×

Ρυτίδες στο Πρόσωπο: Πώς να τις αντιμετωπίσετε;

 28/03/2024 4m, 35s

H γήρανση του δέρματος και οι ρυτίδες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης του ανθρώπου. Ωστόσο, η επιστήμη της κοσμετολογίας έχει αναπτυχθεί σε τεράστιο βαθμό και είναι η ικανή να μας προσφέρει μια πληθώρα παρασκευασμάτων, που καταπολεμούν τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες έκφρασης και τις ρυτίδες στο μέτωπο. Εδώ θα βρεις τις καλύτερες πρακτικές για κάλυψη ρυτίδων!

 

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης των ρυτίδων;

Ας δούμε όμως πρώτα μερικές σημαντικές πληροφορίες. Σημαντικός παράγοντας εμφάνισης ρυτίδων εκτός από τη φυσική διαδικασία της γήρανσης είναι και οι περιβαλλοντικές συνθήκες. Το κάπνισμα, η κακή διατροφή, το στρες, ο κακός ύπνος και η ηλιακή ακτινοβολία είναι μόνο μερικοί παράγοντες, που βλάπτουν το δέρμα και οδηγούν στην εμφάνιση ρυτίδων.

Ανάλογα με την περιοχή των ρυτίδων, μπορούμε να συμπεράνουμε και από που προέρχονται. Για παράδειγμα, όταν οι ρυτίδες οφείλονται σε αφυδάτωση προσώπου, αυτές εμφανίζονται πρώτα στο μέτωπο.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι ρυτίδες ύπνου, οι οποίες εντοπίζονται στα μάγουλα αλλά και το ντεκολτέ. Οι ρυτίδες έκφρασης, που οφείλονται στις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών του προσώπου, εντοπίζονται κυρίως γύρω από το στόμα, στην περιοχή των ματιών και ανάμεσα στα φρύδια. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει την απαιτούμενη ελαστικότητα, με αποτέλεσμα, οι παραπάνω ρυτίδες μένουν χαραγμένες και πλέον μιλάμε για τις ρυτίδες γήρανσης.

Συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο, για να ανακαλύψεις τα καλύτερα προϊόντα για την αντιμετώπιση των ρυτίδων.

Αν αναρωτιέσαι ποιά είναι η καλύτερη κρέμα ματιών για ρυτίδες, μάθε ότι δεν υπάρχει η τέλεια κρέμα. Μια κρέμα που εφαρμόζει άψογα σε μια επιδερμίδα, μπορεί να αποδειχθεί πολύ αναποτελεσματική για μια άλλη.

 

Ποιες είναι οι καλύτερες κρέμες ματιών για ρυτίδες;

 

lierac diopticerne fluide eye cream
Lierac Dioptiride Cream

Πρόκειται για μια εντατική αγωγή κατά των ρυτίδων γύρω από τα μάτια. Στοχεύει αποτελεσματικά στις εγκατεστημένες ρυτίδες, των γραμμών έκφρασης και αφυδάτωσης. Η σύνθεσή της είναι βασισμένη στην αισθητική τεχνική των ενέσεων βοτουλινικής τοξίνης που προσφέρει τριπλή δράση για την καταπολέμηση των τριών τύπων ρυτίδων. Είναι με πεπτίδια κατά του μπλε φωτός για προστασία από τις κυτταρικές βλάβες στην περιοφθαλμική περιοχή και για ενισχυμένη δράση διόρθωσης.

 

loreal revitalift review eye cream
L’oreal Revitalift Renew Anti-Ageing Eye Cream

Μια από τις καλύτερες κρέμες ματιών με υαλουρονικό οξύ, η Revitalift Renew Anti-Ageing Eye Cream είναι μια κρέμα για βαθιές ρυτιδες και παρέχει δραστική αντιγήρανση. Είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ για να επανορθώσει και να διορθώσει τις ρυτίδες σε βάθος. Περιέχει καφεΐνη, που ενισχύει τη μικρο-κυκλοφορία για να ξεπρήζει τις σακούλες, ενώ η μεταλλική μπίλια δίνει μια αίσθηση δροσιάς. Αυτή η κρέμα περιέχει και Pro-Xylane για να ενισχύει τις ίνες που υποστηρίζουν την επιδερμίδα για να την τονώσουν, να τη γεμίσουν και να την ενισχύσουν.

 

Ποια είναι η  καλύτερη κρέμα για ρυτίδες;

 

N.A.E. Bellezza Anti-Age Day Cream Αντιγηραντική Κρέμα Ημέρας

Είναι μια αντιγηραντική κρέμα ημέρας εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ με οργανική πιστοποίηση cosmos και vegan φόρμουλα. Συνδυάζει οργανικό έλαιο από κουκούτσι στα σταφυλιού, εκχύλισμα αλόης και υαλουρονικό οξύ. Συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης. Χαρίζει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 

 

nuxe-nutri-fortifying-oil-cream
Nuxe Nuxuriance Gold Nutri-Fortifying Oil-Cream Πλούσια Κρέμα Ημέρας

Πρόκειται για μια πλούσια κρέμα ημέρας για θρέψη και αντιγήρανση για την ξηρή επιδερμίδα. Για πρώτη φορά η Nuxe χάρη σε μια νευροεπιστημονική μελέτη, απέδειξε επιστημονικά τα οφέλη του Porcelain Rose. Αυτό το απαλό εκχύλισμα λαδιού με βιομιμιτική υφή και εκχύλισμα βοτανικού ελαίου λιώνει στο δέρμα. Το δέρμα θεραπεύεται, αναζωογωνείται και φαίνεται πιο φωτεινό μετά την πρώτη εφαρμογή. Μέρα με τη μέρα το δέρμα είναι πιο λαμπερό και οι ρυτίδες έχουν μαλακώσει.

 

institut estederm
Institut Esthederm Intensive Retinol Cream

H ρετινόλη για ρυτίδες είναι μια σχετικά νέα τάση για την αντιγήρανση, η οποία είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Η κρέμα Intensive Retinol είναι ιδανική για το δέρμα με βαθιές ρυτίδες, του οποίου η επιφάνεια δεν είναι λεία. Αντιμετωπίζει τα πρόσφατα σημάδια και τη φωτογήρανση. Λειαίνει την υφή της επιδερμίδας και τις ρυτίδες. Απολαύστε την πλούσια, κρεμώδη υφή της με βελούδινο αποτέλεσμα. Διεγείρειται στην επιφάνεια της επιδερμίδας για να εξομαλύνει τις γραμμές και να δώσει ένα “νέο skin effect”. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, δίνοντάς του μια πιο σταθερή και πιο πυκνή εμφάνιση. Ένα πραγματικό φυσικό “καλλυντικό lifting”.

 

Vichy Liftactiv Collagen Specialist
Vichy Liftactiv Collagen Specialist

Εμπνευσμένη από τη νέα γενιά μη επεμβατικών αισθητικών διαδικασιών, η Νέα Liftactiv Collagen Specialist αποτελεί το κλειδί για νεανική επιδερμίδα. Εμπλουτισμένη με τα πιο ισχυρά δερματολογικά συστατικά φυσικής προέλευσης, με βιταμίνη C και βιοπεπτίδια, η Liftactiv Collagen Specialist ενεργοποιεί τη διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας, διορθώνοντας τα αποτελέσματα της απώλειας του κολλαγόνου. Έχει υπέροχη υφή, με όλη την απαλότητας μιας βελούδινης πούδρας, για άμεση αίσθηση ανόρθωσης και άνεσης. Η κρέμα αυτή συνίσταται για τις γυναίκες που αναζητούν εξαιρετική αντιγηραντική αποτελεσματικότητα. Θέλουν να αποκτήσουν ξανά υγιή επιδερμίδα και προτιμούν τα συστατικά φυσικής προέλευσης.

 

 

Frezyderm Diamond Velvet Anti-Wrinkle Cream Mature Skin
Frezyderm Diamond Velvet Anti-Wrinkle Cream Mature Skin

Πρόκειται για μια κρέμα ενισχυμένης αντιγηραντικής δράσης για άμεση σύσφιγξη και ταχεία μείωση ρυτίδων στο ώριμο ή/και ταλαιπωρημένο δέρμα, χωρίς αισθητικές παρεμβάσεις. Η πρωτοποριακή κρυσταλλική δομή πούδρας διαμαντιού και το Boron Nitride επιταχύνουν την ανανέωση της επιδερμίδας και χαρίζουν μοναδική λάμψη. Παράλληλα, τα ειδικά επιλεγμένα ενεργά συστατικά, βασισμένα στην Επιστήμη της Επιγενετικής, αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, αντιστρέφοντας δραστικά την πορεία φθοράς του χρόνου. Η επιδερμική αναγέννηση επιταχύνεται, η πυκνότητα της επιδερμίδας αυξάνεται, η σφριγηλότητα και η ελαστικότητα επανέρχονται, οι ρυτίδες «γεμίζουν» αποτελεσματικά και η φυσική λάμψη αποκαθίσταται ορατά. Επιπλέον, η Diamond Velvet Anti-Wrinkle Cream διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση που προσφέρει βαθιά και παρατεταμένη ενυδάτωση στο δέρμα διατηρώντας τα αποθέματα υγρασίας του.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα