×

Quiz: Πόσα Καλά Γνωρίζεις τις Πρώτες Βοήθειες;

 08/09/2023 0m, 21s

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας που πρέπει να δίνουμε βάση. Οι πρώτες βοήθειες είναι ενέργειες που πρέπει να γνωρίζουμε οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – οι άνθρωποι, έτσι ώστε να βοηθούμε τον συνάνθρωπο σε μια έκτακτη ανάγκη.

Το σημερινό μας κουίζ επικεντρώνεται σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών που πρέπει να έχουμε, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και δράση του κάθε ένα από εμάς!

 

205
Created on By Χρήστος Κουφάκος
Simple open red first aid kit with with medicines for drugstore category on floor 3d render illustration.. Consept για κουίζ που αφορούν τις πρώτες βοήθειες

Πόσα Καλά Γνωρίζεις τις Πρώτες Βοήθειες;

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας που πρέπει να δίνουμε βάση. Οι πρώτες βοήθειες είναι ενέργειες που πρέπει να γνωρίζουμε οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - οι άνθρωποι, έτσι ώστε να βοηθούμε τον συνάνθρωπο σε μια έκτακτη ανάγκη. 

Το κουίζ μας επικεντρώνεται σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών που πρέπει να έχουμε, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και δράση του κάθε ένα από εμάς! 

1 / 10

Ως πρώτες βοήθειες ορίζουμε τις πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος με οποιαδήποτε πρόχειρα μέσα διαθέτουμε, ώστε να σώσουμε τη ζωή του θύματος, να ανακουφίσουμε τον πόνο του και να προλάβουμε τυχόν επιδείνωση της κατάστασής του.

2 / 10

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το άτομο που παρέχει πρώτες βοήθειες; (multiple choise)

3 / 10

Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος έχει έγκαυμα; 

4 / 10

Που επικοινωνούμε για την παροχή βοήθειας; 

5 / 10

Τι πρέπει να περιέχει το kit πρώτων βοηθειών στο αμάξι; (multiple choise) 

6 / 10

Όταν καλούμε για βοήθεια τι πρέπει να αναφέρουμε - κάνουμε; 

7 / 10

Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος έχει σοβαρή αλλεργική αντίδραση; 

8 / 10

Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος έχει θερμοπληξία από τον ήλιο; 

9 / 10

Βασικές γνώσεις Α΄ Βοηθειών δεν πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι

10 / 10

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών αφορούν

Your score is

The average score is 68%

0%

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα