×

Βαμμένα Μαλλιά: Πως να κρατήσετε το χρώμα τους ζωντανό

 26/03/2024 4m, 56s

Σίγουρα ξέρεις καλά για τι πράγμα μιλάμε. Τις πρώτες ημέρες απολαμβάνεις τόσο πολύ τα βαμμένα μαλλιά σου, που λάμπουν κι έχουν υπέροχο χρώμα. Μετά από λίγες μέρες όμως αρχίζει η φθορά και το χρώμα σου αρχίζει να χάνει τη λάμψη του. Αυτά είναι τα τοπ μυστικά για να διατηρήσεις το υπέροχο χρώμα των μαλλιών σου:

Λούσου προσεκτικά και όσο πρέπει

Beautiful smiling young woman washing her hair with shampoo

 

Είναι ούτως ή άλλως γνωστό, ότι δεν πρέπει να υπερβάλλουμε με το λούσιμο. Δύο έως 4 φορές την εβδομάδα είναι υπεραρκετές τόσο για την υγεία του τριχωτού όσο και για τη διατήρηση του χρώματος. Θα δεις μεγάλη διαφορά, αν κατά το λούσιμο εστιάζεις στο τριχωτό της κεφαλής και όχι στα μήκη και τις άκρες. Έτσι, βοηθάς τη διατήρηση χρώματος σε βαμμένα μαλλιά. Και μην αμφιβάλλεις για την καθαριότητα. Το σαμπουάν καθαρίζει το μαλλί ακόμη κι έτσι, όπως ξεβγάζεται.

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα ξηρό σαμπουάν, ώστε να παρατείνεις το χρόνο λουσίματος. Σου προτείνουμε:

 

Klorane Dry Shampoo with Oat Milk
Klorane Dry Shampoo with Oat Milk

Αυτό το ξηρό σαμπουάν Klorane έχει γαλάκτωμα βρώμης και είναι για όλους τους τύπους μαλλιών. Ξαναδίνει δροσερή και ανάλαφρη αίσθηση στα μαλλιά μεταξύ των λουσιμάτων, χάρη σε ένα μοναδικό συνδυασμό από γαλάκτωμα βρώμης με μαλακτικές και προστατευτικές ιδιότητες. Τα μαλλιά ανακτούν όγκο και αέρινη υφή σε μερικά μόνο λεπτά χάρη σε αυτό το μοναδικό ξηρό σαμπουάν.

Απόφυγε το ζεστό και καυτό νερό

 

Head shower while running water

 

Μπορεί ένα καυτό μπάνιο να είναι πολύ απολαυστικό, ειδικά το χειμώνα. Όμως το ζεστό νερό είναι ένας μεγάλος εχθρός των βαμμένων μαλλιών. Φαίνεται ότι το πολύ ζεστό νερό κάνει την τρίχα εξαιρετικά πορώδη κι έτσι η βαφή μαλλιών απομακρύνεται γρηγορότερα και ευκολότερα.

Απόφυγε τη θερμότητα

 

Smiling woman ironing long hair with flat iron. Happy young woman straightening hair with straightener. Portrait of young beautiful girl using styler on her shining hair

 

Η θερμότητα από τη χρήση εργαλείων styling είναι βλαβερή, όχι μόνο για τα βαμμένα μαλλιά. Πόσο μάλλον τα βαμμένα μαλλιά, που είναι πιο ευαίσθητα. Η βλάβη, που προκαλεί η θερμότητα, στη δομή της τρίχας συμβάλλει και στη φθορά του χρώματος.
Μην αμελείς τη χρήση ενός θερμοπροστατευτικού προϊόντος, που θα διαφυλάξει την ποιότητα της τρίχας αλλά και το χρώμα. Σου προτείνουμε το:

phyto specific smoothing care
Phyto Specific Thermoperfect Sublime Smoothing Care

 

Ένα προϊόν 8-σε-1 που προστατεύει τα μαλλιά. Χαρίζει λείανση, επανόρθωση, προστασία, απαλότητα και λάμψη. Επιπλέον, αποτελεί μια θερμοπροστατευτική ασπίδα για τα μαλλιά, μειώνει την ξηρότητα και το φριζάρισμα. Περιέχει 99% συστατικά φυσικής προέλευσης, βούτυρο καριτέ, εκχύλισμα σταφυλιού και εκχύλισμα μολόχας.

Επίλεξε κατάλληλα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά

 

Shampoo bottle mockup strand in lock curl of blonde hair on orange color background. Yellow bottle shampoo.

 

Τα σωστά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά είναι το κλειδί για την περιποίησή τους και τη διατήρηση του χρώματος.

Σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά

 

syoss purple shampoo
Syoss Purple Shampoo Blond & Silver

Το σαμπουάν αυτό της Syoss είναι ιδανικό για βαμμένα μαλλιά με ανταύγειες, ξανθά μαλλιά ή γκρίζα. Περιέχει έλαιο από σπόρους τσαγιού. Εξουδετερώνει τους κίτρινους τόνους, θρέφει τα μαλλιά και μειώνει το σπάσιμο της τρίχας, χάρη στην επαγγελματική του απόδοση.

 

 

Happy Naturals Colour Care Shampoo Coconut & Rooibos

Σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά που χαρίζει λάμψη και θρέψη. Φροντίζει το χρώμα, περιέχει λάδι καρύδας για να θρέψει τα μαλλιά, εκχύλισμα moringa για αναζωογόνηση κι εκχύλισμα rooibos για λάμψη.

 

 

shampooing a la grenade
Klorane Shampooing a la Grenade

Σαμπουάν με εκχύλισμα ροδιού, που διατηρεί την ένταση και τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών. Χάρη στην καθαριστική βάση του που είναι πλούσια σε επανορθωτικούς παράγοντες, τα μαλλιά σας παραμένουν απαλά, μεταξένια και ευκολοχτένιστα.

 

Ενυδάτωση βαμμένων μαλλιών

Η ενυδάτωση των βαμμένων μαλλιών είναι πολύ σημαντική τόσο για την ποιότητα και την υγεία τους όσο και για τη διατήρηση του χρώματος. Τα ξηρά μαλλιά χάνουν γρηγορότερα το χρώμα και τη λάμψης τους και αυτό είναι κανόνας. Το ιδανικότερο είναι να εφαρμόζεις μια φορά την εβδομάδα μια μάσκα μαλλιών για βαμμένα μαλλιά. Παρακάτω θα βρεις ποιες σου προτείνουμε:

 

Apivita Color Protect Hair Mask With Sunflower & Honey

Μάσκα προστασίας Apivita που διατηρεί και παρατείνει τη λάμψη και τη ζωντάνια του χρώματος. Παράλληλα, ενυδατώνει και θρέφει το μαλλί χάρη στα πλούσια φυτικά βιολογικά έλαια που περιέχει. Ο ιδανικός συνδυασμός ενυδάτωσης και προστασίας χρώματος.

 

 

TRESemme Colour Shineplex Mask With Camellia Oil

Η μάσκα αυτή της TRESemme είναι ειδικά σχεδιασμένη για να διατηρεί το χρώμα των μαλλιών σου. Συνδυάζει τη φροντίδα με την ενυδάτωση και χαρίζει έξτρα απαλότητα και λάμψη στα μαλλιά.

 

 

Pharmalead Intensive Care Hair Mask

Περιέχει θαλάσσιο κολλαγόνο, βιοτίνη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Αναδομεί τα βαμμένα μαλλιά, παρατείνει τη λάμψη και βελτιώνει την υφή τους.

 

Phyto PhytoColor Color Protecting Mask Μάσκα Προστασίας Χρώματος

Το Phyto PhytoColor Protecting Mask είναι μια φροντίδα ενεργοποίησης λάμψης, ειδικά σχεδιασμένη για τα μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα και έχουν ταλαιπωρηθεί.Αυτή η φροντίδα είναι κατασκευασμένη ειδικά, ώστε να προστατεύει το χρώμα από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Από την πρώτη εφαρμογή, το χρώμα προστατεύεται, η λάμψη ενισχύεται.

 

Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Η έκθεση των βαμμένων μαλλιών στις ακτίνες UVA και UVB καταστρέφει τις πρωτεΐνες της τρίχας και απομακρύνει τις χρωστικές. Έτσι, τα μαλλιά γίνονται ξηρά, χάνουν τη λάμψη τους και οδηγούνται στο γρηγορότερο αποχρωματισμό.
Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό μαλλιών, που θα τα προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. Εμείς προτείνουμε:

 

 

Luxurious Suncare Hair Protection Spray

Αντηλιακό spray προστασίας για τα μαλλιά με βιταμίνη E, κερατίνη, προβιταμίνη B-5, που προσταυτεύουν τα μαλλιά σας από τον ήλιο, ενώ παράλληλα τα μαλακώνουν και τα θρέφουν, ενδυναμώνουν την τρίχα,  ενώ τα έλαια από Χαμομήλι και Αβησσυνία χαρίζουν μοναδική λάμψη. Το αντιλιακό σπρέι  μαλλιών προσφέρει προστασία από UV και ταυτόχρονα “κλειδώνει” το χρώμα των μαλλιών σου.

 

Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil
Apivita Bee Sun Safe Hydra Protective Sun Filters Hair Oil

Πρόκειται για ένα ενυδατικό λάδι για προστασία, θρέψη και περιποίηση των μαλλιών κάτω από τον ήλιο. Αφήνει τα μαλλιά εξαιρετικά απαλά, υπέροχα αρωματισμένα και χαρίζει ένα λαμπερό καλοκαιρινό αποτέλεσμα. Προστατεύει και διατηρεί τη λάμψη και το χρώμα των μαλλιών χάρη στο συνδυασμό αντηλιακών φίλτρων και λάδι ηλίανθου. Ενυδατώνει και θρέφει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει με ένα συνδυασμό φυσικών ελαίων με ελαφριά υφή, λάδι αβησσυνίας, λάδι από κουκούτσια σταφυλιού, λάδι ελιάς και λάδι jojoba.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα