×

Πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας;

 04/04/2023 1m, 26s

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από σχεδόν 60% νερό. Επομένως η ενυδάτωση του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε τα ποσοστά νερού στο σώμα να μην μειώνονται.

Αν δεν πιείτε την απαιτούμενη ποσότητα νερού ανά μέρα, θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας θα είναι πιο θαμπό, λιγότερο λαμπερό και πιο ευάλωτο στα σημάδια της γήρανσης.

Η χρήση ενυδατικών προϊόντων για να αποφύγετε την αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι απαραίτητη! Ενυδατική κρέμα ημέρας, ορός ενυδάτωσης, κρέμα νύχτας, μάσκα ενυδάτωσης προσώπου είναι μερικά από τα βασικά προϊόντα για να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας και να της προσφέρετε την απαραίτητη ενυδάτωση.

 

Η Caudalie έχει σχεδιάσει τη σειρά Vinosource-Hydra, που βασίζεται σε 2 βασικά φυσικά συστατικά, το βιολογικό νερό σταφυλιών και τη φυσική αλόη. Πρόκειται για μια σειρά ενυδατικών προϊόντων κατάλληλη ακόμα και για vegans, που προσφέρει εντατική ενυδάτωση στην περιοχή προσώπου και λαιμού.

 

Το νερό σταφυλιού έχει πολλές ιδιότητες:

  • Συγκρατεί το νερό στον πυρήνα του κυττάρου
  • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
  • Ανακουφίζει τις ευαίσθητες επιδερμίδες, μειώνοντας την ερυθρότητα

 

Η σειρά Caudalie Vinosource-Hydra περιλαμβάνει:

  • Το Grape Water Gel Moisturizer, που προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση με ανάλαφρη υφή, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα.
  • Τον ορό ενυδάτωσης S.O.S Thirst-Quenching Serum, που προσφέρει δροσιά και ενυδάτωση στην αφυδατωμένη επιδερμίδα.
  • Την S.O.S Intense Moisturizing Cream, μια κρέμα για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες που χρησιμοποιείται πρωί και βράδυ στην περιοχή προσώπου και λαιμού, μετά τον ορό ενυδάτωσης.
  • Την ενυδατική μάσκα Moisturizing Mask, με κρεμώδη υφή και πλούσια σε Centella Asiatica, που έχει επανορθωτικές ιδιότητες.
  • Το βιολογικό λάδι Overnight Recovery Oil που δρα κατά τη διάρκεια της νύχτας αποκαθιστώντας τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας, χωρίς να αφήνει όμως λιπαρότητα.
  • Την κρέμα για ευαίσθητες επιδερμίδες Moisturizing Sorbet, κατάλληλη για επιδερμίδες με ερυθρότητα και αφυδάτωση.

 

Πηγή Άρθρου: Caudalie

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα