×

Ποια είναι τα καλύτερα makeup για λιπαρές επιδερμίδες;


Το μακιγιάζ αποτελεί μια καθημερινή ρουτίνα για τις περισσότερες γυναίκες, που ξεκινά πλέον από νεαρή κιόλας ηλικία. Η εύρεση των κατάλληλων προϊόντων μακιγιάζ που ταιριάζουν στις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας και χαρίζουν ένα τέλειο αποτέλεσμα είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και ιδιαίτερη αναζήτηση πολλές φορές. Ένα makeup που μπορεί να ταιριάξει σε μια επιδερμίδα με ατέλειες, όπως μια λιπαρή επιδερμίδα, διαφέρει σε χαρακτηριστικά και σε αποτελεσματικότητα σε σχέση με αντίστοιχα που στοχεύουν σε άλλου είδους επιδερμίδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες.

 

make up oily skin

 

Μια λιπαρή επιδερμίδα έχει σίγουρα διαφορετικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν κατά την αναζήτηση του κατάλληλου makeup. Επιπλέον σημαντική είναι η εστίαση, τόσο στην υφή, όσο και στην αποτελεσματικότητά του και φυσικά στην διάρκεια που έχει ένα makeup για λιπαρή επιδερμίδα. Σαφώς κάθε προϊόν μπορεί να εφαρμόζει και να ταιριάζει καλύτερα σε κάποιες επιδερμίδες συγκριτικά με άλλες. Η δοκιμή λοιπόν είναι ένας βασικός τρόπος για να δείτε πόσο κάποιο προϊόν σας καλύπτει και ποια η αποτελεσματικότητα στις δικές του ανάγκες και συγκεκριμένα στη δική του επιδερμίδα.

Η αναζήτηση του κατάλληλου makeup, το οποίο είναι από τα πιο βασικά προϊόντα μακιγιάζ και υπάρχει σε όλα τα νεσεσέρ, αποτελεί μια διαδικασία που συχνά εστιάζουν οι γυναίκες. Ένα σωστό makeup , μπορεί να καλύψει τις πιο βασικές ανάγκες, να προσφέρει ένα όμορφο αποτέλεσμα και συγκαταλέγεται στα προϊόντα μακιγιάζ που χρειάζεται να επενδύει κάθε γυναίκα που θέλει ένα μακιγιάζ με διάρκεια και ποιότητα, ανεξάρτητα αν προορίζεται για πρωινό η απογευματινό μακιγιάζ. Η επιλογή του κατάλληλου make up διαφέρει ανάλογα τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας και το χρηματικό ποσό που μπορεί και επιθυμεί να δώσει κάποιος. Επιπλέον συνδέεται με το αποτέλεσμα και την υφή που θέλει το κάθε άτομο κατά τη χρήση του.

 

Γενικά χαρακτηριστικά των makeup προϊόντων για λιπαρή επιδερμίδα

Τα makeup που συνιστώνται για την λιπαρή επιδερμίδα έχουν ως στόχο να χαρίζουν στο πρόσωπο μια ματ όψη και ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Δεσμεύουν το σμήγμα και έχουν ως αποτέλεσμα να περιορίζουν τη γυαλάδα για αρκετές ώρες κατά τη χρήση τους. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι πως αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και πολλά από αυτά χαρίζουν ενυδάτωση, ενώ παράλληλα προστατεύουν την επιδερμίδα.

 

Τα 5 καλύτερα make up για λιπαρή επιδερμίδα

Συγκεντρώσαμε και παρακάτω υπάρχουν τα 5 καλύτερα makeup για λιπαρές επιδερμίδες. Διαφορετικές υφές και συσκευασίες, διαφορετικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και αγοραστικά γούστα.

 

La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral Make Up for Oily Skin
La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral Make Up for Oily Skin

Ένα make up σε μορφή πούδρας, ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρές επιδερμίδες. Είναι δερματολογικά ελεγμένο για αλλεργίες και χαρίζει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, καλύπτει τις ατέλειες χωρίς να φράζει τους πόρους. Το σφουγγαράκι που υπάρχει στη συσκευασία για την τοποθέτησή του είναι ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητες επιδερμίδες, είναι απαλό και συμβάλλει στο σωστή και ομοιόμορφη τοποθέτηση του make up στο πρόσωπο. Είναι εμπλουτισμένο με περλίτη για να απορροφά τον ιδρώτα και να δημιουργεί ένα ματ αποτέλεσα με μεγάλη διάρκεια. Τέλος είναι ένα καλυπτικό προϊόν που όμως αφήνει το δέρμα να αναπνέει.

 

 

Korres Corrective Foundation With Activated Charcoal Spf15
Korres Corrective Foundation With Activated Charcoal Spf15

Ένα απόλυτα διορθωτικό make up με υψηλή κάλυψη μεγάλης διάρκειας. Προσδίδει ένα αψεγάδιαστο, ομοιόμορφο ματ αποτέλεσμα, καλύπτοντας τέλεια τα σημάδια και τις ατέλειες. Η καινοτόμα υφή του συμβάλει στην κάλυψη μόνο με ένα πέρασμα και απλώνεται ιδιαίτερα εύκολα. Το αποτέλεσμα είναι μια λεία μεταξένια επιδερμίδα, δημιουργώντας με αυτό τον τόπο την τέλεια βάση για το μακιγιάζ. Ένα δερματολογικά ελεγμένο makeup, για λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ακμή, κατάλληλο και για ευαίσθητα δέρματα.

 

 

Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation
Maybelline Fit Me Matte + Poreless Foundation

Ένα προϊόν που ταυτίζεται τέλεια με την επιδερμίδα και χαρίζει ένα ματ αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο makeup έχει ενισχυθεί με άργιλο, που βοηθά αποτελεσματικά στη μείωση της γυαλάδας και των ορατών πόρων. Ένα makeup ιδανικό για κανονικές προς λιπαρές επιδερμίδες.

 

 

Vichy Dermablend 3D Make Up
Vichy Dermablend 3D Make Up

Το συγκεκριμένο makeup χαρίζει μια ματ και λεία επιδερμίδα για 16 ώρες! Η ενισχυμένη δράση του με συστατικά που είναι εμπλουτισμένο, βοηθούν την επιδερμίδα να μειώνει μέρα με τη μέρα τις ατέλειες και να ενισχύει την ποιότητά της μετά από 4 εβδομάδες εφαρμογής. Είναι υποαλλεργικό και χωρίς parabens.

 

 

Vichy Dermablend Spf25 Covermatte Make-Up
Vichy Dermablend Spf25 Covermatte Make-Up

Ένα διορθωτικό makeup σε μορφή πούδρας το οποίο μειώνει τις ατέλειες έως 60%, απορροφά το σμήγμα και χαρίζει ένα ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής και ορατές ατέλειες. Είναι ένα makeup υψηλής κάλυψης και μεγάλης διάρκειας και μπορεί να φορεθεί όλη τη διάρκεια της ημέρας χαρίζοντας επιπλέον ένα ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας.

 

Η επιλογή του ιδανικού makeup για τη δική σου επιδερμίδα σίγουρα είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία και χρειάζεται να προσαρμόζεται στις ανάγκες του δέρματος σου. Στόχος είναι να βρεις αυτό που μπορεί να προσφέρει, τόσο ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προστατεύει και να βοηθήσει την επιδερμίδα να αναπνεύσει χωρίς να την επιβαρύνει.

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με μια πούδρα προσώπου, ένα concealer σε περίπτωση που θέλετε να καλύψετε ατέλειες και φυσικά μην ξεχνάτε την επιλογή μιας σωστής μάσκαρα και ενός lipstick ή lipgloss για ένα όμορφο αποτέλεσμα!

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.