτικά υλικά, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη για να δημιουργήσεις μόνος σου.

 

Αντιμετώπιση λιπαρότητας στα μαλλιά
Μείωση της συχνότητας του λουσίματος  Μπορεί τα όμορφα, λαμπερά μαλλιά να είναι και πιο ελκυστικά, στην περίπτωση όμως της λιπαρότητας των μαλλιών και της αντιμετώπισής της, χρειάζεται η μείωση του συχνού λουσίματος. Σημαντικό επίσης είναι να σημειωθεί, πως για ένα σωστό λούσιμο χρειάζεται λίγη ποσότητα από το σαμπουάν και έμφαση στην καθαριότητα του τριχωτού που βρίσκεται στις ρίζες.
Σωστή χρήση του μαλακτικού μαλλιών Το μαλακτικό μαλλιών πρέπει να τοποθετείται στις άκρες των μαλλιών και όχι στη ρίζα. Τα μαλλιά με λιπαρή τάση λαδώνουν πολύ πιο γρήγορα και φαίνονται πιο λιπαρά, όταν το μαλακτικό μαλλιών τοποθετείται στη ρίζα.
Φυσικός τρόπος στεγνώματος Ένα ακόμα χρήσιμο στοιχείο για την μείωση της λιπαρότητας των μαλλιών είναι ο φυσικός τρόπος στεγνώματός τους. Αποφύγετε τη χρήση θερμότητας για το στέγνωμα των μαλλιών σας όσο μπορείτε!
Χρήση συγκεκριμένων προϊόντων περιποίησης Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά και σε μεγάλη ποικιλία προϊόντα περιποίησης ή σαμπουάν ειδικά σχεδιασμένα για τα λιπαρά μαλλιά. Έτσι, με τη χρήση αυτών, η λιπαρότητα μπορεί να ρυθμιστεί. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι φτιαγμένα με ειδικά στοιχεία που καταπολεμούν τη λιπαρότητα. Επιπλέον, αν θέλετε να λούζετε τα μαλλιά σας συχνά ή καθημερινά, χρειάζεται να βρείτε σαμπουάν τα οποία είναι κατάλληλα για συχνή χρήση.
Σωστό ξέβγαλμα των μαλλιών κατά το λούσιμο Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεπλένετε σωστά και για αρκετή ώρα τα μαλλιά σας μετά από κάθε λούσιμο. Έτσι, αφαιρείται όλη η ποσότητα του σαμπουάν και του μαλακτικού μαλλιών, δεν μένει στη ρίζα ή γενικά στα μαλλιά, με αποτέλεσμα να μειώνεται αποτελεσματικά η λιπαρότητα των μαλλιών. Το αποτέλεσμα είναι να φαίνονται πιο καθαρά και λαμπερά.
Μην ακουμπάτε συχνά τα μαλλιά σας Μια ακόμα συνήθεια που επηρεάζει και αυξάνει τη λιπαρότητα των μαλλιών είναι η συχνή ενασχόληση μαζί τους. Έτσι άτομα που πιάνουν πολύ και συχνά τα μαλλιά τους, τα μαζεύουν ψηλά και ασχολούνται συνεχώς μαζί τους, αυξάνουν τη λιπαρότητα των μαλλιών.
Χρήση ξηρού σαμπουάν Μια σίγουρη και αποτελεσματική λύση είναι το ξηρό σαμπουάν. Υπάρχει στο εμπόριο σε διαφορετικές τιμές, αρώματα και συνθέσεις και μπορεί να αποτελέσει μια γρήγορη και εύκολη λύση κατά της λιπαρότητας των μαλλιών. Η χρήση του είναι εύκολη και δεν περιορίζεται, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δώσει παράταση και να μειώσει την ανάγκη για καθημερινό λούσιμο, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί λιπαρότητα στα μαλλιά. Υπάρχει σε συσκευασίες που μπορεί κάποιος να μεταφέρει εύκολα και να το έχει μαζί του, άρα μπορεί να ανανεωθεί μέσα στην ημέρα. Χαρίζει μια ανανεωμένη όψη στα μαλλιά, ενώ τοποθετείται στη ρίζα τους. Με τη χρήση του ξηρού σαμπουάν απορροφάται η λιπαρότητα και βελτιώνεται η όψη των μαλλιών.
Αφήστε τα μαλλιά σας κάτω Η περιποίηση των μαλλιών συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία διαφόρων χτενισμάτων. Έτσι χτενίσματα που μαζεύονται τα μαλλιά σας ψηλά, σε καθημερινή βάση, σημαίνουν πιο λιπαρά μαλλιά, ιδίως αν χρησιμοποιείται και προϊόντα styling.
Σωστά σαμπουάν Πριν αγοράσεις ένα σαμπουάν μαλλιών αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο για να διαβάσεις τον τύπο των μαλλιών που απευθύνεται. Προτίμησε σαμπουάν που αναγράφουν πως είναι για λιπαρά μαλλιά, για όγκο, σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό με χρήση βοτάνων ή τσάι και σαμπουάν που αναγράφουν για λεπτά και λιπαρά μαλλιά.

 

Τα καλύτερα σαμπουάν για λιπαρές ρίζες

Έχετε έυθραυστα, μακρυά μαλλιά με λιπαρές ρίζες; Αναγκάζεστα να κόβετε τα μαλλιά σας κάθε μήνα γιατί είναι ταλαιπωρημένα; Υποφέρετε από λιπαρότητα;

Για τη βελτίωση και τη διατήρηση της ποιότητας των μακριών μαλλιών σας, χρειάζεται ένα ειδικό σύστημα περιποίησης. Η σειρά Schwarzkopf Gliss Supreme Length για εύθραυστα μακριά μαλλιά με λιπαρές ρίζες αποτελείται από σαμπουάν, conditioner και μάσκα μαλλιών και θα επανορθώσει τις φθορές των ταλαιπωρημένων μακριών μαλλιών.

 

Schwarzkopf Gliss Supreme Length Shampoo
Schwarzkopf Gliss Supreme Length Shampoo

 

Schwarzkopf Gliss Supreme Length Conditioner
Schwarzkopf Gliss Supreme Length Conditioner

 

Schwarzkopf Gliss Supreme Length Mask
Schwarzkopf Gliss Supreme Length Mask

 

Όποιες συμβουλές επιλέξεις να ακολουθήσεις ή να συνδυάσεις για την καταπολέμηση της λιπαρότητας, να θυμάσαι πως η δομή της τρίχας των μαλλιών σου είναι συγκεκριμένη και μπορείς αποτελεσματικά να μειώσεις σε μεγάλο βαθμό τη λιπαρότητα, σίγουρα όμως δε μπορείς να την εξαφανίσεις εντελώς!

 

Ανακαλύψτε στο αγαπημένο σας online φαρμακείο σαμπούαν για λιπαρότητα και προϊόντα για περιποίηση λιπαρών μαλλιών!

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα