×

Ποιο είναι το καλύτερο μακιγιάζ για πράσινα μάτια;


Πολλοί θα έλεγαν πως τα πράσινα μάτια είναι σαγηνευτικά ακόμα και χωρίς μακιγιάζ – κι εμείς συμφωνούμε!

Υπάρχουν όμως περιστάσεις που χρειαζόμαστε μια ανανέωση, λίγη λάμψη, ή ένα επίσημο look. Από αϊλάινερ μέχρι σκιές για πράσινα μάτια, συγκεντρώσαμε τα πιο hot προϊόντα μακιγιάζ για να τονίσεις τη σμαραγδένια τους απόχρωση.

 

Πράσινα μάτια: οι σκιές που τα απογειώνουν

 

woman with green eyes and make-up

 

Ας δούμε λίγο αναλυτικά με ποια λογική επιλέγουμε χρώμα για αϊλάινερ και σκιές ματιών – για πράσινα μάτια, αλλά και γενικά.

Ο κανόνας λέει πως τα χρώματα που βρίσκονται απέναντι στη χρωματική ρόδα συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Ακριβώς απέναντι από το πράσινο βρίσκεται το κόκκινο, άρα όλες οι αποχρώσεις που περιέχουν το κόκκινο – όπως το μπορντό, το βυσσινί, το μωβ ή το κοραλλί – είναι σούπερ.

Οι χάλκινες και μπρονζέ αποχρώσεις είναι επίσης must για τα πράσινα μάτια. Σκιές που έχουν τα παραπάνω χρώματα ως βάση είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και μπορούν να δημιουργήσουν από ήρεμα πρωινά look μέχρι εκθαμβωτικές βραδινές εμφανίσεις, αν προστεθεί λάμψη.

Τις περισσότερες φορές, σε όσους έχουν πράσινα μάτια ταιριάζουν τα θερμά χρώματα. Αν υποψιάζεσαι πως δεν σε κολακεύουν, τότε είναι πιθανόν να σου πηγαίνουν καλύτερα πιο ψυχρές σκιές, όπως το μπλε ή το ασημί.

 

Τα αγαπημένα μας αϊλάινερ & σκιές για πράσινα μάτια

Με τόσες επιλογές εκεί έξω, η απόφαση για το τέλειο προϊόν μπορεί να είναι αρκετά απαιτητική ή χρονοβόρα. Επιλέξαμε τα αγαπημένα μας καλλυντικά για το μακιγιάζ των υπέροχων πράσινων ματιών που έχεις και σου τα παρουσιάζουμε.

 

Nyx Ultimate Shadow Palette – Warm Neutrals

Μια συλλογή σκιών που περιέχει 16 Neutral-Warm τόνους. Παίξε με τους ατέλειωτους συνδυασμούς και ανακαλύψτε έναν για κάθε ώρα της ημέρας. Κάθε μια από τις θερμές αποχρώσεις αναδεικνύει τις χρυσαφένιες λεπτομέρειες της ίριδας των πράσινων ματιών ή τη μυστηριώδη γοητεία των καστανοπράσινων ματιών.

 

 

Maybelline New York Make-up Set

Ένα πλήρες σετ με όλα όσα χρειάζονται οι γυναίκες με πράσινα μάτια. Οι σκιές περιλαμβάνουν τις θερμότερες κόκκινες και χρυσαφί αποχρώσεις που κάνουν τα μάτια σου να λάμπουν από υγεία και ομορφιά. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι στο σετ υπάρχει η τέλεια μάσκαρα που θα ολοκληρώσει το μακιγιάζ και ένα ματ κραγιόν διαρκείας που δένει αρμονικά με όποιο χρώμα σκιάς επιλέξεις.

 

 

Garden Chroma Satin & Creamy Eyeshadow No2
Garden Chroma Satin & Creamy Eyeshadow No2

Αν τα πράσινα μάτια σου έχουν γκρι αποχρώσεις, τότε οι μεταξένιες σκιές με ψυχρούς τόνους είναι ό,τι χρειάζεσαι για να τονίσεις τα δυνατά τους σημεία. Τα μάτια σου χρειάζονται σκιές που γίνονται ένα με το δέρμα και “ντύνουν” ακόμα και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες με απαλό τρόπο.

 

 

Korres Volcanic Minerals Eyeshadow Palette The Jungle Nudes

Για ένα πιο ανάλαφρο look, μπορείς να αναμίξεις τις αποχρώσεις της παλέτας σκιών του Κορρέ. Όταν υπερτερεί το καφέ ή μια βαθιά απόχρωση του πράσινου, όπως το λαδί, στο βλέφαρο, πετυχαίνεις ένα boho chic αποτέλεσμα για τα πράσινά σου μάτια. Εμπνεύσου από τους nude και green nude συνδυασμούς που φτιάχτηκαν για σένα.

 

 

Nyx Jumbo Eye Pencil - Frosting
Nyx Jumbo Eye Pencil – Frosting

Για σένα που θες ένα γρήγορο μακιγιάζ, υπάρχει ένα αϊλάινερ για πράσινα μάτια που χαρίζει φρεσκάδα και στο πιο κουρασμένο βλέμμα σε δευτερόλεπτα. Είτε ως αϊλάινερ, είτε ως σκιά ματιών, συμπληρώνει το πράσινο χρώμα και προσφέρει αρμονία σε κάθε πρόσωπο.

Επέλεξε τα προϊόντα μακιγιάζ που είναι κατάλληλα για τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και δώσε βάση στον τύπο επιδερμίδας σου. Αν για παράδειγμα η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή, επέλεξε προϊόντα make-up για λιπαρή επιδερμίδα για ένα αποτέλεσμα μεγαλύτερης διάρκειας.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.