×

Επίπεδη Κοιλιά: Έτσι θα την αποκτήσεις εύκολα & άμεσα!

 09/04/2024 5m, 26s

Το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ και η διάθεση είναι ξεκάθαρα πιο θετική, για αυτό και έφτασε η στιγμή να δούμε όλες τις συμβουλές για επίπεδη κοιλιά και τέλειο σώμα.

Το υγιές σώμα είναι σίγουρα ένας στόχος για όλους και αυτό οφείλεται παράλληλα στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, την κατανάλωση της απαραίτητης ποσότητας νερού αλλά και φυσικά στην άσκηση. Η συνολική υγεία και το υγιές σώμα είναι ένας συνδυασμός της ψυχικής κατάστασης, των επιλογών και της καθημερινής ρουτίνας που ο καθένας ακολουθεί.

Η επίπεδη κοιλιά, όμως, αποτελεί μία επιθυμία και στόχο που έχουν άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ανάλογα τον σωματότυπο και τον οργανισμό το σημείο της κοιλιάς μπορεί να είναι ένα σημείο που για πολλούς αποτελεί ένα δύσκολο σημείο για να χάσουν λίπος, να αποκτήσουν γράμμωση και τη λεγόμενη «επίπεδη κοιλιά». Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις επίσης όπου η κληρονομικότητα μπορεί να παίξει ρόλο στη μη επίπεδη ή στην επίπεδη κοιλιά που μπορεί να έχει το κάθε άτομο.

Επιπλέον, στις γυναίκες, το σημείο της κοιλιάς επηρεάζεται από παράγοντες όπως η εγκυμοσύνη, τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά και η περίοδος της εμμηνόπαυσης. Τέλος, η επίπεδη κοιλιά επηρεάζεται από φουσκώματα, από κατακράτηση υγρών που μπορεί κάποιος να έχει αλλά και λόγω ορμονικών διαταραχών ή υπερβολικού άγχους. Για τον λόγο αυτό θα αναλύσουμε κάποια βασικά σημεία και τρόπους ώστε η επίπεδη κοιλιά να είναι ένα εφικτό αποτέλεσμα το σημερινό καλοκαίρι.

 

Τι να τρώω το βράδυ για να έχω επίπεδη κοιλιά;

Η διατροφή είναι από τα πιο βασικά σημεία που κάποιος χρειάζεται να επενδύσει, να αλλάξει συνήθειες και να εντάξει νέες επιλογές τροφίμων και ροφημάτων για μία πιο ισορροπημένη και αποτελεσματική ρουτίνα διατροφής. Σύμφωνα με αυτά, η μείωση της ζάχαρης, των επεξεργασμένων τροφίμων αλλά και των τροφών με αυξημένα λιπαρά είναι σίγουρα ένα από τα βασικά σημεία για να πετύχετε την απόκτηση της επίπεδης κοιλιάς.

Το βραδινό πρέπει να είναι ένα ελαφρύ γεύμα και να συμπεριλαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό χωρίς να τον βαραίνει αλλά να μειώνει και το αίσθημα της πείνας.

Έτσι, το βραδινό μπορεί να είναι γεύματα όπως μία πλούσια σαλάτα με άφθονα λαχανικά ψητά, ή βραστά ή και ωμά ακόμα και συνδυασμό αυτών. Μία πλούσια σαλάτα μπορεί να συνδυαστεί με αυγά για έξτρα πρωτεΐνη σε όλες τις εκδοχές όπως ομελέτα ή βραστά αυγά. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με κοτόπουλο ή ψάρι.

Φυσικά, μία τέλεια ιδέα για βραδινό είναι το γιαούρτι με φρούτα όπου μπορεί να σε χορτάσει ενώ βοηθά και στην καταπολέμηση του πρηξίματος.

Το βραδινό δεν πρέπει να προβλέπεται καθώς αυξάνει την πείνα, μειώνει την αποτελεσματικότητα του ύπνου και όλα μπορεί να συμβάλλουν στο πρήξιμο και στην αύξηση του λίπους στα πιο δύσκολα σημεία όπως είναι η κοιλιά.

 

Ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Η ένταξη της καθημερινής άσκησης είναι ένα ακόμα δραστικό βήμα για την απόκτηση επίπεδης κοιλιάς. Η άσκηση, ακόμα και αν είναι σε ήπια μορφή, μπορεί σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή, τον σωστό ύπνο αλλά και την κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού να συμβάλλει σημαντικά στον στόχο να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

Η άσκηση χρειάζεται να γίνει τρόπος ζωής αφού τα πολλαπλά δραστικά σημεία μπορούν να βοηθήσουν τόσο σε ένα υγιές και καλλίγραμμο σώμα όσο και στην υγεία γενικά.

Για εσάς που η γυμναστική δεν είναι στην καθημερινότητά σας και το γυμναστήριο δε σας αρέσει μπορείτε να επιλέξετε αερόβια άσκηση όπως το τρέξιμο, το περπάτημα, ακόμα και η κίνηση όπως ο χορός. Η ήπια άσκηση μπορεί να είναι μία αφορμή να σας ανεβάσει τη διάθεση, να τονώσει την ψυχική αλλά και τη σωματική υγεία αλλά και ταυτόχρονα να πετύχετε μείωση πόντων, σύσφιξη και απώλεια κιλών.

Σίγουρα, προγράμματα που θα βρείτε σε γυμναστήρια, ή στο διαδίκτυο μπορούν να ενταχθούν επίσης στην άσκηση που ακολουθείτε για να υπάρχει εναλλαγή, ώστε να προκαλέσει ενδιαφέρον σε όσους αδυνατούν να γυμναστούν.

 

Λιποδιαλύτες για την κοιλιά

Το σημείο της κοιλίας είναι πολύ συχνά προβληματικό, καθώς υπάρχει τοπικό πάχος και συσσώρευση λίπους. Για τον λόγο αυτό πολύ συχνά η χρήσης λιποδιαλυτών συμβάλλει στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους ή του λίπους στην κοιλιά.

Οι λιποδιαλύτες μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα για απόκτηση επίπεδης κοιλιάς, σχετίζονται με τις διαδικασίες που προωθούν την απώλεια λίπους και τη μείωση της όρεξης κάποιοι σημαντικοί λιποδιαλύτες είναι:

  • Καφεΐνη: ο ρόλος της καφεΐνης στη μείωση του λίπους επιτυγχάνεται από την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.
  • Χολίνη: τα συμπληρώματα χολίνης είναι ικανά να μειώσουν άμεσα τη μάζα του σώματος χωρίς να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
  • Χρώμιο: Βασικός ρόλος που έχει το χρώμιο στην απώλεια του βάρους είναι να επαναφέρει την ευαισθησία στην ινσουλίνη (έλλειψη χρωμίου) και αύξηση μυϊκής μάζας παράλληλα με μείωση του λιπώδους ιστού.
  • Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού: το πράσινο τσάι θεωρείται διεγερτικός λιποδιαλύτης. Αυξάνει την απελευθέρωση λιπαρών οξέων από το λιπώδη ιστό στην κυκλοφορία ώστε να χρησιμοποιηθούν για ενέργεια, οδηγώντας σε απώλεια βάρους

 

Ροφήματα για κάψιμο λίπους στην κοιλιά

Τα ροφήματα είναι επίσης μία εύκολη και αποτελεσματική λύση είναι απώλεια βάρους, ενίσχυση της ενυδάτωσης και η απορρόφηση σημαντικών συστατικών για τον οργανισμό. Δημιουργήσετε εύκολα στο σπίτι ροφήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην καύση περιττού λίπους από την κοιλιά.

  • Χυμοί λαχανικών: οι χυμοί λαχανικών είναι χαμηλοί σε υδατάνθρακες και πλούσιοι σε φυτικές ίνες που μειώνουν την πείνα, εμποδίζοντας την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Επίσης, συμβάλλουν στην καύση του λίπους.
  • Πράσινο τσάι: το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία. Από την πρόληψη ασθενειών, τη μείωση της φλεγμονής, ακόμη και τη μείωση του λίπους στην κοιλιά.
  • Χυμός λεμονιού: ο χυμός λεμονιού βοηθά στην απώλεια βάρους. Είναι ισχυρός για τη μείωση του λίπους, καθώς είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, μειώνοντας το πρήξιμο στην κοιλιά. Μπορείς να προσθέσεις νερό ή μέλι, για μια λιγότερο όξινη εκδοχή του.

 

Μία εύκολη δίαιτα για χάσιμο λίπους στην κοιλιά

Τέλος, μια απλή και εύκολη διατροφή που μπορείς να ακολουθήσεις με στόχο να ενισχύσεις τα αποτελέσματα για απόκτηση επίπεδης κοιλιάς είναι η παρακάτω:

Επιλογές πρωινού

  • Γάλα με βρώμη μέλι και καρύδια
  • Γιαούρτι με μέλι και φρούτα
  • Smoothies με γάλα και φρούτα
  • Τοστ με τυρί με χαμηλά λιπαρά.

Επιλογές μεσημεριανού

  • 1 μικρό μπολ μακαρόνια με τριμμένη φρέσκια ντομάτα και 1 κουταλιά της σούπας κρεμώδες τυρί
  • Κοτόπουλο στήθος με ψητά λαχανικά ή σαλάτα
  • Ψητός σολομός με λαχανικά ή τσιπούρα με λαχανικά

Επιλογές απογευματινού

  • 1 μπάρα δημητριακών
  • 1 φρούτο και 1 μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς

Επιλογές βραδινού

  • Ομελέτα με 1 αυγό 3 ασπράδια μανιτάρια και τυρί χαμηλά λιπαρά
  • Τονοσαλάτα με 2-3 παξιμάδια
  • Γιαούρτι με μέλι και δημητριακά
  • Σαλάτα ρόκα παρμεζάνα και ντοματίνια

 

💡 Φυσικά, για μία διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του δικού σας οργανισμού και αναγκών μπορείτε να λάβετε καθοδήγηση από ειδικό διατροφολόγο.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα