×

Περιποίηση Νυχιών Με Φυσικό Τρόπο: Πως Γίνεται;

 21/07/2023 2m, 48s

Ποια γυναίκα δεν επιθυμεί γερά, υγιή νύχια; Κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει νύχια εντυπωσιακά για κάθε περίσταση που να αντέχουν στις φθορές που ευθύνεται η καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής.

Για την περιποίηση των άκρων, υπάρχει η λύση των κέντρων ομορφιάς, αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτή η περιποίηση από έναν ειδικό ομορφιάς και περιποίησης. Στο σπίτι, υπάρχει η δυνατότητα περιποίησης και ενίσχυσης των άκρων μας και μάλιστα με φυσικό τρόπο!

Το Pharm24.gr συγκέντρωσε ορισμένες συμβολές αλλά και πρακτικές μεθόδους για να περιποιηθείτε και να ενδυναμώσετε τα νύχια σας με φυσικό τρόπο!

 

Πως γίνεται η σωστή περιποίηση των νυχιών;

Η περιποίηση των νυχιών είναι σημαντική για την υγεία και την εμφάνισή τους. Αναφέρομαι σε μια φυσική περιποίηση, που σημαίνει να χρησιμοποιείτε φυσικά συστατικά και μεθόδους, αντί να βασίζεστε σε χημικά προϊόντα. Παρακάτω, θα σας δώσω μερικές συμβουλές για τη φυσική περιποίηση των νυχιών των χεριών σας:

  1. Κρατήστε τα νύχια σας κοντά: Αποφύγετε να τα αφήσετε να μακρύνουν αρκετά, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και πόνο στο δέρμα.
  2. Χρησιμοποιήστε μαλακή λίμα: Χρησιμοποιήστε μια μαλακή λίμα νυχιών για να διορθώσετε το σχήμα των νυχιών σας. Αποφεύγετε τις αιχμηρές λίμες που μπορούν να προκαλέσουν θραύση των νυχιών.
  3. Προστατεύστε τα νύχια σας: Φορέστε γάντια όταν κάνετε οικιακές εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που ενδέχεται να βλάψουν τα νύχια σας, όπως τον καθαρισμό ή τον κήπο.
  4. Ενυδάτωση: Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα ή λάδι νυχιών στα νύχια σας και τα γύρω δέρματα. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση της υγρασίας και προστασίας από το σπάσιμο.
  5. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα: Προτιμήστε φυσικά προϊόντα για τη φροντίδα των νυχιών σας, αποφεύγοντας τα προϊόντα με χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.
  6. Καλή διατροφή: Η υγιεινή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πρωτεΐνες συμβάλλει στην υγεία των νυχιών σας.

 

💡 Μάθετε εδώ πως θα δυναμώσετε τα νύχια σας μέσω της διατροφής!

 

Πως να ενδυναμώσω τα νύχια μου: 5 εύκολες συμβουλές για υγιή νύχια

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται συνεχώς για το «πως να ενδυναμώσω τα νύχια μου». Η απάντηση θα δοθεί με 5 εύκολες συμβουλές για ενδυνάμωση των νυχιών σας με φυσικό τρόπο.

Βιταμίνη E

Εάν έχετε αδύναμα και εύθραυστα νύχια, μπορείτε να τα θεραπεύσετε με την εφαρμογή ελαίου βιταμίνης Ε. Το μασάζ των νυχιών με το έλαιο βιταμίνης Ε εμποδίζει την ξήρανσή τους και τα διατηρεί υγιή. Επιπλέον, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την ανάπτυξη των νυχιών. Για σημαντικά αποτελέσματα, κάντε μασάζ κάθε βράδυ κοιμηθείτε.

Λάδι καρύδας

Εφαρμόστε ζεστό λάδι καρύδας στα νύχια και στο δέρμα γύρω από την περιοχή, κάνοντας μασάζ μέχρι να απορροφηθεί. Το έλαιο καρύδας, γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του δράσεις, προστατεύει τα νύχια από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, προστατεύει από τους μύκητες και τα βακτήρια.

Χυμός Λεμονιού

Στύψτε μισό λεμόνι, ανακατέψτε σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και βρέξτε τα άκρα σας για 5 με 10 λεπτά. Το λεμόνι, ένα πλούσιο αντιοξειδωτικό σε βιταμίνη C, επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου και κάνει τα νύχια πιο δυνατά.

Ελαιόλαδο

Εφαρμόστε ζεστό ελαιόλαδο στα νύχια κάνοντας μασάζ για 5 με 10 λεπτά. Ως γνωστόν, το ελαιόλαδο βοηθάει στην ενυδάτωση και θρέψη των νυχιών. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία επισκευάζει τυχόν βλάβες στα νύχια και διεγείρει την ανάπτυξή τους.

Αμυγδαλέλαιο

Εφαρμόστε ζεστό αμυγδαλέλαιο στα νύχια σας και στο δέρμα γύρω από αυτά, κάνοντας μασάζ για 2 με 3 λεπτά. Επίσης, το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε Βιταμίνες Α, Β και Ε. Κατά συνέπεια, επιδιορθώνει, ενυδατώνει και θρέφει τα νύχια, μαλακώνοντας την επιδερμίδα.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα