×

Μακιγιάζ για πρόσωπα με ακμή & λιπαρότητα

 26/03/2024 2m, 16s

Η επίτευξη του τέλειου μακιγιάζ έχει τις προκλήσεις του – πόσο μάλλον όταν το δέρμα μας έχει ακμή ή και λιπαρότητα. Ακμή και μακιγιάζ όμως μπορούν να πάνε μαζί αρκεί να γίνει η σωστή επιλογή των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσουμε. Μια επιδερμίδα με λιπαρότητα ή ακμή θέλει ευαίσθητο χειρισμό και ευτυχώς υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα make up για ακμή που μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό.

 

Υπάρχει κατάλληλο μέικ απ για ακμή;

 

Make up για ακμή

 

Καταρχάς κάνει να βαφόμαστε όταν έχουμε ακμή; Οι ειδικοί λένε ναι. Η Αμερικανική Εταιρία Δερματολογίας συνιστά να γίνεται προσεκτική επιλογή των καλλυντικών για μακιγιάζ. Αν παρατηρήσετε πως κάποιο προϊόν εντείνει το πρόβλημα, αντικαταστήστε το αμέσως. Τα ιδανικά προϊόντα συνιστάται να αναφέρουν ότι είναι oil-free, ότι δεν φράζουν τους πόρους και ότι είναι μη φαγεσωρογόνα.

Σύμμαχος στην αντιμετώπιση της ακμής με το μακιγιάζ είναι και το σαλυκιλικό οξύ το οποίο δρα ενάντια στα σημάδια ακμής. Είναι προτιμότερο τα προϊόντα make up που διαλέγετε να το περιέχουν.

 

Ακμή και μακιγιάζ: Υπάρχει σωστός τρόπος εφαρμογής;

Πριν τη χρήση των προϊόντων μακιγιάζ για ακμή, πλύνετε πολύ καλά τα χέρια και απλώστε καλά την ενυδατική σας και το αντηλιακό. Κατόπιν, εφαρμόστε το make up με κάποιο ειδικό πινέλο, καθώς τα δάχτυλα μπορεί να μεταφέρουν λιπαρότητα στο πρόσωπο. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές καθώς βαφόμαστε. Και φυσικά, δεν πέφτουμε ποτέ να κοιμηθούμε χωρίς να έχουμε ξεβαφτεί.

Pharm24 Tip: Μην ξεχνάτε να πλένετε καλά τα πινέλα μια φορά τη βδομάδα με σαπούνι κα νερό. Μην τα ανταλλάσσετε με τη φίλη σας όσο καλά κι αν έχουν πλυθεί.

 

Τα καλύτερα φαρμακευτικά make up για ακμή

Η ομάδα μας έχει επιλέξει τα καλύτερα φαρμακευτικά μέικ απ για ακμή. Οι παρακάτω εταιρίες έχουν κατασκευάσει καταπληκτικά προϊόντα μακιγιάζ για ακμή που σέβονται την επιδερμίδα ενώ έχουν καλυπτική δράση. Επειδή η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και οι ανάγκες της επιδερμίδας της μοναδικές, η συμβουλή ενός δερματολόγου σχετικά με την ακμή σας αλλά και με το ιδανικό προϊόν μακιγιάζ είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Η φυσική κάλυψη της κρέμας La Roche-Posay Effaclar με χρώμα επανορθώνει και ενυδατώνει τη λιπαρή επιδερμίδα αφήνοντας μια λεία και δροσερή υφή.

Το 3D make up της Vichy προσφέρει κάλυψη ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στην ευαίσθητη επιδερμίδα σας με ακμή να αναπνέει.

Ένα διορθωτικό concealer με επιτυχία κάλυψης των μαύρων κύκλων. Η κρεμώδης σύστασή του συμβάλλει στη μείωση της λιπαρότητας και αναμειγνύεται ομαλά με το μακιγιάζ.

Ένα προϊόν μακιγιάζ για ακμή που παρέχει κάλυψη μαζί με αντηλιακή προστασία. Η πούδρα της Avene προσφέρει ένα ματ αποτέλεσμα στο πρόσωπο προφυλάσσοντας το παράλληλα από τον ήλιο.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα