×

Οδηγός Αγοράς Make-up: Πώς να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση Foundation;

 22/05/2023 2m, 9s

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές, που βρήκες ένα foundation που πάντα ήθελες σε μοναδική τιμή online, μέσω internet και δίστασες να το πάρεις, γιατί δεν ήσουν σίγουρη για την απόχρωση. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά foundations, όσες είναι και οι ανάγκες της επιδερμίδας. Μεικ απ για ακμή, μεικ απ για τέλεια κάλυψη, πιο σκούρο make up το καλοκαίρι, πιο ανοιχτό το χειμώνα και πολλά άλλα.
Εδώ θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές για να πετύχεις την τέλεια απόχρωση foundation σε online αγορές.

Πως να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση make up;

1. Εντόπισε τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

 

woman looking at her reflection in mirror thinking about her complexes, analyzing face skin complexion.

 

Το πρώτο βήμα είναι αναζητήσεις ένα foundation, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν, για παράδειγμα, έχεις λιπαρό δέρμα, ξηρό δέρμα, μικτό, ακμή, πρέπει να ψάξεις στην αντίστοιχη κατηγορία. Ένας ακόμη παράγοντας είναι ο βαθμός κάλυψης, που επιθυμείς. Αν δηλαδή θες ένα προϊόν για μέτρια, ελαφριά ή πλήρη κάλυψη.

2. Βρες τον υποτόνο σου

 

undertones for choose the corrent makeup online

 

Υπάρχουν 3 υποτόνοι. Ο θερμός, ο ψυχρός και ο ουδέτερος.

Στους ψυχρούς τόνους, που οι φλέβες συνήθως εμφανίζουν μπλε χρώμα, ταιριάζουν οι ροζ υποτόνοι. Αν το χρώμα σου είναι πιο θερμό, και οι φλέβες σου είναι πιο “πράσινες”, τότε σου ταιριάζουν οι κίτρινοι υποτόνοι. Αν δεν μπορείς να εντάξεις τα χρώματά σου ούτε στα θερμά ούτε στα ψυχρά χρώματα, τότε μάλλον ανήκεις στις ουδέτερες αποχρώσεις, τότε οι ενδιάμεσοι τόνοι είναι ιδανικοί.

Αν τα παραπάνω σου φαίνονται “κινέζικα”, παρατήρησε απλά ένα λατινικό γραμματάκι δίπλα από το νούμερο του μεικ απ, ένα W, ένα C ή ένα N, που σημαίνουν αντίστοιχα ζεστός τόνος επιδερμίδας (warm), ψυχρός τόνος επιδερμίδας (cold), μεσαίος ή ουδέτερος τόνος επιδερμίδας (neutral).

3. Επέλεξε την πιο ανοιχτή απόχρωση

 

Foundation_colour

 

Αν είσαι ανάμεσα σε 2 αποχρώσεις παρόμοιες, το πιο σωστό είναι να επιλέξεις την πιο ανοιχτή. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκουρίνεις ένα πιο ανοιχτόχρωμο make up, αναμιγνύοντας το με πιο σκούρο foundation από το αντίθετο. Επίσης μπορείς πιο εύκολα να σκουρίνεις ένα ανοιχτό foundation τοποθετώντας bronzer σε όλο το πρόσωπο!
Ένας γενικός, αλλά ταυτόχρονα μη δεσμευτικός, κανόνας σχετικά με τις αποχρώσεις που αφορά την εθνικότητα. Οι Ευρωπαίες και οι Ασιάτισσες κυμαίνονται μεταξύ των αριθμών 10 έως 20, οι Λατίνες μεταξύ 30 και 40 και οι Αφροαμερικανίδες από το 40 έως το 50.

Extra tip: Αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να καταλήξεις σε μία απόχρωση, μπορείς να χρησιμοποιείς 2 διαφορετικούς τόνους make up, τα οποία και θα αναμειγνύεις για να πετύχεις την τέλεια απόχρωση.

 

Tips για να κρατήσει το make-up παραπάνω!

 

πως να διατηρήσετε το Make up Παραπάνω

 

Βρες τα καλύτερα make up προσώπου από κορυφαίες εταιρείες στο ηλεκτρονικό μας φαρμακείο.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα