×

Πράσινο Τσάι: Βοηθά στο αδυνάτισμα;

 04/04/2023 2m, 27s

Πράσινο τσάι: Ποιες είναι οι ιδιότητές του;

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα βότανα με τα περισσότερα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρόκειται για ένα ρόφημα πλήρες σε αντιοξειδωτικά & θρεπτικά συστατικά. Χαρίζει πολλαπλά οφέλη στο σώμα, τα οποία θα βρεις παρακάτω:

 

Οφέλη πράσινου τσαγιού

  • Περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Το τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης. Έτσι, προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και από διάφορα προβλήματα υγείας, ενώ εμποδίζει τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων & ελεύθερων ριζών. Μάλιστα, μία μελέτη έδειξε ότι η συστηματική κατανάλωση τσαγιού από παχύσαρκα άτομα αύξησε την αντιοξειδωτκή τους ικανότητα σε μεγάλο βαθμό.

  • Συμβάλλει στην καύση λίπους & απώλεια βάρους

Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τσαγιού αυξάνει το μεταβολισμό με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καίει περισσότερες θερμίδες. Έτσι, αποτελεί έναν παράγοντα αποφυγής της παχυσαρκίας. Η περιεκτικότητά του σε κατεχίνες & καφεΐνη του προσδίδουν τις παραπάνω ιδιότητες.

  • Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου

Χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το πράσινο τσάι προστατεύει και τα εγκεφαλικά κύτταρα από την οξειδωτική φθορά. Παράλληλα, το πράσινο τσάι μπορεί να εμποδίσει τη δράση βαρέων μετάλλων, όπως είναι ο χαλκός & ο σίδηρος, η οποία μπορεί να φανεί εξαιρετικά βλαβερή για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τέλος, ενισχύει τη μνήμη σε σημαντικό βαθμό, περιορίζοντας τον κίνδυνο άνοιας ή Alzheimer.

  • Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Μία σοβαρή επίπτωση του οξειδωτικού στρες είναι η ενίσχυση συσσώρευσης λίπους στις αρτηρίες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο αρτηριακής πίεσης & παθήσεων των αρτηριών. Χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το πράσινο τσάι αναχαιτίζει τη δράση της οξειδωτικής φθοράς και των ελεύθερων ριζών, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την ανάπτυξη πιθανών προβλημάτων.

 

Πράσινο τσάι και έντερο

Το πράσινο τσάι έχει χαρακτηρισθεί ως ένα φυσικό καθαρτικό, καθώς συμβάλει στην αντιμετώπιση και της δυσκοιλιότητας. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε καφεΐνη, το πράσινο τσάι διεγείρει τη λειτουργία και την κινητικότητα του εντέρου.

 

Πράσινο τσάι & Αδυνάτισμα

Συχνά μπορεί να αναρωτιέσαι «Αδυνατίζει το πράσινο τσάι;». Μάθε, λοιπόν, ότι το πράσινο τσάι χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες συμβάλλει στην καύση & τη διάλυση του λίπους. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι το τσάι ενισχύει τη φυσική μας απόδοση, καθώς μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.

 

Πόσες θερμίδες έχει το πράσινο τσάι;

Το πράσινο τσάι δεν περιέχει θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.

 

Πράσινο τσάι: Δοσολογία

Πόσα ποτήρια πράσινο τσάι να πίνω;

Σε γενικές γραμμές, είναι ασφαλές να καταναλώνει κανείς 2 με 3 κούπες τσάι. Ωστόσο, καλό είναι για κάποιον που το εντάσσει τώρα στην καθημερινότητά του να ξεκινήσει με 1 φλιτζάνι και να αυξήσει σταδιακά την ποσότητα.

 

Ποιες είναι οι παρενέργειες του πράσινου τσαγιού;

Το πράσινο τσάι περιέχει μία γενναία δόση καφεΐνης, γεγονός που μπορεί να συνδέεται με αύξηση του στρες και των διαταραχών του ύπνου. Για αυτό καλό είναι όπως προαναφέρθηκε να ενταχθεί σταδιακά στη διατροφή του ατόμου μέχρι να το συνηθίσει ο οργανισμός.

 

Βρείτε στο αγαπημένο σας online φαρμακείο συμπληρώματα διατροφής με πράσινο τσάι!

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα