×

Ποιες τροφές βοηθούν στην καλή στυτική λειτουργία;

 08/03/2023 3m, 24s

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα για αρκετούς άνδρες ανά τον κόσμο. Είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται σε παθολογικούς και μη παράγοντες, ενώ οι τρόποι αντιμετώπισης ποικίλλουν, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος.

Όπως μπορεί να είναι γνωστό, αρκετά φάρμακα βρίσκονται στην αγορά, που προορίζονται για τη βελτίωση της στύσης, υπάρχουν όμως και αρκετές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να επιτύχουν και να καταπολεμήσουν αυτό το πρόβλημα. Μάθετε ποιες είναι αυτές οι τροφές στο άρθρο που ακολουθεί.

 

Πως βοηθούν κάποιες τροφές στην καλή στυτική λειτουργία;

Η τροφή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της στύσης επειδή οι διεργασίες που εμπλέκονται στο πρήξιμο του πέους είναι ψυχολογικές και σωματικές. Παρόλο που η χαλάρωση των λείων μυών στο πέος αρχίζει με μηνύματα που στέλνονται μέσω των νεύρων, το μονοξείδιο του αζώτου παίζει βασικό ρόλο. Το μονοξείδιο του αζώτου ρυθμίζει τη ροή του αίματος και τον τόνο των λείων μυών, συμπεριλαμβανομένου αυτού που βρίσκεται στο πέος.

Κατά συνέπεια, τα τρόφιμα που επρόκειτο να αναλυθούν παρακάτω, συντελούν στις παρακάτω ενέργειες:

  • Βελτιώνουν τη ροή του αίματος
  • Εμπλουτίζουν τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου
  • Περιέχουν αργινίνη, πρόδρομο του μονοξειδίου του αζώτου

 

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για ενδυνάμωση της στυτικής λειτουργίας;

 

Τροφές για καλή στυτική λειτουργία

Καρπούζι Το καρπούζι περιέχει κιτρουλίνη, μια άλλη ουσία «πρόδρομο» του νιτρικού οξέος. Αποτελεί τροφή για καλή στύση, γιατί διαστέλλει και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, διευκολύνοντας τη ροή του αίματος στο πέος.
Σπανάκι Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, ένα γνωστό ενισχυτικό της ροής του αίματος. Το φολικό οξύ, πέρα από τις ευεργετικές του δράσεις στην υγεία της κυοφορούσας, συμβάλλει και στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία. Τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος στο αίμα έχουν συνδεθεί με τη στυτική δυσλειτουργία.
Καφές Στην προκειμένη, ένα ρόφημα που βοηθά στην καλή στύση, είναι ο καφές. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έπιναν μεταξύ 170 και 375 χιλιοστόγραμμα (mg) καφεΐνης κάθε μέρα, είχαν χαμηλότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας. Η καφεΐνη είναι μια αποτελεσματική τροφή για το πέος γιατί χαλαρώνει τους λείους μύες του πέους, ανοίγοντας το δρόμο για να το γεμίσει το αίμα.
Μαύρη Σοκολάτα Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί εξαιρετική τροφή για ισχυρή στύση, επειδή είναι γεμάτη με φλαβανόλες, οι οποίες διευκολύνουν τη ροή του αίματος μέσω του σώματος. Παρόλα αυτά, χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση, λόγω της παρουσίας των σακχάρων στη σύστασή της.
Σολομός Ο σολομός αποτελεί ακόμα μια τροφή που βοηθάει στη στύση, επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D. Η βιταμίνη D έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη της ενδοθηλιακής δυσλειτουργίας, η οποία συμβαίνει όταν οι αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανά σας δεν είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν σωστά το αίμα.
Φιστίκια Αιγίνης Τα φιστίκια Αιγίνης είναι πλούσια σε αργινίνη, η οποία τα καθιστά εξαιρετικά για όσους αναζητούν τροφές που θα βοηθήσουν στην καλή στυτική λειτουργία. Η αργινίνη ενθαρρύνει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, το οποίο, με τη σειρά του, βοηθά στη ρύθμιση της ροής του αίματος στο πέος και σε άλλα μέρη του σώματος.
Πικάντικα Φαγητά Με την καψαϊκίνη που βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές, λίγη καυτερή σάλτσα μπορεί να βοηθήσει σε μια ακόμα καλύτερη στύση. Έρευνα που έγινε στη Γαλλία, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έτρωγαν περισσότερα ζεστά φαγητά είχαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης.
Ξηροί Καρποί Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και πολλές άλλες ποικιλίες ξηρών καρπών είναι πλούσιες σε λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL), γνωστή και ως «καλή χοληστερόλη». Όταν η «κακή χοληστερόλη» κολλάει στις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζει τη ροή του αίματος στα όργανά, συμπεριλαμβανομένου του πέους. Εδώ χρειάζονται αυτές οι τροφές, που θα μεταφέρουν την κακή χολιστερόλη στο συκώτι, το οποίο και θα αποβάλλει από τον οργανισμό.
Πορτοκάλια & Βατόμουρα Τα πορτοκάλια και τα βατόμουρα αποτελούν πλούσια πηγή σε φλαβονοειδή, όπως η μαύρη σοκολάτα. Αυτό τα καθιστά μια από τις καλύτερες τροφές για τη στυτική δυσλειτουργία. Τα φλαβονοειδή ενθαρρύνουν τη ροή του αίματος, η οποία επιτρέπει στο πέος να εμποτιστεί μετά τη διέγερσή του.

 

💡Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας ιατρό για να σας βοηθήσει με τις κατάλληλες οδηγίες για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας 

 

Πηγές

9 Foods That Can Help You Stay Erect and Sustain Stronger Erections (proactivemensmedical.com)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα