×

Λοσιόν προσώπου: Πως χρησιμοποιείται σωστά;

 26/03/2024 2m, 51s

Τι κάνει η λοσιόν προσώπου;

Μια λοσιόν προσώπου, που ονομάζεται αλλιώς toner, είναι ένα υγρό καλλυντικό προϊόν. Είναι διαυγείς & λεπτόρρευστες. Η ονομασία λοσιόν αναφέρεται στη μορφή του προϊόντος. Η σύσταση της λοσιόν έχει βάση το νερό, το αλκοόλ, τη γλυκερίνη και άλλα συστατικά ανάλογα με το λόγο χρήσης και τον τύπο δέρματος, για τα οποία προορίζεται. Συνήθως, οι λοσιόν χρησιμοποιούνται για καθαρισμό, ντεμακιγιάζ, ως οροί ή για ενυδάτωση.

 

Πώς να χρησιμοποιήσω μια λοσιόν προσώπου;

Η λοσιόν καθαρισμού προσώπου εφαρμόζονται συνήθως μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας, για να τονώσει το δέρμα και να το προετοιμάσει για το επόμενο καλλυντικό προϊόν, δηλαδή τον ορό ή την ενυδατική κρέμα.

Εφάρμοσέ την με βαμβάκι σε πρόσωπο και μάτια. Δε χρειάζεται ξέβγαλμα. Προχώρησε στο επόμενο στάδιο της ρουτίνας σου.

 

Οφέλη λοσιόν προσώπου

  • Αφαιρούν τα υπολείμματα ρύπων και καλλυντικών από το δέρμα.
  • Επαναφέρουν το pH του δέρματος στα ιδανικά επίπεδα.
  • Συσφίγγουν τους πόρους.
  • Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ακμής.
  • Χαρίζουν αναζωογόνηση στην επιδερμίδα.
  • Ενυδατώνουν περαιτέρω το δέρμα.

 

Οι καλύτερες λοσιόν προσώπου

 

Caudalie Vinopure Clear Skin Purifying Toner
Caudalie Vinopure Clear Skin Purifying Toner

Λοσιόν καθαρισμού κατά των ατελειών κατάλληλη για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Είναι εμπλουτισμένη με φυσικό σαλικυλικό οξύ, πολυφαινόλες σταφυλιού και βιολογικά αιθέρια έλαια. Εξυγιαίνει και προετοιμάζει την επιδερμίδα να δεχτεί τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης. Η επιδερμίδα αποκτά άμεση λάμψη, οι πόροι συσφίγγονται και οι ατέλειες μειώνονται.

 

 

Frezyderm Ac-Norm Normalizing Lotion
Frezyderm Ac-Norm Normalizing Lotion

Frezyderm λοσιόν προσώπου με αντισηπτική δράση. Αυτή η τονωτική λοσιόν για ακμή ολοκληρώνει τη διαδικασία του καθαρισμού, μειώνει τη λιπαρότητα και συσφίγγει τους πόρους, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Κατάλληλο για:

  • Ήπια, μέτρια και σοβαρή ακμή.
  • Αφαίρεση σμήγματος, σύσφιξη πόρων.
  • Συνδυασμό με φαρμακευτικές αγωγές.
  • Συντήρηση μετά τις θεραπείες αντιμετώπισης της ακμής.

 

 

La Roche-Posay Lotion Apaisante
La Roche-Posay Lotion Apaisante

La Roche-Posay τονωτική λοσιόν για κάθε τύπο επιδερμίδας. Ιδανική για ευαίσθητο δέρμα με καταπραϋντική δράση. Τονώνει και εξυγιαίνει το δέρμα, διατηρώντας τη φυσιολογική ισορροπία του pH.

 

 

Darphin Stimulskin Plus Multi-Corrective Divine Splash Mask Lotion
Darphin Stimulskin Plus Multi-Corrective Divine Splash Mask Lotion

Τονωτική λοσιόν για ευαίσθητα δέρματα, που ενυδατώνει και ηρεμεί από τους ερεθισμούς κι ενισχύει την κυτταρική ανανέωση. Συμβάλλει στην θωράκιση της άμυνας της επιδερμίδας και την αναζωογονεί. Το δέρμα ανακτά τη σφριγηλότητα της με απολαυστική ενυδάτωση και δείχνει πιο νεανική, απαλή και φωτεινή.

 

 

L'oreal Paris Revitalift Filler
L’oreal Paris Revitalift Filler

Loreal λοσιόν με υαλουρονικό οξύ, που ενυδατώνει και λειαίνει το δέρμα. Αναπληρώνει τον όγκο της επιδερμίδας. Συμβάλλει στην εντατική ενυδάτωση και σύσφιξη της επιδερμίδας. Καθαρίζει τέλεια και προσφέρει άμεσα ενυδάτωση και τόνωση στην επιδερμίδα. Μέρα με τη μέρα, η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή και ενυδατωμένη.

 

 

Skincode Exclusive Cellular Revitalizing
Skincode Exclusive Cellular Revitalizing

Ενυδατικό & αναζωογονητικό Toner για κανονική προς ξηρή επιδερμίδα. Το Skincode Exclusive Cellular Revitalizing Toner αφαιρεί αποτελεσματικά τα ίχνη του μακιγιάζ και των υπολειμμάτων, δίνοντας στο δέρμα μια αίσθηση φρεσκάδας και ζωτικότητας.

 

 

Origins Mega-Mushroom Relief & Resilience Soothing Treatment Lotion
Origins Mega-Mushroom Relief & Resilience Soothing Treatment Lotion

Ενυδατική τονωτική λοσιόν προσώπου, που χαρίζει άμεση ανακούφιση, καταπράυνση κι ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Χάρη στο μοναδικό Mega Mushroom Complex καταπραΰνει την ευαίσθητη επιδερμίδα και ενισχύει την φυσική άμυνα προστασίας της, ενώ χαρίζει άμεση και πλούσια ενυδάτωση. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, εξαιρετική για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

 

Avene Lotion Micellaire

Avene τονωτική λοσιόν για καθαρισμό χωρίς ξέπλυμα. Λοσιόν ντεμακιγιάζ χάρη στους απαλούς καθαριστικούς παράγοντες, που χαρίζουν απαλότητα. Χαρίζει ενυδάτωση και καταπραϋντική δράση, που τυλίγει το δέρμα με αίσθημα δροσιάς. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος, ακόμη και τον πιο ευαίσθητο.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα