×

Οδηγός Μακιγιάζ για Πράσινα Μάτια

 24/10/2023 4m, 6s

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος που ο καθένας μπορεί να αναδείξει τη φυσική του ομορφιά, αλλά και να εκφράσει τον την προσωπικότητά του. Είναι επίσης ένας τρόπος να ακολουθείς τις τάσεις που επικρατούν κάθε περίοδο και σεζόν, ολοκληρώνοντας με ένα σωστό μακιγιάζ μια περιποιημένη εμφάνιση.

Έτσι φέτος τον χειμώνα, η τάση στο μακιγιάζ είναι η φυσική επιδερμίδα, το φυσικό μακιγιάζ και η ανάδειξη των ματιών.

 

Ποιο είναι όμως το ιδανικό μακιγιάζ για αυτή τη σεζόν αν έχετε πράσινα μάτια;

Εάν έχετε πράσινα μάτια, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να δημιουργήσετε ένα μακιγιάζ που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την ομορφιά τους είναι τα εξής:

Τα πράσινα μάτια είναι ήδη εντυπωσιακά, και το κατάλληλο μακιγιάζ μπορεί να τα αναδείξει ακόμα περισσότερο. Για ένα φυσικό look, επιλέξτε απαλές αποχρώσεις στις σκιές, όπως ανοιχτό καφέ, ροζ και πράσινο.

Φυσικά, τα μολύβια ματιών στα χρώματα του μαύρου, το σκούρο πράσινο είναι επίσης must have για να αναδείξουν τα πράσινα μάτια σας.

Τέλος, από το μακιγιάζ με στόχο την ανάδειξη των ματιών δε θα μπορούσε να λείπει και το eyeliner. Φέτος, εκτός από το έντονο μαύρο είναι πολύ στη μόδα τα χρώματα στο eyeliner, τολμήστε να χρησιμοποιήσετε μωβ, πράσινο ή μπορντό eyeliner και δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Ποιες αποχρώσεις επίσης δημιουργούν ένα έντονο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα;

Για πράσινα μάτια, οι αποχρώσεις που ταιριάζουν καλύτερα είναι αυτές που προκαλούν αντίθεση και βάθος στα μάτια, όπως το μπορντό, το μωβ και το σκούρο καφέ. Αυτές οι αποχρώσεις θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δημιουργώντας αντίθεση προς το χρώμα των πράσινων ματιών αναδεικνύοντας έτσι την ομορφιά τους.

Επίσης σημαντικό είναι και η επιλογή του κατάλληλου χρώματος ρουζ για πράσινα μάτια αλλά και του κατάλληλου κραγιόν.

Το κατάλληλο χρώμα ρουζ είναι αυτό που δεν προκαλεί μεγάλη αντίθεση, επιλέξτε φυσικές αποχρώσεις όπως το ροζ ή το ροδακινί. Αυτές οι αποχρώσεις θα δώσουν ένα φρέσκο και φυσικό χρώμα στο πρόσωπο χωρίς να ανταγωνίζονται το χρώμα των ματιών σας.

Για τα πράσινα μάτια, τα κραγιόν σε αποχρώσεις του nude καφέ, του μπορντό και του του κόκκινου φυσικά. Αυτά τα χρώματα προσθέτουν ζωντάνια στα χείλη και δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό με το πράσινο χρώμα των ματιών.

Καθαρισμός προσώπου πριν το μακιγιάζ

Για ένα αποτέλεσμα με διάρκεια, φυσικά χρειάζεται να κάνετε την κατάλληλη προετοιμασία του δέρματος για να υποδεχτεί τα προϊόντα του μακιγιάζ, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει:

  1. Σωστό καθαρισμό του προσώπου με κατάλληλα προϊόντα.
  2. Χρήση των προϊόντων ενυδάτωσης που είναι κατάλληλα για τον τύπο δέρματος που έχετε.
  3. Και φυσικά η σωστή βάση σε απόχρωση αλλά και υφή με βάση τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σας.

 

Καλλυντικά για το τέλειο μακιγιάζ για πράσινα μάτια!

Ας δούμε όμως κάποια βασικά καλλυντικά που μπορείτε να έχετε στο νεσεσέρ σας για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα για έντονα πράσινα μάτια και ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ:

Nuxe Poudre Eclat Prodigieux: Πούδρα σε μπρονζέ για αποτέλεσμα μαυρίσματος από τον ήλιο. Ολοκληρώνει τέλεια μία φυσική βάση και τονίζει τα πράσινα μάτια καθώς δημιουργεί ένα ηλιοκαμένο αποτέλεσμα.

Korres Wild Rose Instant Light Illuminating Powder: Πούδρα με λεπτή, μεταξένια υφή, εμπλουτισμένη με έλαιο Άγριο Τριαντάφυλλο και βιταμίνη C. Δημιουργεί ένα διάφανο πέπλο λάμψης, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου και χαρίζοντας όψη υγείας.

Maybelline Instant Eraser Age Rewind Concealer: Το μόνο concealer με ενσωματωμένο σφουγγαράκι που κάνει τους μαύρους κύκλους παρελθόν, χαρίζει φωτεινότητα και αναδεικνύει την περιοχή των ματιών.

Maybelline Πακέτο Προσφοράς Fit Me Luminous & Smooth Hydrating Primer & Glass Skin Setting Spray: δυο προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη βάση και στο τελείωμα αντίστοιχα του μακιγιάζ και υπόσχονται τέλεια αποτελέσματα. Διατηρούν αναλλοίωτο το μακιγιάζ και χαρίζουν έξτρα λάμψη στο δέρμα.

Maybelline Super Stay 30H Foundation Υγρό Make Up: τέλεια κάλυψη, με εξαιρετικά ανάλαφρη υφή, διαρκεί έως και 30 ώρες.

NYX Professional Makeup Shine Loud High Shine Lip Color: διαρκεί έως και 16 ώρες χωρίς να ξεβάφει, με vegan σύνδεση και έντονο αποτέλεσμα με ένα πέρασμα.

Maybelline The Blushed Nudes Eyeshadow Palette: Μία παλέτα ματιών με χρώματα που αναδεικνύουν τα πράσινα μάτια και που χρησιμοποιείται για μακιγιάζ ιδανικά από το πρωί έως το βράδυ.

Korres Volcanic Minerals Velvet Dual Eyeshadow: Παλέτα σκιών δύο αποχρώσεων με μοναδική βελούδινη υφή, που σμιλεύει το βλέμμα αποδίδοντας έντονο χρωματικό αποτέλεσμα.

Korres Volcanic Minerals Velvet Dual Eyeshadow: Για έξτρα λάμψη στα μάτια χρησιμοποιήστε τη συγκεκριμένη παλέτα, οι αποχρώσεις ταιριάζουν με όλα τα χρώματα σκιών και δίνουν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

NYX Professional Makeup Epic Wear Eyeliner Stick: διαθέσιμα σε ματ και μεταλλικές αποχρώσεις που ταιριάζουν σε κάθε μακιγιάζ και περίσταση.

Maybelline The Falsies Surreal Extensions Mascara: για έντονα, σαγηνευτικά μάτια που ενισχύουν το μήκος στις βλεφαρίδες με ένα μόλις πέρασμα.

 

 

👉 Το μακιγιάζ για έντονα πράσινα μάτια μπορεί να είναι εντυπωσιακό και φυσικό ταυτόχρονα. Με τη χρήση των κατάλληλων αποχρώσεων σκιών, ρουζ και κραγιόν, αλλά και των κατάλληλων προϊόντων μπορείτε εύκολα να αναδείξετε την φυσική ομορφιά των ματιών και του προσώπου σας. Μη ξεχνάτε να εκφράζεστε μέσω του μακιγιάζ και να επιλέγετε οτιδήποτε νιώθετε όμορφα και άνετα!

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα