×

Ποιες Βιταμίνες βοηθούν στη Γυναικεία Γονιμότητα

 28/03/2024 2m, 28s

Η γονιμότητα στις μέρες μας είναι ένα φλέγον ζήτημα. Συχνά, ακούμε ότι οι συνθήκες διαβίωσης στις μεγαλουπόλεις, αλλά και ο τρόπος που τρεφόμαστε, επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα. Πράγματι, ολοένα και περισσότερες γυναίκες φαίνεται πως δυσκολεύονται λίγο έως και πολύ να μείνουν έγκυες.

Είναι δεδομένο, ότι μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, είναι άμεσα συνυφασμένη με την αναπαραγωγική ικανότητα. Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν μερικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που συμβάλλουν στη σύλληψη και την υγιή πορεία της εγκυμοσύνης.

Βιταμίνες για ενίσχυση γονιμότητας

  • Βιταμίνη D και γονιμότητα

Υπάρχει μία πληθώρα μελετών, στις οποίες συσχετίστηκε η χαμηλή βιταμίνη d και γονιμότητα. Έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν προβλήματα γονιμότητας, είχαν συχνότερα έλλειψη βιταμίνης D. Η βιταμίνη D συμβάλλει στην ωοθηκική διέγερση αλλά και την ποιότητα του σπέρματος.

  • Βιταμίνη Ε και γονιμότητα

Ένα σημαντικό εμπόδιο στη γυναικεία γονιμότητα είναι η ανάπτυξη ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες, προκαλούν οξείδωση των κυττάρων κι έρευνες δείχνουν ότι η ύπαρξη πολλών ελεύθερων ριζών σχετίζεται με προβλήματα γονιμότητας. Η βιταμίνη Ε είναι μία ισχυρά αντιοξειδωτική βιταμίνη. Έτσι, η πρόσληψή της προστατεύει από την οξείδωση και ενισχύει τη γενική αναπαραγωγική ικανότητα των γυναικών.

  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Υπάρχουν πολλές έρευνες, που υποδεικνύουν τη συμβολή των βιταμινών συμπλέγματος Β στην αναπαραγωγική υγεία των γυναικών. Γενικά, αυτές είναι σημαντικές βιταμίνες για αύξηση γονιμότητας. Συμβάλλουν στην υγεία των ωαρίων αλλά αποτρέπουν και τη δυσλειτουργία της ωορρηξίας.

Συμπληρώματα με βιταμίνες για γυναικεία γονιμότητα

  • Power Health Classics Platinum Femina Fertinal με Ψευδάργυρο, Βιταμίνη Ε & Paba

 

Το συμπλήρωμα διατροφής Fertinal αποτελείται από PABA, ψευδάργυρο, χαλκό, ιώδιο, σελήνιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, D3, E, νιασίνη και βιοτίνη. Περιέχει το, 4ης γενιάς, φολικό οξύ Quatrefolic®, με τρεις φορές μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στη φυσιολογική γονιμότητα, αναπαραγωγή και σύνθεση του DNA. Η σύνθεση του συμπληρώματος συμβάλλει στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεση αλλά και την ανάπτυξη του μητρικού ιστού κατά την εγκυμοσύνη. Παράλληλα, ρυθμίζει την ορμονική δραστηριότητα, αλλά αποτελεί και ασπίδα κατά του οξειδωτικού στρες.

Vitabiotics Pregnacare Conception

 

Το συμπλήρωμα αυτό συμβάλλει στην αναπαραγωγική υγεία της γυναίκας.
Περιέχει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, μεταξύ άλλων η L-αργινίνη και η ινοσιτόλη, ουσίες που αποτελούν πρόδρομες μορφές του νιτρικού οξειδίου (ΝΟ), το οποίο σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα και τις εκκρίσεις στον τράχηλο της μήτρας. Επίσης, περιέχει Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC), η οποία έχει ωφέλιμη δράση στο αναπαραγωγικό, φυλλικό οξύ, που προτείνεται για λήψη από τους γυναικολόγους για τις γυναίκες που επιθυμούν να συλλάβουν ή εγκυμονούν και σίδηρο, ο οποίος είναι επίσης απαραίτητο θρεπτικό συστατικό. Επιπλέον, περιέχει μέτριες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων για περαιτέρω ενίσχυση του γυναικείου οργανισμού.

Nature's Plus Pro Creation Female Fertility Support

 

Είναι ένα φυσικό πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα ειδικά σχεδιασμένο ώστε να παρέχει τη μέγιστη διατροφική υποστήριξη για τη σωστή λειτουργία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Συνδυάζει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα, αντιοξειδωτικά και ειδικά βότανα, που βοηθούν στην ομαλή ορμονική λειτουργία και την αύξηση της γονιμότητας.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα