×

Μαύροι Κύκλοι: Τι είναι & πως αντιμετωπίζονται;

 28/03/2024 4m, 13s

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, που οφείλονται και πως φεύγουν;

H περιοχή κάτω από τα μάτια είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές στο ανθρώπινο σώμα. Είναι πιο λεπτή έχει λιγότερο κολλαγόνο, λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιθέσεων (ρύπανση, ήλιος κλπ). Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια είναι ένα συχνό φαινόμενο, που απασχολεί άνδρες και γυναίκες. Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Ας δούμε τους πιο συνηθισμένους:

  • Αϋπνία
  • Χρήση ακατάλληλων ουσιών
  • Φαρμακευτικές αγωγές
  • Αφυδάτωση
  • Αποτυχημένες αισθητικές παρεμβάσεις
  • Διαταραχή της κατανομής της τοπικής χρωστικής, δηλαδή, της μελανίνης
  • Έλλειψη θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Α, C, B, σίδηρος
  • Αφυδάτωση
  • Αυξομειώσεις βάρους
  • Αλλεργίες ή άλλες δερματικές παθήσεις
  • Ηλικία – Χρόνος

 

Πώς να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια;

Συχνά θα αναρωτιέσαι πως φεύγουν οι μαύροι κύκλοι στα μάτια. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να επέμβεις και να  τους αντιμετωπίσεις . Υπάρχουν διάφορα προϊόντα για τους μαύρους κύκλους, αλλά και πολλές πρακτικές για να τους εξαφανίσεις!

Κρέμες για μαύρους κύκλους στα μάτια

 

Frezyderm Eye Balm

frezyderm eye balm

 

Πρόκειται για μία απαλή και δροσερή κρέμα – gel που καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και μειώνει το πρήξιμο. Δρα συσφικτικά στην περιοχή των ματιών μειώνοντας τις λεπτές γραμμές, ενεργοποιεί άμεσα την μικροκυκλοφορία και επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε την Frezyderm Color Eye Balm με Χρώμα, μια έγχρωμη κρέμα ματιών, η οποία αποχρωματίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια.

frezyderm eye cream colour

 

Korres Greek Yoghurt Eye Cream

korres greek yogurt eye cream

 

Η κρέμα ματιών Korres Greek Yogurt είναι μια δροσερη κρέμα ματιών που προσφέρει 48ωρη ενυδάτωση και στοχευμένη δράση σε πρήξιμο, σακούλες και μαύρους κύκλους. Είναι εμπλουτισμένη με πρε- και προβιοτικά, πρωτεΐνες Γιαουρτιού, ενυδατικό πλέγμα βιοπολυμερών και εκχύλισμα rhodiola rosea.  Η ενυδάτωση και η τόνωση της περιοχής κάτω από τα μάτια προσφέρει ένα αναναιωμένο και ξεκούραστο βλέμμα.

 

Lierac Diopticerne Fluide

lierac diopticerne fluide eye cream

 

Η Lierac Diopticerne Fluide είναι μία λεπτόρρευστη κρέμα φωτεινότητας για τη διόρθωση των μαύρων κύκλων. Πρόκειται για μία εντατική αγωγή κατά των μαύρων κύκλων για την ακρίβεια, που προφυλάσσει παράλληλα το δέρμα από το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες, χάρη στην περιεκτικότητά της σε συγκεκριμένα πεπτίδια. Πρόκειται για μία κρέμα που εξαφανίζει κυριολεκτικά τους μαύρους κύκλους.

 

Skincode Cellular Eye Lift Power Pen

skincode eye lift pen

 

Ο ορός roll-on της Skincode είναι ο ιδανικός για την αποσυμφόρηση και την ενυδάτωση της περιοχής των ματιών. Χαρίζει καταπράυνση και ανανέωση στην περιοχή κάτω από τα μάτια, μειώνοντας έτσι τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες. Η χρήση στα κουρασμένα μάτια βοηθά στην αποκατάσταση των ζωτικών λειτουργιών του δέρματος και προσφέρει πιο καθαρή και ομαλή όψη στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

 

Dr.Organic Organic Dead Sea Mineral Eye Rescue Rollerball

dr organic dead sea mineral eye rollerball

 

Το serum ματιών για μαύρους κύκλους με βιολογικά μεταλλικά στοιχεία από τη Νεκρά Θάλασσα, είναι εμπλουτισμένο με βιολογικά εκχυλίσματα και έλαια. Η σύνθεσή του περιέχει βιοενεργά συστατικά που χαρίζουν ενυδάτωση, τόνωση και αντιγηραντική δράση. Δρα εντατικά κατά των μαύρων κύκλων, καθώς ενεργοποιεί τα κύτταρα του δέρματος και αυξάνει την κατανάλωση οξυγόνου.

 

Ανδρική Φροντίδα Προσώπου

Όπως προαναφέρθηκε, οι μαύροι κύκλοι αφορούν τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Για αυτό σας προτείνουμε την καλύτερη ανδρική κρέμα για τους μαύρους κύκλους.

 

Medisei Panthenol Extra Men Face & Eye Cream

panthenol medisei mens face and eyes cream

 

Ενυδατική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου και ματιών, ειδικά σχεδιασμένη για ρυτίδες και ερεθισμούς. Χάρη στα μοναδικά συστατικά της, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία ενώ χαρίζει μια μοναδική αίσθηση αναζωογόνησης και καταπολεμά τους μαύρους κύκλους. Είναι κατάλληλη και για μετά το ξύρισμα.

 

Μάσκα για μαύρους κύκλους

 

Apivita Express Beauty With Ginkgo Biloba

apivita eye mask

 

H μάσκα της Apivita Express Beauty with Ginkgo Biloba έχει 93% φυσική σύνθεση και είναι η κατάλληλη για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των σημαδιών κούρασης. Παράλληλα χαρίζει ενυδάτωση και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

 

Πώς να καλύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Η παρουσία των μαύρων κύκλων είναι εξαιρετικά ενοχλητική και σίγουρα θα θες να τους αντιμετωπίσεις άμεσα! Εδώ θα βρεις τα μυστικά για τη σωστή και αποτελεσματική κάλυψη των έντονων μαύρων κύκλων.

  • Χρησιμοποίησε κρεμώδη υλικά

Είτε χρησιμοποιείς concealer είτε make up, φρόντισε να είναι κρεμώδη. Τα στερεά υλικά δε “δουλεύονται” τόσο εύκολα. Έτσι, δε θα σου δώσουν το μέγιστο αποτέλεσμα για την κάλυψη των μαύρων κύκλων.

  • Χρησιμοποίησε χρωματιστά υλικά

Το χρώμα των μαύρων κύκλων δεν είναι πάντα το ίδιο. Συχνά, εκτός από το concealer, μπορούν να μας βοηθήσουν στην κάλυψή τους και άλλα καλλυντικά, όπως είναι το κραγιόν. Ένα κόκκινο κραγιόν, μπορεί να εξουδετερώσει το χρώμα των μαύρων κύκλων, αρκεί να βρεις τη σωστή απόχρωση. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους γνωστούς σε όλους μας κορέκτορες! Τα correctors τοποθετούνται πάνω στην προβληματική περιοχή, αποχρωματίζουν την ατέλεια και έπειτα μπορείς να εφαρμόσεις το concealer σου χωρίς να σου γκριζάρει αν το έβαζες απευθείας πάνω στους μαύρους κύκλους. Δες όλους τους κορέκτορες εδώ.

  • Βάλε το concealer… στη θέση του

Είναι λάθος να εφαρμόζουμε εκτεταμένα το concealer σε όλο το κάτω βλέφαρο. Για να καλύψεις σωστά τους μαύρους κύκλους πρέπει να εστιάσεις στο “ημικύκλιο” που δημιουργούν κάτω από το μάτι!

 

Πηγές Άρθρου: Iatronet.gr

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα