×

Οι ψείρες φτιάχνουν τις αποσκευές τους και αναχωρούν για την κατασκήνωση!!

 24/03/2023 1m, 36s

Το καλοκαίρι έφτασε και οι μικροί μας φίλοι έχουν δηλώσει ήδη τις συμμετοχές τους για τις παιδικές κατασκηνώσεις . Οι μαμάδες ξεκινούν να ετοιμάζουν όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστούν μαζί και τα παιδιά ανυπομονούν για τις νέες δραστηριότητες και τους νέους φίλους που τους περιμένουν! Έχουν σκεφτεί όμως τους ανεπιθύμητους φίλους της κατασκήνωσης που μπορεί να συναντήσουν; Τις περισσότερες φορές όχι!


Δεν υπάρχει όμως φόβος ανησυχίας! Ο ιππότης Paranix είναι εδώ για να προστατέψει τα κεφαλάκια των μικρών μας φίλων από τις ψείρες. Ας τις γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα…
Η ψείρα του τριχωτού της κεφαλής είναι ένα μικροσκοπικό έντομο χωρίς φτερά, το οποίο ζει αποκλειστικά στα μαλλιά και τρέφεται με αίμα.
Μετακινείτε χρησιμοποιώντας τα 3 ζεύγη ποδιών της που της επιτρέπουν να προσκολλάται στις τρίχες των μαλλιών.
Μια ενήλικη ψείρα έχει μήκος 3-4 χιλιοστά και ζει περίπου 30 ημέρες. Η θηλυκή ψείρα μπορεί να παράγει 200 με 300 αυγά κατά την διάρκεια της ζωής της. Αυτά εκκολάπτονται μετά από 7 ημέρες και οι ψείρες γίνονται ενήλικες σε 10 ημέρες!!!
Όταν τρέφονται, εγχέουν σάλιο στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αντίδραση υπερευαισθησίας με ανεπιθύμητο κνησμό και ερεθισμό. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με σχολαστικό έλεγχο του τριχωτού της κεφαλής που στοχεύει στον εντοπισμό ψειρών ή των αυγών τους, τα οποία είναι περισσότερο εμφανή.

Συμβουλές για την κατασκήνωση!

Ενημερώστε το παιδί σας να μην χρησιμοποιεί – μοιράζεται τα προσωπικά του αντικείμενα όπως βούρτσες, χτένες, κοκαλάκια, σκουφάκι πισίνας  με τα υπόλοιπα παιδιά.
Να μην κοιμηθεί στο μαξιλάρι άλλου παιδιού καθώς και να αποφύγει την επαφή στα μαλλιά με τα υπόλοιπα παιδιά.
Ψεκάστε τα μαλλάκια του με προληπτική λοσιόν και επαναλάβετε στο πρώτο επισκεπτήριο.

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε..

Οι ψείρες μεταδίδονται από κεφάλι σε κεφάλι απλώς περπατώντας, αυτό συμβαίνει όταν έρχονται σε επαφή 2 κεφάλια.
Οι ψείρες δεν μπορούν να πετάξουν ή να πηδήξουν!

Πηγή άρθρου:
www.paranix.eu 

Επιμέλεια Άρθρου:

Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Μake-up Artist
Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα