×

Μακιγιάζ Ματιών για Αρχάριες: Οδηγός Βήμα-Βήμα

 23/01/2024 4m, 11s

Το μακιγιάζ είναι για πολλούς ένας τρόπος που ο καθένας μπορεί να αναδείξει εύκολα και δημιουργικά τη φυσική του ομορφιά, αλλά και να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο την προσωπικότητά του. Είναι επίσης ένας τρόπος να ακολουθείς τις τάσεις που επικρατούν κάθε περίοδο και σεζόν και με αυτόν τον τρόπο ένα επιτυχημένο μακιγιάζ μπορεί αποτελεσματικά να ολοκληρώσει μια εμφάνιση.

Το μακιγιάζ μπορεί να θεωρείται από κάποιους μία πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί χρόνο για να μπορέσει κάποιος να πετύχει ένα όμορφο αποτέλεσμα, κυρίως όταν αναφερόμαστε στο μακιγιάζ ματιών.

 

Είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ των ματιών;

Πάμε να δούμε μαζί κάποια βασικά βήματα και συμβουλές ώστε να τολμήσεις να δημιουργήσεις μόνη σου το πιο πετυχημένο μακιγιάζ στα μάτια και να έχεις ένα όμορφο, εντυπωσιακό αλλά και ολοκληρωμένο μακιγιάζ.

Για κάποιον μη εξοικειωμένο με το μακιγιάζ και συγκεκριμένα με το μακιγιάζ των ματιών, ένα κύριο και αρχικό βήμα είναι να βρει τα κατάλληλα εργαλεία μακιγιάζ, και συγκεκριμένα τα κατάλληλα πινέλα για το μακιγιάζ ματιών ώστε να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη και φυσικά το αποτέλεσμα να είναι όσο γίνεται πιο άρτιο.

Τα πινέλα του μακιγιάζ είναι σίγουρα απαραίτητα για κάθε άτομο που ξεκινά να πειραματίζεται με το μακιγιάζ γενικά και ειδικά με το μακιγιάζ των ματιών. Τα σωστά πινέλα για το μακιγιάζ ματιών για αρχάριους είναι ξεκάθαρα σημαντικά και από τα πιο βασικά βήματα πριν ξεκινήσει να δημιουργεί το μακιγιάζ. Για αυτό πάμε να δούμε ποια πινέλα χρειάζεται να έχεις στο νεσεσέρ σου για το μακιγιάζ των ματιών αν είσαι αρχάρια.

Τα καλύτερα πινέλα μακιγιάζ ματιών

  1. NYX Professional Makeup Shading Brush: ένα πυκνό, στρογγυλεμένο πινέλο, ιδανικό για την εφαρμογή, την ανάμειξη και το σβήσιμο σκιών ματιών.
  2. NYX Professional Makeup Crease Brush: ένα στρογγυλεμένο θολωτό πινέλο, ιδανικό για να αναμείξετε τέλεια τις σκιές κάτω από το κόκκαλο των ματιών και να δώσετε βάθος.
  3. NYX Professional Makeup Blending Brush: ένα μακρύ, στρογγυλεμένο πινέλο, ιδανικό για την ανάμειξη έντονων, αστραφτερών σκιών και την επίτευξη ενός αποτελέσματος «μαλακής εστίασης».

 

Ποια είναι τα βασικά βήματα για το μακιγιάζ ματιών που πρέπει να ακολουθήσεις αν είσαι αρχάριος;

Ας δούμε κάποιες βασικές και χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος στην αρχή του πειραματισμού του με το μακιγιάζ ματιών, για να πετύχει ένα όμορφο αποτέλεσμα:

✔️ Για αρχή αυτό που χρειάζεται να ακολουθήσει σαν συμβουλή ένας αρχάριος στο μακιγιάζ ματιών είναι η σωστή επιλογή των προϊόντων που ταιριάζουν στο χρώμα ματιών του αλλά και στον τύπο δέρματος που έχει.

✔️ Φυσικά πριν το μακιγιάζ ματιών χρειάζεται να έχει καθαρό πρόσωπο και να έχει ενυδατωμένη την περιοχή των ματιών για να συνεχίσει με ένα φυσικό ή έντονο μακιγιάζ ματιών ανάλογα την περίσταση.

✔️ Το κονσίλερ σε σωστό τόνο και υφή, είναι το πρώτο που πρέπει να εστιάσει και να αγοράσει πρώτα κάποιος που είναι αρχάριος με το μακιγιάζ ματιών, καθώς αποτελεί και την βάση για το αποτέλεσμα του μακιγιάζ στα μάτια.

✔️ Ύστερα, οι παλέτες για το μακιγιάζ ματιών σε γήινα χρώματα είναι επίσης σημαντικές και πρέπει να υπάρχουν στο νεσεσέρ ενός αρχάριου και αυτό γιατί πολύ εύκολα μπορεί κανείς να κάνει ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

✔️ Φυσικά, σημαντικό σημείο είναι με τα κατάλληλα πινέλα η εξάσκηση στο σωστό blend των σκιών, ώστε το μακιγιάζ ματιών να είναι τόσο φυσικό ή έντονο επιθυμεί η καθεμία.

✔️ Ανάλογα με το χρώμα ματιών που έχει μπορεί να επιλέξει διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς που θα αναδεικνύουν το χρώμα, το βλέμμα και θα δημιουργούν ένα τέλειο σαγηνευτικό αποτέλεσμα. Αν έχει καστανά μάτια προτίμησε σκιές σε καφέ ή μωβ αποχρώσεις. Αν έχεις πράσινα μάτια προτίμησε σκιές σε ψυχρούς τόνους σε συνδυασμό με μαύρη σκιά για να δώσεις βάθος και ένταση στο βλέμμα σου. Τέλος, αν έχεις γαλανά μάτια προτίμησε μια σωστή γραμμή eyeliner, ή σκιές που δημιουργούν αντίθεση όπως σκούρο καφέ, σκούρο μπορντό ή μωβ.

 

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα για ένα μακιγιάζ ματιών;

Καθώς το μακιγιάζ των ματιών είναι μία διαδικασία που δυσκολεύει τους πιο αρχάριους με το μακιγιάζ, παρακάτω θα βρείτε τα βασικά και απαραίτητα προϊόντα για το μακιγιάζ των ματιών ώστε με τα σωστά βήματα και τις συμβουλές που θα δείτε παραπάνω, να δημιουργήσετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

  1. NYX Professional Makeup Bare with me Concealer Serum: ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ καλύπτει ορατά τους μαύρους κύκλους χαρίζοντας ένα φυσικό, ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  2. NYX Professional Makeup Epic Smoke Liner: απλοποιήστε τη ρουτίνα εφαρμογής των προϊόντων μακιγιάζ σας με το all-in-1 liner και το πινέλο, για ορατό lift εφέ του ματιού και σβήσιμο της σκιάς σε δευτερόλεπτα.
  3. NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Palette: παλέτα σκιών σε διάφορες αποχρώσεις για να ταιριάζει σε κάθε περίσταση, σε κάθε προσωπικότητα με στόχο να δημιουργήσετε ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών.
  4. NYX Professional Makeup Studio Finishing Powder: πούδρα φινιρίσματος είναι ιδανική για τη σταθεροποίηση του μακιγιάζ σας, ή ακόμα και για να τη χρησιμοποιήσετε σε γυμνή επιδερμίδα. Η φωτεινή, λευκή πούδρα έχει ουδέτερο αποτέλεσμα και είναι κατάλληλη για κάθε τόνο επιδερμίδας, χαρίζοντας υπέροχη λάμψη.

 

💡 Πειραματιστείτε με τα χρώματα και τις υφές, ακόμα και αν είστε αρχάριος στο μακιγιάζ ματιών και αναδείξτε την πιο φωτεινή και λαμπερή πλευρά σας. Το μακιγιάζ είναι δημιουργία και τρόπος έκφρασης, για αυτό εκφραστείτε – βαφτείτε ελεύθερα!

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα