×

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ;

 22/02/2023 1m, 18s

O καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο δυστυχώς οι περισσότερες από εμάς αμελούμε. Όπως ακριβώς και τα ρούχα μας, έτσι και τα πινέλα μακιγιάζ χρειάζονται συστηματικό καθαρισμό. Είναι παραπάνω αναγκαίο από ό, τι νομίζεις.

Το υλικό που μένει πάνω στο πινέλο είναι το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη μικροβίων και γενικότερα μικροοργανισμών, οι οποίοι μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα μας. Μην ξεχνάς ότι αποτελεί βρωμιά. Όπως δε θα έβαζες ένα λερωμένο παντελόνι, έτσι πρέπει να αποφεύγεις και τα βρώμικά πινέλα. Εδώ θα βρεις ποιος είναι ο εύκολος καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ.

 

make up brushes dirty

 

Πώς καθαρίζουμε, λοιπόν, τα πινέλα μακιγιάζ;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μυστικό είναι να μην αμελείς τη διαδικασία και να καθαρίζεις τα πινέλα σου τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Αυτά είναι τα βήματα που προτείνουν οι κορυφαίοι make up artists:

  1. Άνοιξε τη βρύση και τοποθέτησε τα πινέλα κάτω από το νερό με φορά προς τα κάτω. Έτσι θα αποφύγεις να ανακατέψεις τις τρίχες τους.
  2. Αφού βραχούν εντελώς ρίξε το απλό σαμπουάν σου.
  3. Άνοιξε την παλάμη σου και κάνε ελαφρές κυκλικές κινήσεις με το πινέλο σου. Δώσε προσοχή για να μην τραυματίσεις τις τρίχες.
  4. Αφού τα σαπουνίσεις, ρίξε άφθονο νερό, ώστε να απομακρυνθεί εντελώς το σαπούνι.
  5. Μόλις τα ξεβγάλεις εντελώς, σκούπισέ τα απαλά με φορά από κάτω προς τα πάνω, για να απομακρύνεις την περίσσεια νερού.
  6. Ακούμπησέ τα σε μία πετσέτα, ώστε να στεγνώσουν.

 

Καλό είναι να τοποθετείς τα πινέλα σου σε μία ειδική θήκη για πινέλα μακιγιάζ, ώστε να τα προστατεύεις από τους ρύπους του περιβάλλοντος.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα