×

Travel kit για εγκύους: Πλήρης Οδηγός για το Ταξίδι

 15/03/2023 4m, 42s

Τα ταξίδια αποτελούν μια ευχάριστη εμπειρία για κάθε άνθρωπο. Μπορούν να έχουν χαρακτήρα αναψυχής, χαλάρωσης, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως συνδυάζονται με διάφορες υποχρεώσεις, όπως τις εργασιακές.

Η κατάλληλη προετοιμασία για ένα ταξίδι αποτελεί το παν για κάθε άνθρωπο. Αυτή η προετοιμασία ποικίλλει ανάλογα τον τύπο του μεταφορικού μέσου (π.χ. αμάξι, πλοίο, αεροπλάνο κ.λπ.) και ο προορισμός. Σε κάθε περίπτωση, κάποια φαρμακευτικά προϊόντα και προσωπικά έγγραφα είναι πράγματα που πρέπει να διαθέτει μαζί του ένας ταξιδιώτης.

Μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη μπορεί να ταξιδέψει, αλλά απαιτείται προσοχή, γιατί η περίοδος της κύησης αποτελεί μια ξεχωριστή κατάσταση. Στο άρθρο που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε τα προϊόντα που χρειάζεται μια έγκυος γυναίκα για να ταξιδέψει με άνεση και ασφάλεια!

 

Πότε μπορείτε να ταξιδέψετε στην εγκυμοσύνη;

Μια μερίδα των γυναικών προτιμούν να μην ταξιδεύουν τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης λόγω ναυτίας και εμέτου. Και είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς αισθάνονται πολύ κουρασμένες σε αυτά τα πρώτα στάδια. Επιπλέον, ο κίνδυνος αποβολής είναι υψηλότερος τους πρώτους 3 μήνες, είτε ταξιδεύετε είτε όχι.

Τα ταξίδια τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι εξίσου κουραστικά και άβολα. Έτσι, πολλές γυναίκες αντιλαμβάνονται πως η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψουν ή να κάνουν διακοπές είναι στα μέσα της εγκυμοσύνης, μεταξύ 4 και 6 μηνών.

 

Travel kit για εγκύους: Πλήρης Οδηγός

Παρακάτω, βρίσκουμε τα απαραίτητα πράγματα για ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Να σημειωθεί πως η λίστα είναι ενδεικτική, αφενός γιατί δε γίνεται διαχωρισμός ως προς το μέσο μεταφοράς και αφετέρου, γιατί οι ανάγκες για αρκετές γυναίκες ποικίλλουν και ενδέχεται να χρειάζονται έξτρα πράγματα στο travel kit τους.

Έγγραφα

  1. Σημείωμα από τον ιατρό σας: αυτή η περίπτωση αφορά κυρίως μεγάλα ταξίδια ή ταξίδια στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να λάβετε την άδεια από τον προσωπικό σας ιατρό για το αν είστε ικανή να ταξιδέψετε. Ένα τέτοιο έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πτήσεις ή στα ξενοδοχεία και αποσκοπεί στη δική σας ασφάλεια.
  2. Συνταγογραφημένη φαρμακευτική αγωγή: κάποια φάρμακα απαιτούνται για ένα ασφαλές ταξίδι, για την εγκυμονούσα και το έμβρυο. Για προορισμούς που υπάρχουν κίνδυνοι για λοιμώξεις και αρρώστιες, χρειάζεται να έχετε την κατάλληλη προστασία μέσω των φαρμάκων.
  3. Στοιχεία επικοινωνίας τοπικών φορέων υγείας: καλό θα είναι να έχετε προμηθευτεί έναν αριθμό επικοινωνίας από το τοπικό νοσοκομείο ή ενός ιατρού, στο μέρος που θα επισκεφτείτε. Αυτό θα βοηθήσει έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα αν θελήσετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Τα απαραίτητα για την τσάντα

Τσάντα πλάτης (backpack): ένα σακίδιο πλάτης είναι αρκετά βολικό για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η γυναίκα. Επίσης, ένα σακίδιο πλάτης (backpack) είναι αρκετά πιο ευρύχωρο από μία κλασική τσάντα χειρός. Εκεί μπορείτε να μεταφέρετε τα έγγραφα που αναφέρθηκαν παραπάνω όπως και αντικείμενα που θα αναλυθούν παρακάτω.

Σνακ: υγιεινά, συμπαγή σνακ αποτελούν τις καλύτερες τροφές. Προμηθευτείτε ποσότητες που επιθυμείτε, γιατί ένα ταξίδι μπορεί να καθυστερήσει, οπότε δε θα ΄ναι ότι καλύτερο να ξεμείνετε από κάτι που θα λαχταράτε άμεσα!

Μπουκάλια νερού – ενυδάτωση: μπορεί να ακούγεται δεδομένο, αλλά δεν είναι! Αρχικά, θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα μπουκάλι νερού που να δέχεται μεγάλη ποσότητα νερού. Ιδανικά, ένα ανοξείδωτο θερμός θα ήταν η καλύτερη λύση. Εν συνεχεία, θα πρέπει να προσέχετε να μη μένετε αφυδατωμένες, καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμα και συσπάσεις (3ο τρίμηνο συνήθως).

Chilly's Series 2 Bottle 1Lt - Blush Pink
Chilly’s Series 2 Bottle 1Lt – Blush Pink

H Series 2 Chili bottles σχεδιάστηκε ειδικά για να προσφέρει μία νέα εμπειρία στη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών. Διατηρήστε το ρόφημά σας 24 ώρες κρύο ή 12 ώρες ζεστό συνδυάζοντας μια εναλλακτική, φιλική προς το περιβάλλον λύση με την κομψότητα και την πρωτοτυπία.

 

Υγρά μαντηλάκια & αντιβακτηριδιακό τζελ: είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας μαντηλάκια καθαρισμού. Οι εστίες μικροβίων είναι αρκετές σε ένα ταξίδι, οπότε προσπαθήστε να θωρακίσετε την υγεία του εμβρύου και τη δική σας με τον καλύτερο τρόπο!

Dettol Sanitizer Gel Αντιμικροβιακό Gel για τα Χέρια 50ml
Dettol Sanitizer Gel Αντιμικροβιακό Gel για τα Χέρια 50ml

Αντισηπτικό τζέλ για τα χέρια χωρίς ξέβγαλμα, Εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηριδίων.

Wet Hankies Antibacterial Lemon Αλκοολούχα Αντιβακτηριδιακά Μαντήλια 2+2 Δώρο
Wet Hankies Antibacterial Lemon Αλκοολούχα Αντιβακτηριδιακά Μαντήλια 2+2 Δώρο

Υγρά αντιβακτηριδιακά μαντήλια χεριών με οινόπνευμα και επιπλέον αντισηπτικό παράγοντα. Με άρωμα φρεσκάδας λεμονιού.

 

Φάρμακα για το στομάχι: ναυτία, καούρες, δυσπεψία. Μερικές λέξεις που συνδέονται άμεσα με μια έγκυο γυναίκα. Για να προλάβετε αυτές τις άσχημες αισθήσεις, προμηθευτείτε τα κατάλληλα σκευάσματα – κατάλληλα για την περίοδο της κύησης – που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ένα άνετο ταξίδι. Ρωτήστε τον προσωπικό σας ιατρό πριν λάβετε ένα τέτοιο σκεύασμα.

Βιταμίνες: μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τις απαραίτητες βιταμίνες (π.χ. φολλικό οξύ) και τα συμπληρώματα διατροφής εγκυμοσύνης που σας έχει δώσει ο προσωπικός σας ιατρός, για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Ζώνη εγκυμοσύνης: μια ζώνη εγκυμοσύνης μπορούν να υποστηρίξουν την κοιλιακή χώρα, μειώνουν τον πόνο στην πλάτη και την κάτω κοιλιακή χώρα.

John's Baby Belt Ζώνη Εγκυμοσύνης 221700
John’s Baby Belt Ζώνη Εγκυμοσύνης 221700

Zώνη εγκυμοσύνης με σάκο στην κοιλιά. Διατίθεται σε 4 μεγέθη.

 

Μαξιλάρι: ένα μαξιλάρι θα βοηθήσει πολύ για ένα άνετο ταξίδι. Έτσι, θα μπορέσετε να ξεκουράσετε το κεφάλι σας και να έχετε ένα πιο ήρεμο ταξίδι, χωρίς ένταση. Ένα μαξιλάρι θηλασμού θα αποτελούσε μια εξίσου καλή λύση.

Chicco Boppy63 Hello Baby 0m
Chicco Boppy63 Hello Baby 0m

Το Boppy μαξιλάρι θηλασμού είναι η ιδανική υποστήριξη για τη μητέρα και το μωρό κατά το θηλασμό. Όταν ο θηλασμός είναι πιο άνετος, όλα είναι πιο εύκολα. Το κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί στο πλυντήριο.

 

Επιθέματα – σερβιέτες ακράτειας: η ακράτεια κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αποτελεί ένα πρόβλημα, είτε ταξιδεύετε είτε όχι. Γι’ αυτό τον λόγο, προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα για την αντιμετώπιση πιθανού προβλήματος όπως και έξτρα εσώρουχα.

Sani Sensitive Lady Discreet Maxi Plus No 4+ Σερβιέτες Ακράτειας με Βαμβάκι 10 Τεμάχια
Sani Sensitive Lady Discreet Maxi Plus No 4+ Σερβιέτες Ακράτειας με Βαμβάκι 10 Τεμάχια

 

Πηγές

Essentials You Should Carry if Travelling While Pregnant (travel.earth)

Checklist: What to Bring When Traveling While Pregnant (thebump.com)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα