×

Οδηγός Αγοράς Κραγιόν – Lipstick

 17/11/2023 4m, 23s

Πόσες φορές έχεις αγοράσει ένα νέο χρώμα κραγιόν και ανυπομονείς να το δοκιμάσεις την επόμενη στιγμή; Πόσες φορές απλά η επιλογή και η χρήση ενός κραγιόν σου ανέβασε τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση, φτιάχνοντάς σου την ημέρα;

Το κραγιόν είναι αδιαμφισβήτητα ένα προϊόν μακιγιάζ, που αγαπούν όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και ανεξαρτήτως χρωματικών προτιμήσεων ανά τον κόσμο. Η χρήση του είναι γνωστή από την αρχαιότητα, σαφώς με άλλη μορφή και σύνθεση από τη σημερινή.

Το κραγιόν μπορεί να αναδείξει κάθε πρόσωπο, καθώς προσδίδει χρώμα και φως ενώ μπορεί να ολοκληρώσει απόλυτα ένα εντυπωσιακό ή ένα καθημερινό μακιγιάζ. Ακόμα και αν είσαι από αυτές που δεν προτιμούν να βάφονται τόσο συχνά ή και καθόλου το κραγιόν σίγουρα είναι από τα προϊόντα που έχεις στο νεσεσέρ σου. Ενώ αν είσαι λάτρης του μακιγιάζ τότε η συλλογή από κραγιόν σε κάθε μορφή σίγουρα θα είναι μεγάλη.

Αν κάτι μας στέρησε η καραντίνα, η απομόνωση και η χρήση της μάσκας είναι η χρήση και η ανάδειξη του κραγιόν, τόσο πολύ που πλέον αποτελεί μια επιλογή που αγαπήθηκε περισσότερο λόγω του περιορισμού αυτού. Συνεπώς, πριν ανανεώσεις τα χρώματα και τις υφές από τη συλλογή με τα κραγιόν σου, ας ρίξουμε μια ματιά στα προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο, τις κατηγορίες και τις αποχρώσεις που πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε στο νεσεσέρ σου σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις.

 

Ποια είδη κραγιόν κυκλοφορούν στο εμπόριο;

  1. Κραγιόν σε μορφή στικ: Η πιο συνηθισμένη μορφή που μπορεί να βρεις στο εμπόριο. Εύκολη στη χρήση της και πρακτική στην αποθήκευσή της ή στη μεταφορά της. Το κραγιόν στικ είναι μια επιλογή που είναι πρακτική και συμφέρει. Το κραγιόν αυτό, ανάλογα με την υφή του μπορεί να αφήσει ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα, να είναι ενυδατικό ακόμα και να δίνει μια μορφή λάμψης.
  2. Κραγιόν σε υγρή μορφή το λεγόμενο lip gloss: Ένα κραγιόν που αφήνει μια γυαλάδα στα χείλη, υπάρχει σε όλες τις αποχρώσεις και προτιμάται πολύ ανάλογα και τις τάσεις της μόδας κυρίως τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.
  3. Κραγιόν σε μορφή παλέτας: Υπάρχουν αρκετά στο εμπόριο τέτοιου είδους κραγιόν πολλές φορές και σε επιλογές με ασυνήθιστα χρώματα, τοποθετούνται με ειδικά πινέλα και έχουν συνήθως πιο ενυδατικό ή ματ αποτέλεσμα.
  4. Κραγιόν σε μορφή μολυβιού: Επίσης ένα πρακτικό προϊόν που επιλέγεται από πολλούς καταναλωτές και συνήθως το αποτέλεσμα που δίνει είναι ματ είτε περλέ. Ιδανικό για να κάνεις το σωστό περίγραμμα και να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  5. Ανεξίτηλο κραγιόν: Μια επιλογή που από πολλούς έχει αγαπηθεί και από άλλους όχι. Το συγκεκριμένο υπάρχει και σε στικ και σε υγρή μορφή. Δίνει ένα σταθερό αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια.

 

Πώς να επιλέξετε το ιδανικό κραγιόν;

 

lipsticks

 

Στο εμπόριο υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κραγιόν, με διαφορετικές υφές και τελικό αποτέλεσμα. Εξίσου μεγάλη είναι και η γκάμα σε αποχρώσεις όσο και σε συνδυασμούς αυτών. Έτσι το να βρει κάποιος το πιο ταιριαστό χρώμα για το πρόσωπό του, είναι ένα σημαντικό σημείο ώστε το κραγιόν να είναι τόσο χρήσιμο, όσο να έχει και το πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του μακιγιάζ , η εύρεση της σωστής απόχρωσης κραγιόν είναι μια απαραίτητη διαδικασία πριν την αγορά του. Για την πιο ταιριαστή απόχρωση κραγιόν, χρειάζεται να βρεις και να γνωρίζεις την χρωματική κατηγορία της επιδερμίδας σου.

Τις περισσότερες φορές είναι εύκολο να διακρίνεις την κατηγορία που ανήκεις όπως:

  • Ανοιχτόχρωμη
  • Πολύ ανοιχτόχρωμη
  • Μεσαία
  • Σκούρα απόχρωση δέρματος

Υπάρχουν και περιπτώσεις που βρίσκονται ενδιάμεσα στις παραπάνω αποχρώσεις δέρματος, για αυτό το επόμενο βήμα για να εντοπίσεις την απόχρωση της επιδερμίδας σου συμφωνά με τους ειδικούς είναι να βρεις τον υποτόνο της. Ο υποτόνος βρίσκεται στο εσωτερικό της επιδερμίδας, μπορεί να διαθέτεις και παραπάνω από έναν και με βάση αυτόν μπορείς να επιλέξεις το πιο ταιριαστό χρώμα κραγιόν ή βάσης make up για το μακιγιάζ σου.

 

Ποιες είναι οι αποχρώσεις της επιδερμίδας;

Οι τρεις κατηγορίες είναι: θερμός, ψυχρός και ζεστός τόνος. Για να εντοπίσεις σε ποια κατηγορία ανήκεις χρειάζεται να κοιτάξεις τις φλέβες στο εσωτερικό του καρπού σου.

  • εάν οι φλέβες σου είναι μπλε ή μωβ συνεπάγεται σε ψυχρό τόνο δέρματος
  • εάν είναι πράσινες, τότε έχεις ζεστό τόνο και
  • αν δεν μπορείς ευκολά να διακρίνεις εάν είναι μπλε οι πράσινες τότε ενδεχομένως να ανήκεις στην ουδέτερη απόχρωση χρώματος.

 

Ψυχρός τόνος 

Σε αυτόν τον τόνο δέρματος ταιριάζουν πιο πολύ οι γήινες αποχρώσεις κραγιόν, το κοραλλί κραγιόν και το nude κραγιόν.

Επίσης ανάλογα αν είσαι πιο χλωμή ή ανοιχτόχρωμη ως επιδερμίδα μπορείς να επιλέξεις φούξια κραγιόν, ροζ κραγιόν, ενώ σκούρο κόκκινο κραγιόν επιλέγεις εάν διαθέτεις πιο σκούρα επιδερμίδα.

Θερμός τόνος

Σε αυτή την περίπτωση ταιριαστές αποχρώσεις είναι το μωβ κραγιόν, το βαθύ κόκκινο κραγιόν, το απαλό ροζ κραγιόν ή το nude κραγιόν.

Ουδέτερος τόνος

Σε αυτή την απόχρωση επιδερμίδας μπορείς να επιλέγεις είτε αποχρώσεις από το θερμό φάσμα είτε από το ψυχρό φάσμα των προτεινόμενων χρωμάτων.

 

Φυσικά για το ιδανικό χρώμα κραγιόν παίζει ρόλο και η προσωπικότητα, οι επιλογές χρωμάτων στο ντύσιμο, το χρώμα των μαλλιών αλλά και των ματιών. Σαφώς όταν ένα χρώμα κραγιόν το αγαπάς και το υποστηρίζεις μπορεί να είναι απολυτά ταιριαστό στο πρόσωπό σου.

Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η σωστή τοποθέτηση του κραγιόν με τη χρήση μολυβιού χειλιών στα έντονα χρώματα για ένα πιο όμορφο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Επέλεξε χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή σου και απόλαυσε την εικόνα σου, όποια απόχρωση και αν διαλέξεις!

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα