×

Ποιο είναι το Καλύτερο Αντηλιακό ενάντια στο Blue Light;

 27/03/2024 3m, 25s

Το μπλε φως (bue light) έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια, με τις αρνητικές του επιδράσεις να βρίσκουν επίδραση στην επιδερμίδα μας. Με τις μελέτες που αφορούν τις αρνητικές επιδράσεις του blue light, έχει έρθει στο προσκήνιο η φωτογήρανση του δέρματος του προσώπου. Όπως φαίνεται, το μπλε φως συντελεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, δημιουργώντας βλάβες.

Έτσι, έρχεται στο προσκήνιο το αντηλιακό. Με την πρόοδο της έρευνας στο κομμάτι της αντηλιακής προστασίας, καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα για προστασία ενάντια στη βλαβερή ακτινοβολία του blue light με αντηλιακό! Παρακάτω θα γίνει αναφορά στα αντηλιακά Avène που δρουν ενάντια στα blue light και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

 

Τι είναι το blue light;

Το μπλε φως (blue light) είναι μια μορφή ηλεκτρομαγνητικού φωτός που μπορεί να δει ένας άνθρωπος με γυμνό μάτι. Ανήκει στην κατηγορία των κυμάτων φωτός με μικρό μήκος κύματος, υψηλή ενέργεια και ισχυρή ισχύ διείσδυσης. Είναι ευρέως γνωστό ως φως υψηλής ενέργειας ορατό (HEV).

Όπως γνωρίζουμε, το φως HEV προέρχεται κυρίως από τον ήλιο, αλλά εκπέμπεται επίσης από smartphone, tablet, τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών. Με λίγα λόγια, το blue light μας «βομβαρδίσει» καθημερινά.

Αυτή η μορφή εκπομπής φωτός είναι αρκετά επιβλαβής χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, καθώς όσο αυτές οι ακτίνες εισχωρούν βαθύτερα στο χόριο του δέρματος, τόσες περισσότερες βλάβες προκαλούν με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, η τακτική έκθεση στο blue light ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της βλάβης που προκαλεί το μπλε φως, ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι το 25% των δερματικών βλαβών προκαλείται από το μπλε φως. Αυτή η ακτινοβολία του blue light επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος καθημερινά και προάγει την εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων. Επιπλέον, ευθύνεται για δερματικές παθήσεις, όπως η υπερμελάγχρωση.

 

Πως προστατεύει ένα αντηλιακό από το blue light;

Αυτό αποτελεί ένα καίριο ερώτημα που δημιουργείται, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε αντηλιακό που αντιμετώπιζε τις επιβλαβείς ακτίνες του blue light. Όπως έχουν αποδείξει οι πρόσφατες έρευνες, το αντηλιακό μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τη φωτογήρανση.

Τα φυσικά αντηλιακά (τα οποία περιέχουν συστατικά που σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος για να αντανακλούν τις ακτίνες φωτός) είναι τα καλύτερα κατάλληλα για την καταπολέμηση της βλάβης από το μπλε φως.

Κατά συνέπεια, συστατικά όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου, το διοξείδιο του τιτανίου και τα οξείδια του σιδήρου παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην εκτροπή των ακτίνων φωτός σχηματίζοντας ένα προστατευτικό φράγμα στο δέρμα.

 

💡Για μέγιστη προστασία θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό & στους κλειστούς χώρους

 

Avène αντηλιακά για προστασία από το μπλε φως

Η Avène, με τις έρευνες που πραγματοποίησε μέσω της επιστημονικής της ομάδας, δημιούργησε μια φόρμουλα που ανταποκρίνεται στη διπλή δέσμευση για σεβασμό στο δέρμα και το περιβάλλον. Στην προκειμένη περίπτωση, το νέο φίλτρο TriAsorB™ πληροί την προσέγγιση Conscious Care της Pierre Fabre Dermo-Cosmetics. Χρήσιμο, καλά μελετημένο και ηθικό, στοχεύει στη σύνθεση ενεργών συστατικών που σέβονται όλο και περισσότερο το δέρμα και το περιβάλλον.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκε το 2020, μέσω του λανσαρίσματος Intense Protect 50+, το TriAsorB™ έχει επεκτείνει τα θεμέλια της φωτοπροστασίας προσφέροντας αντηλιακή προστασία εξαιρετικά ευρέος φάσματος έναντι της UVB – βραχείας UVA – μεγάλης UVA, και πέρα από την UV, έως 450 nm, ενάντια στο μπλε φως, που έχει αποδειχθεί ότι επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.

Ενσωματωμένο στο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα φιλτραρίσματος Eau Thermale Avène, το TriAsorB™ ενισχύει τα επίπεδα προστασίας της επιδερμίδας από τη φωτογήρανση που σχετίζεται με το blue light. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ευρεία αντηλιακή προστασία, συμβάλλοντας στην πρόληψη της βαθιάς, ορατής βλάβης του δέρματος.

Παρακάτω θα δούμε τη σειρά με τα καλύτερα προϊόντα αντηλιακής προστασίας ενάντια στο blue light.

 

Avene Fluide Solaire Sans Parfum Spf50+, 50ml
Avene Fluide Solaire Sans Parfum Spf50+, 50ml

Λεπτόρρευστη Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Λαιμού Πολύ Υψηλής Προστασίας Χωρίς Άρωμα, για το Κανονικό – Μικτό Ευαίσθητο Δέρμα

 

Avene Cleanance Solaire Spf50+, 50ml
Avene Cleanance Solaire Spf50+, 50ml

Αντηλιακό Προσώπου Λαιμού Πολύ Υψηλής Προστασίας & Ματ Υφής για το Ευαίσθητο Λιπαρό Δέρμα με Ατέλειες

 

Avene Cream Solaire Sans Parfum Spf50+, 50ml
Avene Cream Solaire Sans Parfum Spf50+, 50ml

Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Λαιμού Πολύ Υψηλής Προστασίας Χωρίς Άρωμα, για το Ξηρό Ευαίσθητο Δέρμα

 

Πηγές

avene.co.uk

How Sunscreen Protects Against Blue Light (blackgirlsunscreen.com)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα