×

Μάσκα Προστασίας & Μακιγιάζ: Συμβουλές για σωστό μακιγιάζ στην εποχή του Covid-19

 21/02/2023 2m, 7s

Μαζί με το κορονοϊό, έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας και η χρήση μάσκας προστασίας, η οποία φαίνεται πως σταδιακά θα επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερους χώρους.  Παρόλ’ αυτά, εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε όσα κάναμε στην καθημερινότητά μας. Αν, λοιπόν, είσαι λάτρης του μακιγιάζ και αγαπάς να περιποιείσαι την εικόνα σου, δε σε σταματάει καμία μάσκα προστασίας προσώπου

Εδώ, θα βρεις τις συμβουλές για το κατάλληλο μακιγιάζ, που είναι το σταθερό μακιγιάζ. Ακόμη κι αν δουλεύεις πολλές ώρες και είσαι αναγκασμένη να φοράς μάσκα, τα παρακάτω tips, δε θα σε προδώσουν ποτέ!

Primer

To primer αποτελεί πάντα έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους του σταθερού μακιγιάζ. Το primer δημιουργεί την τέλεια βάση, που θα παρατείνει τη διάρκεια του μακιγιάζ. Εμείς σου προτείνουμε τα εξής παρακάτω, που θα απογειώσουν τη σταθερότητα του μακιγιάζ του:

  • Galenic Teint Lumiere Illuminating Primer Beautifier 

Η Galenic μας εντυπωσιάζει με τη βάση τελειοποίησης μακιγιάζ γαληνικής, καινοτόμου  σύνθεσης. Συνδυάζει την εξαιρετική κάλυψη ενός compact με το πολύ φυσικό τελείωμα ενός ζελ. Με την επαφή του με το δέρμα, το primer  αυτό μετατρέπεται σε νερό, αφήνοντας το δέρμα έτοιμο για make – up. 

 

Galenic Teint Lumiere Illuminating Primer Beautifier

 

 

  • Origins Original Skin Pore Perfecting Cooling Primer

Ένα πρωτοποριακό primer με αφρώδη υφή, το τέλειο βήμα ανάμεσα στην περιποίηση της επιδερμίδας και το make-up. Είναι πάντοτε δροσερό και μειώνει άμεσα τους πόρους, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας. Παρατείνει τη διάρκεια του μακιγιάζ. 

 

Origins Original Skin Pore Perfecting Cooling PrimerΠούδρα

Η πούδρα είναι αυτή που θα “κλειδώσει” το μακιγιάζ και θα το σταθεροποιήσει. Με τη σωστή εφαρμογή της πούδρας, θα κρατήσετε το μακιγιάζ σας σταθερό, παρά τη χρήση μάσκας. 

 

Η πούδρα σταθεροποίησης της Vichy διατηρεί το make-up αναλλοίωτο ακόμα και για 16 ώρες. Είναι αποτελεσματική ακόμα και σε ακραίες συνθήκες, όπως είναι ο ιδρώτας & η τριβή. Ως εκ τούτου είναι ιδανική για το μακιγιάζ σου κάτω από τη μάσκα. 

Vichy Dermablend Setting Powder
  • Youth Lab Check-Matte Compact Case

Λεπτόρρευστη, ημιδιαφανής σύνθεση που ελέγχει τη λιπαρότητα δίνοντας ματ αποτέλεσμα. Διαρκεί για ώρες κάνοντας το μακιγιάζ σταθερό.  Ένα καινοτόμο προϊόν με πολλαπλά οφέλη που καθαρίζει και εξυγιαίνει τους φραγμένους πόρους, ενυδατώνει & έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Το σφουγγαράκι της συσκευασίας είναι αντιμικροβιακό. 

 

Youth Lab Check-Matte Compact Case Πούδρα Setting Spray 

To setting spray είναι το τελικό βήμα για ένα απόλυτα σταθερό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό, καθώς παράλληλα με τη σταθεροποίηση του μακιγιάζ, χαρίζει ενυδάτωση & θρέψη. 

 

Maybelline Lasting Fix Setting Spray

 

Εxtra tip:

Μην ξεχνάς να τονίζεις και να περιποιείσαι λίγο περισσότερο το μακιγιάζ των ματιών. Είναι το σημείο που πρέπει να τονίσεις, καθώς τώρα με τη μάσκα, θα τραβούν ακόμη περισσότερο τα βλέμματα πάνω τους! 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα