×

Πως Βοηθούν τα Φύκια στο Αδυνάτισμα;

 26/03/2024 3m, 45s

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, το έτος που καθιερώθηκε αυτή η παγκόσμια ημέρα ήταν το 1992. Στόχος της συγκεκριμένης παγκόσμιας ημέρας ήταν η προστασία της Βιοποικιλότητας των ωκεανών και μία προσπάθεια να εμποδιστεί η εξαφάνιση των σπάνιων και μοναδικών ειδών από το φυτικό και βασιλικό βασίλειο που ανήκουν στους ωκεανούς.

Όλο και περισσότερο στις μέρες μας η βιοποικιλότητα απειλείται και αυτό γιατί πλέον έχουν αναπτυχθεί πολλές και ποικίλεις οικονομικές δραστηριότητες που κατά κύριο λόγο λαμβάνουν χώρα στους ωκεανούς. Έτσι, όλο και περισσότερο, απειλούνται οι οργανισμοί και τα φυτά που ζουν στους ωκεανούς από μολύνσεις και όσο αυτό μεγεθύνεται φτάνει στο σημείο να απειλούνται μέχρι και από εξαφάνιση.

Η δραστηριότητα και η αντιμετώπιση των ωκεανών παγκοσμίως χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και φυσικά προστασία για να αποφευχθούν όλες οι αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν.

Τα φύκια είναι φυσικά ίσως από τα πιο γνωστά φυτά τα οποία όλοι γνωρίζουν από το φυτικό βασίλειο των ωκεανών και των θαλασσών.

Λίγοι όμως γνωρίζουν τα ευεργετικά τους στοιχεία στην υγεία του οργανισμού αλλά και της ανθρώπινης επιδερμίδας, καθώς είναι αποδεδειγμένα βάσει πολλών ερευνών τα φύκια πλέον αποτελούν από τα κύρια συστατικά σε πολλές κρέμες προσώπου και σώματος λόγω των πολλών και πολλαπλών θετικών οφελών προς στην επιδερμίδα και το σώμα.

 

Ποια είναι τα οφέλη των φυκιών για τον οργανισμό & την επιδερμίδα του ανθρώπου;

  1. Τα φύκια έχουν φυσικές ιδιότητες που βοηθούν και ενισχύουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Οι φυκοΐδες και άλλα συστατικά των φυκιών μπορούν να διατηρήσουν την υγρασία στο δέρμα και να προσφέρουν ενυδάτωση σε ξηρές και αφυδατωμένες περιοχές.
  2. Επίσης, διαθέτουν καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, έτσι μπορούν να συμβάλλουν και να μειώσουν τον ερεθισμό και τις φλεγμονές στο δέρμα.
  3. Βοηθούν στην αποτοξίνωση λόγων των ιδιαίτερων συστατικών τους,
  4. Επιπλέον εμπεριέχουν πολλές βιταμίνες , μέταλλα και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας,
  5. Τα φύκια βοηθούν και στην αντιγήρανση καθώς ισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, πρωτεΐνες που διατηρούν την ελαστικότητα και την υγιή όψη του δέρματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ρυτίδων και να προωθήσει μια πιο νεανική εμφάνιση.

Φυσικά όλα τα παραπάνω οφέλη βοηθούν συνολικά στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος όπως συμβάλλουν σημαντικά και στο αδυνάτισμα και τη μείωση των πόντων σε επίμαχες περιοχές με έντονο λίπος και συνολικά βοηθούν και ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για τον λόγο αυτό έχουμε συγκεντρώσεις κάποια προϊόντα που εμπεριέχουν κάποιες από τις πολύ σημαντικές και θετικές ιδιότητες των φυκιών, μπορείτε να τα βρείτε πολύ εύκολα στο εμπόριο και να δοκιμάσετε και εσείς τα οφέλη των φυκιών στο δέρμα και την επιδερμίδα σας.

 

Τα προϊόντα με τα ευεργετικά συστατικά & στοιχεία των φυκιών

Ας δούμε παρακάτω τα καλύτερα προϊόντα με φύκια για αδυνάτισμα:

Natura Siberica Sauna & Spa Anti-Cellulite Algae & Salt Hot Body Scrub

Είναι ένα απολεπιστικό σώματος με φύκια και αλάτι ο οποίο συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας στο σώμα. Είναι ζεστό Scrub προκαλεί επιτάχυνση του μεταβολισμού και διέγερση της κίνησης της λέμφου στο σώμα κατά τη διάρκεια του μασάζ και επαναφέρει τον τόνο του σώματος. Συμβάλλει στην ορατή βελτίωση του δέρματος στο σώμα, επαναφέρει τη σφριγηλότητα του και αφήνει το δέρμα λείο με υγιή όψη.

Natura Siberica Sauna & Spa Anti-Cellulite Algae & Salt Hot Body Scrub 370ml
Natura Siberica Sauna & Spa Anti-Cellulite Algae & Salt Hot Body Scrub 370ml

Scrub Απολέπισης Σώματος με Φύκια & Αλάτι Κατά της Κυτταρίτιδας

 

Natura Siberica Fresh Spa Kam-Chat-Ka Algae Tsunami Anti-Cellulite Body Serum

Ο ορός σώματος με φύκια βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας και τη μείωση των αποθηκών λίπους, θρέφει και αυξάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της επιδερμίδας. Τα ευεργετικά συστατικά του από φύκια και εκχύλισμα νούφαρου βοηθούν αποτελεσματικά την επιδερμίδα του σώματος.

Natura Siberica Fresh Spa Kam-Chat-Ka Algae Tsunami Anti-Cellulite Body Serum 200ml. Ορός αδυνατίσματος με φύκια
Natura Siberica Fresh Spa Kam-Chat-Ka Algae Tsunami Anti-Cellulite Body Serum 200ml

Ορός Σώματος με Φύκια Κατά της Κυτταρίτιδας

 

CleanSkin Slimming & Firming Natural Massage Soap Seaweed

Φυτικό σαπούνι ειδικό για μασάζ που βοηθά στη σύσφιξη και στην κυτταρίτιδα. Εμπεριέχει συστατικά πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και προσφέρει πλούσια απολέπιση και τόνωση της δέρματος. Μπορεί να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή ου ντους και είναι δερματολογικά ελεγμένο.

Σαπούνι καθαρισμού και αποτοξίνωσης του σώματος με εκχύλισμα φυκιών
CleanSkin Slimming & Firming Natural Massage Soap Seaweed 100g

Φυτικό Σαπούνι Μασάζ για Αδυνάτισμα & Σύσφιξη με Φύκια

 

Σίγουρα μπορείτε να βρείτε το δικό σας προϊόν που μπορεί να βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα σας και να συμβάλλει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην τόνωση του δέρματος και την καλύτερη και πιο υγιή όψη του. Φυσικά μη ξεχάσετε να επιλέξετε προϊόντα περιποίηση σώματος με συστατικά από φύκια και απολαύστε όλα τα οφέλη που μπορούν να σας δώσουν.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα