×

No Makeup Makeup Look: Η αγαπημένη τάση στο μακιγιάζ για το 2019!

 14/02/2023 2m, 29s

Το no makeup makeup look είναι μια τάση στο μακιγιάζ που επανέρχεται φέτος πολύ δυναμικά ξεκινώντας από τις πασαρέλες! Ένα look που έχουν λατρέψει οι περισσότερες celebrities της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Λαμπερή επιδερμίδα, φυσικά φρύδια, glossy χείλη, ροδαλά ζυγωματικά είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό το μακιγιάζ. Πολλές φορές φαίνεται δύσκολο να αποτυπώσεις το no makeup look που βλέπεις στα περιοδικά μιας και δεν φαίνεται απόλυτα φυσικό. Τα βήματα είναι λίγα, απλά και δεν θα σου πάρουν πολύ χρόνο.

Πρόσωπο
Ξεκινήστε με μια ενυδατική βάση αν έχετε κανονική ή ξηρή επιδερμίδα και με μια σμηγματορυθμιστική βάση αν έχετε λιπαρότητα ή μικτή επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε ένα makeup με ελαφριά κάλυψη. Δεν θέλουμε τίποτα βαρύ, τίποτα καλυπτικό. Θέλουμε η επιδερμίδα σας να δείχνει ότι είναι στην καλύτερή της ημέρα! Μπορείτε να αναμείξετε το makeup σας με την ενυδατική σας κρέμα ή ακόμη και με λίγες σταγόνες υγρού highlighter για φυσική λάμψη!
Αν έχετε μικρές πανάδες και φακίδες μην τις καλύψετε, θέλουμε να φαίνονται, θέλουμε να είναι φυσικό το αποτέλεσμα. Αν παρόλα αυτά νιώθετε άβολα με την παρουσία τους μπορείς να τις καλύψετε τοπικά και ταμποναριστά με ένα corrector ή με το concealer σας πριν την τοποθέτηση του makeup.

Φρύδια
Χτενίστε τα φρύδια σας με ανοδική φορά και γεμίστε με ένα μολύβι ή σκιά κοντά στο χρώμα των φρυδιών σας τα κενά. Έπειτα περάστε ξανά το βουρτσάκι και χτενίστε τα δίνοντας τους σχήμα ώστε να φύγει και η περίσσεια ποσότητα σκιάς ή μολυβιού, για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Μάτια
Κανένα μολύβι, κανένα eyeliner, κανένα ευδιάκριτο σχήμα στα μάτια. Δεν θέλουμε πολύχρωμες έντονες σκιές, παρά μόνο μια ματ μπεζ σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο ή μια terracota στην κόγχη του ματιού για να δώσουμε βάθος.
Στις βλεφαρίδες μπορούμε απλά να περάσουμε μια στρώση μάσκαρα χωρίς υπερβολές, ή να για τις πιο εξοικειωμένες να βάλουμε ένα καφέ σκούρο μολύβι σύριζα στις πάνω βλεφαρίδες δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι είναι πιο πυκνές.
Concealer δεν θα χρησιμοποιήσουμε μιας και το αποτέλεσμα που θα δώσει δεν το θέλουμε σε αυτό το look. Λατρεύουμε τις κρέμες ματιών με χρώμα που ναι μεν ενυδατώσουν την λεπτή επιδερμίδα των ματιών μας αλλά δίνουν και ελαφριά θα λέγαμε κάλυψη κάνοντας το βλέμμα μας να φαίνεται ξεκούραστο και φρέσκο.
Αγαπημένη: Ideal Resource Eye Illuminator από Darphin!

Ζυγωματικά
Ιδανικό προϊόν για τα ζυγωματικά είναι ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή σε αποχρώσεις του ροζ και του ροδακινί ώστε να φαίνεται απόλυτα φυσικό.

Χείλη
Ένα lip balm με ροδαλό χρώμα ή ένα διάφανο gloss μπορούν να ολοκληρώσουν το look. Μην χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα ή nude αποχρώσεις και σίγουρα όχι περίγραμμα!

Contouring
Λέμε όχι! ΑΛΛΑ! Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε με τίποτα τα κοψίματα και τις γωνίες στο πρόσωπο χρησιμοποιήστε μια terracota και περιγράψτε ελαφρά τις γωνίες του προσώπου σας χωρίς όμως να υπερβάλλετε!

Extra Tip: Χρησιμοποιήστε πούδρα μόνο στα σημεία του εμφανίζετε λιπαρότητα. Το Nο Makeup Makeup Look είναι ιδανικό για το γραφείο ή για το πρώτο ραντεβού!

 

Επιμέλεια Άρθρου: Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Makeup Artist Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα