×

Συμβουλές για περιποίηση ποδιών στο σπίτι

 26/03/2024 3m, 23s

Τα πόδια μας αποτελούν την κινητήριο δύναμη της καθημερινότητας μας, συμβάλλουν και βοηθούν σε όλες τις δραστηριότητες που καλούμαστε να ολοκληρώσουμε μέσα στην ημέρα μας. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι φαίνεται να αμελούν την περιποίηση των ποδιών τους. Οι περισσότεροι από εμάς εστιάζουν στην περιποίηση των κάτω άκρων από αισθητικής πλευράς και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου τα πόδια είναι πιο «εκτεθειμένα» λόγω των παπουτσιών, λόγω διακοπών, θάλασσας κ.α. Η περιποίηση των ποδιών τόσο σε επίπεδο καλαισθησίας, όσο και σε πιο γενικό επίπεδο συμβάλλει στην καλύτερη εικόνα, στην ανακούφιση της κούρασης και άλλων παραγόντων, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και για λογούς υγείας των ποδιών.

Έχει παρατηρηθεί πως μετά το πέρας των καλοκαιρινών μηνών, τα ποδιά μας είναι εμφανώς πιο ταλαιπωρημένα και σε αυτό συμβάλλουν κυρίως η ζέστη και τα ανοιχτά παπούτσια που επιλέγουν οι περισσότεροι το καλοκαίρι. Έτσι πολύ συχνά παρατηρούνται συμπτώματα έντονης κόπωσης στα πόδια όπως, αίσθημα καύσου, πρήξιμο ή κράμπες. Όλα αυτά υποδηλώνουν κακή κυκλοφορία του αίματος και έντονη συσσωρευμένη κούραση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα αναλύσουμε τρόπους και έξυπνα παραδείγματα για το πως μπορεί κανείς να προετοιμάσει και να περιποιηθεί τα πόδια του, τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο από άποψη αισθητικής, όσο και από άποψη πρόληψης της υγείας.

 

Τρόποι και μυστικά φροντίδας των ποδιών στο σπίτι

 

care for beautiful woman legs

 

  • Η αρχή μιας καλής και σωστής περιποίησης των ποδιών ξεκινά με ένα ποδόλουτρο. Είναι πολύ σημαντικό σημείο, το οποίο είναι προτιμότερο να αποτελεί την αρχή της περιποίησης των ποδιών , όλες τις εποχές του χρόνου. Το ποδόλουτρο, μπορεί να ανακουφίσει αποτελεσματικά την κούραση των ποδιών, ύστερα από μια απαιτητική ημέρα, ενώ παράλληλα αποτελεί το πρώτο βήμα για την περιποίηση των κάτω άκρων από άποψη αισθητικής. Μουλιάστε τα πόδια σας στη θερμοκρασία του νερού που επιθυμείτε για 10 με 15 λεπτά και προσθέστε αιθέρια έλαια ή άλατα για ένα πιο σίγουρο αποτέλεσμα.

 

  • Ένα σημαντικό σημείο της περιποίησης των ποδιών σας είναι η χρήση ενυδατικής κρέμας ποδιών σε όλο το μήκος των ποδιών από τους γλουτούς έως τα κάτω άκρα, σε καθημερινή βάση. Το ιδανικότερο σενάριο είναι η χρήση της ενυδατικής κρέμας, που ταιριάζει στις ανάγκες και στον τύπο του δέρματός του καθενός, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Μπορείτε για παράδειγμα να απλώσετε μια ενυδατική κρέμα το πρωί και μια πιο συσφικτική κρέμα το βράδυ, ιδανική για μασάζ. Επιπλέον για μια ολοκληρωμένη περιποίηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κρέμα μασάζ των πελμάτων που συμβάλλει τόσο στην υγεία κρατώντας μακριά μύκητες και ξηρότητα, όσο συμβάλει και σε θέματα αισθητικής . Η ενυδάτωση του δέρματος και των ποδιών, είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί βοηθά, τόσο στην καλύτερη όψη του δέρματος, όσο δρα έμμεσα και στην καλύτερη κυκλοφορία.

 

  • Πολύ σημαντικό είναι το σημείο της σωστής απολέπισης σε συχνή βάση μέσα στην εβδομάδα, τόσο των ποδιών, όσο και των πελμάτων με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το σώμα, καθώς και την ανανέωση του δέρματος στα πέλματα, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες τείνουν να είναι πιο ξηρά και λιγότερο απαλά. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα αποκτά μια πιο υγιή όψη, ενώ στην ουσία αποτελεί και σημείο κλειδί για μια σωστή περιποίηση των ποδιών τόσο σε θέμα αισθητικής, όσο και σε θέμα υγείας.

 

  • Πολύ σημαντικό μέρος της περιποίησης των ποδιών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η περιποίηση των κάτω άκρων. Είναι η πιο συχνή περιποίηση που οι περισσότεροι υιοθετούν αν όχι μόνο το καλοκαίρι, τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Η περιποίηση των άκρων μαζί με το βάψιμο των νυχιών αποτελεί ένα είδος περιποίησης πιο διαδεδομένο. Άλλωστε η όψη των κάτω άκρων και συγκεκριμένα των νυχιών στα πόδια, είναι μια εικόνα που πολλοί εστιάζουν και που χρειάζεται να είναι περιποιημένη, αποτυπώνει την αίσθηση της καθαρότητας και ενισχύει μια συνολικά περιποιημένη εικόνα.

 

Η περιποίηση των ποδιών σε πολλές περιπτώσεις αν όχι σε όλες μπορεί να γίνει εύκολα από το σπίτι. Η περιποίηση των ποδιών στο σπίτι, αποτελεί μια συνήθεια που πολλοί υιοθετούν συχνά. Έτσι η περιποίηση των ποδιών, μπορεί να είναι μια εύκολη συνήθεια, μπορεί να γίνει και στο σπίτι από τον καθένα, ενώ η συμβολή της συνολικά στην εικόνα και στην υγεία μοιάζει να είναι σημαντική.

 

Συγγραφή Άρθρου: Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα