×

Πώς να αποκτήσετε λευκά δόντια στο σπίτι;

 13/04/2023 3m, 18s

Το χαμόγελο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του προσώπου. Τι πιο όμορφο και ελκυστικό από ένα όμορφο χαμόγελο, αληθινό; Αυτό που κάνει ακόμα πιο ελκυστικό και ξεχωριστό ένα πηγαίο χαμόγελο είναι, φυσικά, τα λευκά δόντια!

Πολλοί είναι αυτοί που παρατηρούν το χρώμα των δοντιών πίσω από ένα χαμόγελο, καθώς αποτελεί ένα σημείο εξίσου χαρακτηριστικό σε κάθε άνθρωπο αφού αποδεικνύει και τη μοναδικότητα του καθενός. Κανένα χαμόγελο, καμία οδοντοστοιχία δεν είναι ίδια με την άλλη και αυτή η μοναδικότητα κατακτά ανθρώπους και συναισθήματα

 

Λευκά δόντια και παράγοντες μπορούν να τα επηρεάσουν

Αν είσαι από αυτούς που αγαπούν να έχουν λευκά δόντια και ένα λαμπερό χαμόγελο, τότε στη συνέχεια θα βρεις διάφορους τρόπους για να αποκτήσεις εύκολα και αποτελεσματικά πιο λευκά δόντια.

Το χρώμα που αποκτούν τα δόντια επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως από ορισμένες τροφές όπως το παντζάρι, το κόκκινο κρασί και ο καφές που με το βούρτσισμα φεύγει ο λεκές τους. Πολλά τρόφιμα, ποτά αλλά και το κάπνισμα όμως έχουν μια πιο μόνιμη επίδραση στον χρωματισμό των δοντιών, καθώς το σμάλτο των δοντιών είναι ελαφρώς πορώδες. Σε όλα αυτά παίζουν ρόλο ακόμα και τα γονίδια για το πόσο λευκά είναι τα δόντια κάποιου, καθώς δε γεννιόμαστε όλοι με το ίδιο χρώμα δοντιών.

Για να αποκτήσεις πιο λευκά δόντια υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι, όπως οι τεχνικές λεύκανσης που αποτελούν μια ανώδυνη διαδικασία και πραγματοποιούνται από οδοντιάτρους, ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα και οδηγίες. Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι άμεσα και ιδιαίτερα θετικά, αφού πραγματοποιείται έντονη διαφορά στο χρώμα των δοντιών.

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι για να αποκτήσεις πιο λευκά δόντια στο σπίτι, που αποτελούν συνήθως εφαρμογή προϊόντων και συνηθειών που βοηθούν και στοχεύουν στη λεύκανση των δοντιών. Πάντα όμως το αποτέλεσμα είναι συγκριτικά πιο περιορισμένο και διαφέρει ανά περίπτωση.

 

Τρόποι για να αποκτήσεις πιο λευκά δόντια στο σπίτι

Με μια μικρή έρευνα μπορείς να διαπιστώσεις πως πολλά είναι αυτά που συμβάλλουν και βοηθούν στην απόκτηση λευκότερων δοντιών.

 

Aim White Now Sensitive Οδοντόκρεμα
Aim White Now Sensitive Οδοντόκρεμα

 

Είναι βασισμένη σε διπλή τεχνολογία, χαρίζει τρεις φορές λευκότερο χαμόγελο άμεσα, χάρη στην White-Correct technology που φέρνει την επιστήμη του make up στο χαμόγελό σου, και ταυτόχρονα βοηθά στην ανακούφιση από την ευαισθησία, με την ActivRelief Technology, με το σύμπλεγμα μεταλλικών στοιχείων που περιέχει.

Επιπλέον υπάρχουν και πολλές πιο «παραδοσιακές συνταγές» και συνδυασμοί συστατικών που λέγεται πως βοηθούν στο να διατηρήσει κανείς πιο λευκά τα δόντια του. Φυσικά η χρήση ενός εξειδικευμένου προϊόντων, όπως μιας οδοντόκρεμας λεύκανσης ή κάποιου kit λεύκανσης δίνουν πιο έντονα και άμεσα αποτελέσματα. Κάποιες από αυτές τις συνταγές είναι οι παρακάτω:

  • Μαγειρική σόδα: Η μαγειρική σόδα θεωρείται η φυσική θεραπεία λεύκανσης που μπορεί να κάνει κάποιος άμεσα και εύκολα στο σπίτι του.Έχει την ιδιότητα να αφαιρεί πολλούς από τους λεκέδες. Με την προσθήκη στη μαγειρική σόδα λίγο θαλασσινό αλάτι, δημιουργείται ένα αντιβακτηριακό scrub που μπορεί να εξουδετερώσει παράλληλα τα βακτήρια, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το πιο λευκό χρώμα στα δόντια.
  • Πολτοποιημένες φράουλες: Αν θες πιο λευκά δόντια, τότε βούρτσισε τα δόντια σου με πολτοποιημένες φράουλες, αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο για πιο λευκά δόντια. Η όξινη σύσταση της φράουλας, δρα ως ένας ήπιος λευκαντικός παράγοντας στα δόντια, με αποτέλεσμα να ενισχύει το πιο φυσικό λευκό χρώμα. Μετά το βούρτσισμα με την πολτοποιημένη φράουλα, ξεπλύνετε το στόμα σας με ένα μείγμα από λίγη σόδα με νερό, έτσι μειώνεται την οξύτητα στο στόμα και προστατεύεται τα δόντια σας από φθορές.
  • Πορτοκάλι: Μια ακόμα σπιτική συνταγή για λεύκανση δοντιών εύκολα και εναλλακτικά, είναι να τρίψεις τα δόντια σου με το εσωτερικό μέρος από μια φλούδα πορτοκάλι. Το εσωτερικό μέρος εμπεριέχει μια ουσία που χρησιμοποιούν και πολλά εμπορικά προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για λεύκανση δοντιών.

 

Συγγραφή Άρθρου: Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα