×

Γιατί Μπορεί να Σπάσει Ένα Προφυλακτικό;

 27/03/2024 5m, 45s

Το σπάσιμο ενός προφυλακτικού είναι ένα σημαντικό θέμα που αφορά τη σεξουαλική υγεία και την αποτελεσματική προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που δε συμβαίνει πάντοτε, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να βιώσουν κάτι τέτοιο.

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να σπάσει ένα προφυλακτικό και πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο, προστατεύοντας την σεξουαλική μας υγεία και ευεξία.

Επίσης, με χρήσιμες συμβουλές από την Durex, θα εξετάσουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που το προφυλακτικό σπάσει κατά τη διάρκεια του σεξ, προσφέροντας πληροφορίες που συμβάλλουν στην ασφάλεια και την προστασία κατά την σεξουαλική δραστηριότητα.

 

Τι γίνεται αν σπάσει το προφυλακτικό;

Ένα σύνηθες ερώτημα αποτελεί για το τι γίνεται εάν σπάσει ένα προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Εάν ένα προφυλακτικό σπάσει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, είναι σημαντικό να αντιδράσετε άμεσα. Ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Σταματήστε αμέσως τη σεξουαλική επαφή.
  • Αφαιρέστε το προφυλακτικό με προσοχή.
  • Ελέγξτε για ενδεχόμενη εκσπερμάτωση.
  • Προστατευτείτε από περαιτέρω επαφές και παράλληλα αναζητήστε ιατρική βοήθεια ή επικοινωνήστε με ένα κέντρο υγείας για να συζητήσετε τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε.

 

Πως προσέχουμε να μη σπάνε τα προφυλακτικά;

Τα προφυλακτικά είναι ένα αποτελεσματικό μέσο προστασίας, αλλά όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά ή όταν συμβαίνει το σπάσιμο τους, μπορεί να δημιουργηθούν σοβαροί κίνδυνοι.

Η Durex, με την κατάρτιση πάνω στην επιστήμη της σεξουαλικής ευχαρίστησης και υγείας, έχει δημιουργήσει μια σειρά από προφυλακτικά, τα οποία διασφαλίζουν την απαραίτητη προστασία για το ζευγάρι, προσφέροντας παράλληλα ευχαρίστηση.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε, με τη βοήθεια της Durex, χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή χρήση του προφυλακτικού, έτσι ώστε να μη σπάσει.

Ημερομηνία λήξης

Σε περίπτωση που βρείτε τον εαυτό σας σε μια ιδιαίτερη στιγμή και το μοναδικό προφυλακτικό που έχετε είναι αυτό που έχει μείνει αχρησιμοποίητο στο πίσω μέρος του συρταριού σας, είναι σημαντικό να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης.

Αν και κατανοούμε ότι αυτό δεν είναι το πρώτο πράγμα που θέλετε να σκεφτείτε σε μια στιγμή έντονης επιθυμίας για συνεύρεση, οι ημερομηνίες λήξης υπάρχουν για κάποιον λόγο!

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τη διάρκεια ζωής των προφυλακτικών, τα προφυλακτικά Durex, για παράδειγμα, τείνουν να έχουν μια διάρκεια ζωής περίπου 5 ετών. Ωστόσο, μόλις ένα προφυλακτικό φτάσει στην ημερομηνία λήξης του, η αποτελεσματικότητά του μειώνεται σημαντικά και ο κίνδυνος αυξάνεται.

Αποθήκευση

Τα προφυλακτικά πρέπει να φυλάσσονται σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος. Το να τα αφήνετε σε ένα ζεστό αυτοκίνητο ή στο κομοδίνο σας, εκτίθενται στο φως του ηλίου, με αποτέλεσμα να καταστήσει το υλικό τους ευπαθές σε ζημιές.

Για να εξασφαλίσετε την αποτελεσματική προστασία τους, αναζητήστε ένα ασφαλές μέρος στην κρεβατοκάμαρά σας για να τα αποθηκεύσετε.

Επιπλέον, εάν αποφασίσετε να έχετε ένα προφυλακτικό στο πορτοφόλι σας, απλά βεβαιωθείτε ότι δεν το κρατάτε εκεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η συνεχής τριβή από το άνοιγμα και το κλείσιμο μπορεί να προκαλέσει φθορά στο λάτεξ.

Χρήση λιπαντικού

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ξηρότητας, αυτό δεν θα είναι μόνο άβολο, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο σπασίματος του προφυλακτικού.

Για να διασφαλίσετε την ακεραιότητα των προφυλακτικών σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε λιπαντικό ή να αποκτάτε προ-λιπασμένα προφυλακτικά. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα του λιπαντικού σε κάθε τύπο προφυλακτικού Durex, ελέγχοντας το εικονίδιο στην μπροστινή πλευρά της συσκευασίας.

Η προσθήκη λιπαντικού θα προστατεύσει το προφυλακτικό από τον τύπο τριβής που μπορεί να οδηγήσει σε θραύσεις, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την εμπειρία χωρίς ανησυχίες. Επιπλέον, το λιπαντικό μπορεί να βελτιώσει την αίσθηση κατά την ερωτική επαφή για πολλές γυναίκες.

Εάν προτιμάτε μια μικρή τριβή κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα προφυλακτικό Durex με ραβδώσεις & κουκκίδες και ενσωματωμένο λιπαντικό για μια επιπλέον αίσθηση.

Σωστό μέγεθος

Τα προφυλακτικά είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη προκειμένου να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση. Για τον έλεγχο του μεγέθους, μπορείτε να ελέγξετε το μπροστινό μέρος της συσκευασίας για να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος για εσάς.

Επιπλέον, όσον αφορά το πόσο σφιχτό πρέπει να είναι ένα προφυλακτικό, η απάντηση είναι όχι τόσο σφιχτό, ώστε να νιώθετε υπερβολική τριβή και ένταση που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το σπάσιμό του. Αν το προφυλακτικό που χρησιμοποιείτε δεν καλύπτει άνετα ολόκληρο το πέος, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα Durex Sensitive XL για μεγαλύτερη εφαρμογή.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είστε βέβαιοι για το μέγεθος ή το στυλ του προφυλακτικού που σας ταιριάζει, δοκιμάστε διάφορους τύπους για να βρείτε αυτό που σας αναστατώνει.

Σωστό άνοιγμα

Τα μακριά νύχια, η χρήση δοντιών και το απότομα άνοιγμα του περιτυλίγματος ενός προφυλακτικού μπορεί να προκαλέσει φθορές στα υλικά. Επομένως, πάντα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν τοποθετείτε το προφυλακτικό ή ζητάτε από τον/την σύντροφό σας να το φορέσει.

Και αν και μπορεί αυτό να φαίνεται αυτονόητο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα περιτυλίγματα των προφυλακτικών δεν σχεδιάστηκαν για να ανοίγονται με τα δόντια.

Σωστή εφαρμογή

Μπορεί να φαίνεται κι αυτό δεδομένο, αλλά δεν είναι! Το προφυλακτικό δεν θα είναι αποτελεσματικό εάν δεν το τοποθετήσετε σωστά. Είναι απαραίτητο να αφιερώσετε χρόνο για να το τοποθετήσετε σωστά, καθώς αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να σκιστεί ή να γλιστρήσει. Επίσης, δεν είναι καλή ιδέα να το τοποθετείτε στο σκοτάδι. Πρέπει να είστε σε θέση να βλέπετε τι κάνετε, για να εξασφαλίσετε ότι το τοποθετείτε σωστά και ασφαλώς.

Παρακάτω, θα γίνει ξεχωριστή αναφορά στο πως εφαρμόζεται σωστά ένα προφυλακτικό.

 

Πως βάζουμε το προφυλακτικό;

Αν αναρωτιέστε το πως βάζουμε το προφυλακτικό, παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει συμβουλές για άμεση και εύκολη εφαρμογή. Η συγκεκριμένη ερώτηση δεν αποτελεί ταμπού και είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις σωστές συμβουλές για υγιή σεξουαλική ζωή.

Οι συμβουλές για σωστή εφαρμογή και χρήση προφυλακτικού, περιλαμβάνουν:

  1. Το προφυλακτικό πρέπει να χρησιμοποιείται μία φορά μόνο. Εάν κάτι προκύψει ή βγει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ένα καινούργιο προφυλακτικό.
  2. Πριν αγοράσετε το προφυλακτικό, το οποίο συνήθως προτείνεται να αγοράζετε από φαρμακεία, είναι σημαντικό να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης.
  3. Τα προφυλακτικά πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος για να αποφευχθεί η αλλοίωσή τους.
  4. Πριν εφαρμόσετε το προφυλακτικό, πρέπει να αφαιρέσετε τον αέρα που υπάρχει μπροστά στο προφυλακτικό, προκειμένου να το τοποθετήσετε σωστά.
  5. Το προφυλακτικό πρέπει να ανοίγεται πλήρως έως τη βάση του πέους. Για καλύτερη εφαρμογή, βρείτε το προφυλακτικό στο μέγεθος που θα καλύπτει ολόκληρο το πέος.
  6. Ξεδιπλώστε το προφυλακτικό προς τα κάτω μέχρι τη βάση του πέους. Μετέπειτα, σταματήστε και ελέγξτε αν έχετε την αίσθηση ότι το προφυλακτικό γλιστράει ή πιέζει υπερβολικά το πέος, γιατί υπάρχει η πιθανότητα να σπάσει. Με την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης, το προφυλακτικό πρέπει να αφαιρεθεί σύντομα μετά την εκσπερμάτωση. Παράλληλα, το προφυλακτικό θα πρέπει να κρατιέται σταθερά από τη βάση του πέους πριν την απομάκρυνσή του.
  7. Το προφυλακτικό πρέπει να τοποθετείται από την αρχή της σεξουαλικής επαφής έως το τέλος, καθώς η ανταλλαγή σωματικών υγρών αποτελεί διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στη μετάδοση σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

 

 

❤️ Ανακαλύψτε εδώ προφυλακτικά, λιπαντικά και προϊόντα σεξουαλικής ευχαρίστησης και ευεξίας με τη σφραγίδα αξιοπιστίας από τη Durex

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα