×

Ποιες είναι οι Καλύτερες Βιταμίνες για Ηλικιωμένους;

 03/10/2023 3m, 21s

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων ευνοείται η ενημέρωση για θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία. Τα άτομα που διανύουν την τρίτη ηλικία, είναι γεμάτα εμπειρία από τα μαθήματα και τις στιγμές της ζωής, πολλά από αυτά με περίσσια όρεξη για ζωή και άλλοι ίσως αντιμέτωποι με προβλήματα που εμφανίζονται σε αυτή την ηλικία.

Όπως και να έχει η τρίτη ηλικία, είναι μία ευαίσθητη, αλλά σημαντική περίοδος, καθώς πολλά μπορούν να συμβάλλουν σε μια ποιοτική και καλή διαβίωση και ακόμα πολλά μπορούν να ομορφύνουν και να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα όσων διανύουν την περίοδο της τρίτης ηλικίας.

 

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» καθιερώθηκε και γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Ύστερα από την πρωτοβουλία που πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, με στόχο να η ημέρα αυτή να είναι ένας φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Επιπλέον η μέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία ως υπενθύμιση για τη σημαντικότητα της φροντίδας και της στήριξης που πρέπει να παρέχουμε σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

 

Ποιες είναι οι συνηθισμένες ανάγκες που έχουν οι ηλικιωμένοι;

Οι ηλικιωμένοι συχνά αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, άλλοτε λιγότερα και άλλοτε περισσότερα και γι’ αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνουν κατάλληλη φροντίδα και φυσικά την κατάλληλη διατροφή και όσα συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία. Καθώς αλλάζει η ηλικία, μειώνεται ο βασικός μεταβολισμός, ενώ οι απαιτήσεις σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία αυξάνονται. Σε όλα τα παραπάνω σημαντικό σημείο είναι η κατανάλωση και ένταξη βιταμινών και πολυβιταμινών στη διατροφή και στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων.

 

🧐 Πολυβιταμίνες & Μνήμη: Πως βοηθούν τους ηλικιωμένους;

 

Γιατί είναι σημαντικές οι βιταμίνες στους ηλικιωμένους;

  1. Ενισχύουν τη μνήμη: Οι βιταμίνες, όπως η βιταμίνη B12, η βιταμίνη C και η βιταμίνη E, μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της καλύτερης λειτουργίας και την ενίσχυση της μνήμης στους ηλικιωμένους. Η έλλειψη βιταμίνης B12 μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα απουσίας μνήμης μέχρι και σε νευρολογικές διαταραχές.
  2. Υγιή Οστά: Η βιταμίνη D είναι μια από τις σημαντικές βιταμίνες για την υγεία των οστών. Οι ηλικιωμένοι, λόγω της μείωσης του οργανισμού της παραγωγής της βιταμίνης D και της περιορισμένης έκθεσης στον ήλιο, είναι ευάλωτοι στην απώλεια οστικής μάζας και την οστεοπόρωση. Η πρόσληψη βιταμίνης D και ασβεστίου είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των οστών τους.

Ένας πολύ εύκολος και άμεσος τρόπος πρόληψης των απαραίτητων βιταμινών και πολυβιταμινών για τη διατήρηση της καλύτερης δυνατής υγείας των ηλικιωμένων είναι τα συμπληρώματα διατροφής και τα κατασκευάσματα σε βιταμίνες. Παρακάτω θα βρείτε κάποια προτεινόμενα προϊόντα για την ενίσχυση των συγκεκριμένων αναγκών.

 

Οι καλύτερες βιταμίνες για ηλικιωμένους

Centrum Silver 50+ Complete from A to Zinc: είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με προσαρμοσμένα επίπεδα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ώστε να ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες των ενηλίκων 50 ετών και άνω. Συμβάλλει στην υγεία των ματιών, των οστών και στη ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Lanes 50+ Vitality: προσφέρει έναν καινοτόμο συνδυασμό βιταμινών & μετάλλων ενισχυμένο με έξτρα συστατικά και είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις αυξημένες ανάγκες των ατόμων άνω των 50 ετών. Η σύνθεσή του αναπληρώνει τις διατροφικές ελλείψεις και συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού ενισχύοντας το αμυντικό σύστημα και προσφέροντας ενέργεια, ζωτικότητα και αντοχή.

Altion Tonovit Senior: Η ενισχυμένη πολυβιταμίνη, είναι ιδανική για άτομα άνω των 50 ετών. Είναι εμπλουτισμένη με: Ω-3 λιπαρά οξέα, Λουτεΐνη, Συνένζυμο Q10 , Βιταμίνες, Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία.

Lamberts Multi Guard Advance 50+: αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες πολυβιταμίνες. Η συγκεκριμένη φόρμουλα παρέχει σε αρκετά υψηλά επίπεδα, το σύνολο των πιο σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνει σελήνιο και χρώμιο και σημαντικά μέταλλα.

 

Συνοψίζοντας, οι βιταμίνες και οι πολυβιταμίνες είναι σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας των ηλικιωμένων, καθώς συμβάλλουν στην ενίσχυση της μνήμης, συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των οστών και γενικά στην ευεξία. Ωστόσο, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρειάζεται η συμβολή και η καθοδήγηση του γιατρού για να λάβετε τις κατάλληλες συμβουλές βάσει των αναγκών και προβλημάτων υγείας πριν ξεκινήσετε την κατανάλωση βιταμινών ή συμπληρωμάτων διατροφής.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα