×

Ποιο Micellar Water (μικυλλιακό νερό) να επιλέξω;

 22/03/2024 3m, 44s

Το micellar water, αυτό το θαυματουργό συστατικό που φαίνεται σαν νερό αλλά κρύβει μια πλούσια σύνθεση από τα μικροσκοπικά μικύλλια, έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη σε αρκετούς ανθρώπους που θέλουν μια αξιόπιστη skincare ρουτίνα.

Αλλά με την πληθώρα των επιλογών εκεί έξω, πώς μπορείς να επιλέξεις το ιδανικό micellar water για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου; Στο άρθρο αυτό, θα εξερευνήσουμε την εκπληκτική γκάμα των προϊόντων micellar water, αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους και προσφέροντας σαφείς κατευθύνσεις για να βρεις αυτό που ταιριάζει απόλυτα στην επιδερμίδα σου.

 

Νερό Micellar: τι είναι;

Έχοντας τις ρίζες του στη Γαλλία, το μικυλλιακό νερό είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο προϊόν περιποίησης δέρματος που βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ από το δέρμα. Το όνομα προέρχεται από ένα μικύλλιο, το οποίο είναι μια συλλογή μορίων.

Το νερό Micellar ονομάζεται μικυλλιακό νερό επειδή υπάρχει τόσο ήπια συγκέντρωση μορίων σαπουνιού στο νερό, που σαν μικρές μικροσκοπικές φυσαλίδες που επιπλέουν στο νερό, χωρίς να μοιάζουν καν σαν διάλυμα σαπουνιού, που έχουν την αίσθηση του νερού. Επιπλέον, το μικυλλιακό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλύτερη απορρόφηση της κρέμας προσώπου μετέπειτα.

Σε τι προϊόντα μπορεί να βρεθεί το micellar water;

Το micellar water μπορούμε να το βρούμε σε διάφορα προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης της επιδερμίδας, όπως:

  • Απαλό νερό καθαρισμού
  • Τονωτική λοσιόν

 

Νερό Micellar: τι οφέλη έχει;

Ορισμένα από τα βασικά οφέλη του νερού micellar είναι τα παρακάτω.

Πιο απαλό από τα παραδοσιακά καθαριστικά

Το μικυλλιακό νερό είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για τα ευαίσθητα δέρματα. Αυτό μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στο ότι τα περισσότερα από τα καλύτερα προϊόντα με micellar νερού είναι χωρίς αλκοόλη.

Προωθεί την ενυδάτωση & την υγρασία

Οι περισσότεροι τύποι μικυλλιακού νερού έχουν ενώσεις όπως η γλυκερίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία.

Βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής

Το micellar νερό, για δέρματα με τάση ακμής, δεν αφήνει κατάλοιπα. Αυτό σημαίνει πως δεν αφήνει ρύπους που φράζουν τους πόρους σας, που φράζουν το δέρμα και ευθύνονται για τα λευκά και μαύρα στίγματα.

Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος

Καθώς το micellar νερό είναι απαλό για το δέρμα και δεν αφαιρεί πολλή λιπαρότητα, είναι μια καλή επιλογή για όλους τους τύπους δέρματος.

 

Τα καλύτερα micellar water για κάθε σας ανάγκη!

Παρακάτω, θα ανακαλύψουμε τα καλύτερα προϊόντα που περιέχουν micellar water για να διαλέξετε αυτό που θα ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδες σας!

Garnier Skin Active Micellaire Biphase Water Travel Size 100ml
Garnier Skin Active Micellaire Biphase Water Travel Size 100ml

Garnier micellar water, διφασικό απαλό νερό, το οποίο με μία κίνηση, καθαρίζει, αφαιρεί το μακιγιάζ και τους ρύπους, ενώ καταπραΰνει ακόμα και τις ευαίσθητες επιδερμίδες χωρίς να αφήνει κατάλοιπα

 

Bioderma Sensibio H2O Micellar Water 500ml
Bioderma Sensibio H2O Micellar Water 500ml

Bioderma micellar water, μικυλλιακό νερό καθαρισμού και ντεμακιγιάζ προσώπου – ματιών, το οποίο είναι ιδανικό για ευαίσθητες-δυσανεκτικές επιδερμίδες

 

La Roche-Posay Micellar Water Ultra Sensitive Skin- 400ml
La Roche-Posay Micellar Water Ultra Sensitive Skin- 400ml

La Roche-Posay micellar water, για ευαίσθητα δέρματα, που καθαρίζει το δέρμα, απομακρύνει το μακιγιάζ και τους ρύπους. Επίσης, καταπραΰνει το δέρμα για να προσφέρει ανακούφιση και φρεσκάδα

 

Avene Make Up Removing Micellar Water for Sensitive Face & Eyes 400ml
Avene Make Up Removing Micellar Water for Sensitive Face & Eyes 400ml

Avene micellar water, νερό καθαρισμού και ντεμακιγιάζ που καθαρίζει, ενυδατώνει και καταπραΰνει το ευαίσθητο πρόσωπο και τα μάτια

 

Έχει παρενέργειες το micellar water;

Το micellar water αποτελεί επί της ουσίας ένα ήπιο καθαριστικό που μπορεί εύκολα να προστεθεί στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σας, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους τύπους δέρματος.

Ωστόσο, εάν έχετε ξηρότητα, ακμή, λεπτές γραμμές, ρυτίδες ή πολύ λιπαρό δέρμα, θα χρειαστείτε τη βοήθεια άλλων προϊόντων για να ανακουφίσετε τυχόν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διαβάζετε την ετικέτα προϊόντος, καθώς αρκετά brands διαθέτουν μικυλλιακό νερό με διαφορετικά χαρακτηριστικά το καθένα.

 

Tips για σωστή χρήση με micellar water

Πλύνετε τα χέρια σας

Πριν ξεκινήσετε τη skincare ρουτίνα σας, είναι απαραίτητο να πλύνετε τα χέρια σας, καθώς αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν τρίβετε ρύπους και μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο.

Επιλέξτε το σωστό καθαριστικό

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε μικυλλιακό νερό (micellar water) που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος σας (ξηρό, ευαίσθητο, κανονικό) και στη μορφή που θέλετε εσείς.

Μουλιάστε ένα βαμβάκι & σκουπίστε

Πάρτε ένα βαμβάκι, ρίξτε μία ικανοποιητική ποσότητα με μικυλλιακό νερό πάνω του και αφήστε το να μουλιάσει. Μόλις μουλιάσει, μπορείτε στη συνέχεια να σκουπίσετε το επίθεμα απαλά σε όλο το πρόσωπο.

Ολοκληρώστε με ενυδατική κρέμα

Το τελευταίο βήμα είναι να καταπραΰνετε το δέρμα με μια ενυδατική κρέμα ή καταπραϋντική κρέμα προσώπου για να προσθέσετε αυτή την έξτρα ενυδάτωση.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα