×

Ποια είναι τα οφέλη της βιταμίνης C στο πρόσωπο;

 28/03/2024 4m, 54s

Η βιταμίνη C γνωστή και ως L-ασκορβικό οξύ είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, μία φυσική οργανική ένωση με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, αφού συμμετέχει σε διάφορες βιολογικές διεργασίες. Η έλλειψη βιταμίνης C, είναι η αιτία πολλών προβλημάτων και συμπτωμάτων. 

 

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C;

Τη βιταμίνη C συναντά κανείς σε διάφορες τροφές. Οι κύριες πηγές της βιταμίνης C είναι τα φρούτα και λαχανικά, όπως είναι το πορτοκάλι, η πιπεριά, οι φράουλες, τα ακτινίδια. Άλλες τροφές που δεν ακούμε συχνά, αλλά είναι πλούσιες σε βιταμίνη C είναι το λάχανο, ο μαϊντανός, το μπρόκολο και το κουνουπίδι. 

 

Βιταμίνη C: Πότε να την παίρνω;

H απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης C διαφέρει ανά άτομο, όπως διαφέρουν ο τρόπος ζωής και οι ανάγκες του. 

  • Αν είσαι αθλητής ή κάνεις συστηματική γυμναστική, πρέπει να λαμβάνεις μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C, από αυτή που χρειάζεται ένα άτομο με πιο καθιστικό lifestyle. 
  • Αν διανύεις την περίοδο της εγκυμοσύνης σου, επίσης έχεις αυξημένες ανάγκες σε βιταμίνη C. 
  • Aν είσαι καπνιστής, μάθε ότι η νικοτίνη είναι βασικός ανταγωνιστής της βιταμίνης C. 

 

Βιταμίνη C και κοσμετολογία

Ο κλάδος της κοσμετολογίας είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος χώρος, ο οποίος δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τα ευρήματά του. Σαφώς, δε θα μπορούσε να παραληφθεί η βιταμίνη C και τα οφέλη που έχει στο δέρμα. Η κοσμετολογία αποφάνθηκε και τα ευρήματά της λένε ότι η καθαρή βιταμίνη C για το πρόσωπο είναι εξαιρετικά ωφέλιμη. 

 

που συμβάλει η βιταμίνη c που συμβάλει η βιταμινη c

 

Ποιες είναι οι ιδιότητες της Βιταμίνης C στο πρόσωπο;

  • Η βιταμίνη C στο πρόσωπο είναι εξαιρετικά ωφέλιμη σε συγκεκριμένη μορφή και υπό κάποιες συνθήκες. Έχει βρεθεί, ότι η βιταμίνη C ευνοεί ποικιλοτρόπως το δέρμα. Για αυτό δεν είναι τυχαίο, ότι ολοένα και περισσότερα προϊόντα βασίζονται στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C.  
  • Πλέον είναι δεδομένη η συμβολή της βιταμίνης C στην αντιγήρανση. Η βιταμίνη C είναι βασικός αντίπαλος των ελεύθερων ριζών, που γεννιούνται από εξωτερικούς παράγοντες και “γερνούν” το δέρμα. Έχει, λοιπόν, εξαιρετική αντιοξειδωτική δράση.
  • Τα οφέλη της βιταμίνης C, όμως, δε σταματούν  εκεί. Η βιταμίνη C φαίνεται ότι συμβάλλει ενεργά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης, αφού περιορίζει την παραγωγή μελανίνης. Έτσι, το χρώμα του δέρματος ομαλοποιείται και οι πανάδες περιορίζονται. 
  • Τέλος, η βιταμίνη C εξαλείφει τις λεπτές γραμμές και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το αποτέλεσμα είναι δέρμα λαμπερό με μοναδική υφή. 

 

pieces of orange

 

 

Ποια είναι τα καλύτερα serum με Βιταμίνη C για το πρόσωπο;

Η βιταμίνη C σε συγκεκριμένη μορφή και υπό συνθήκες συμβάλλει ενεργά στην αντιγήρανση του προσώπου και έχει μοναδικά αντιοξειδωτικά οφέλη! Η βιταμίνη C μάχεται αποφασιστικά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δημιουργούνται στον οργανισμό από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι το στρες, η ατμοσφαιρική ρύπανση κ.α. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν οξείδωση και είναι βασικός παράγοντας της πρόωρης γήρανσης.

Η δράση της βιταμίνης C στο πρόσωπο δε σταματά εκεί. Η βιταμίνη C συμβάλλει ενεργά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης, αφού περιορίζει την παραγωγή μελανίνης. Έτσι, το χρώμα του δέρματος ομαλοποιείται και οι πανάδες περιορίζονται. Τέλος, η βιταμίνη C εξαλείφει τις λεπτές γραμμές και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το αποτέλεσμα είναι δέρμα λαμπερό με μοναδική υφή.

 

La Roche-Posay Pure Vitamin C10
La Roche-Posay Pure Vitamin C10

Η La Roche-Posay παρουσιάζει τον αντιοξειδωτικό, αντιρυτιδικό και αναζωογονητικό ορό λάμψης με καθαρή Βιταμίνη C. Η περιεκτικότητά του σε καθαρή βιταμίνη C προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, παρεμβαίνει στην παραγωγή ελεύθερων ριζών και μάχεται ενάντια στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Παράλληλα, το σαλικυλικό οξύ, που περιέχει, χαρίζει απολέπιση στην επιδερμίδα, γεγονός που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους ερεθισμούς και η επιδερμίδα επανορθώνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

Eva Belle Booster Vitamin C
Eva Belle Booster Vitamin C

Ο ορός με βιταμίνη C για το πρόσωπο είναι ιδανικός για λείανση και λάμψη της επιδερμίδας. Έχει αντιοξειδωτική σύνθεση, που δρα κατά της γήρανσης και της θαμπάδας του δέρματος. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνει τις ρυτίδες και αντιμετωπίζει τις πανάδες. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε ενυδατώνει σε βάθος και κάνει την επιδερμίδα να λάμπει. Είναι δερματολογικά ελεγμένο, δεν περιέχει συνθετικές χρωστικές και οινόπνευμα.

 

 

Korres Wild Rose Bi-Phase Booster
Korres Wild Rose Bi-Phase Booster

Το διφασικό booster με 15% βιταμίνη C για super λάμψη και επανόρθωση του Korres είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος, ανανεώνει την όψη της επιδερμίδας μέσα σε 7 ημέρες και μειώνει την εμφάνιση κηλίδων και πανάδων! Προσφέρει την τέλεια λάμψη ήδη από την πρώτη εφαρμογή. Είναι μη φαγεσωρογόνο και δεν περιέχει συνθετικό άρωμα και χρώμα.
Χάρη στη σύστασή του μειώνει την εμφάνιση κηλίδων και δυσχρωμιών, αντιμετωπίζει τα σημάδια πρόωρης γήρανσης και χαρίζει λάμψη. Περιέχει έλαιο άγριου τριαντάφυλλου, Super Vitamin C που επιδεικνύει αποδεδειγμένα 1000% υψηλότερη απορρόφηση από το ασκορβικό οξύ, για την πιο λαμπερή, απαλή και νεανική όψη της επιδερμίδας.

 

 

Lierac Mesolift C15 Συμπύκνωμα Κατά της Κουρασμένης Επιδερμίδας
Lierac Mesolift C15 Συμπύκνωμα Κατά της Κουρασμένης Επιδερμίδας

 

Τι πρέπει να προσέξω;

H βιταμίνη C είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο συστατικό κι έχει ιδιαιτερότητες τις οποίες πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη,  κατά την επιλογή του προϊόντος. 

  • Η συσκευασία

Λόγω της ευαισθησίας της βιταμίνης C, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε η συσκευασία του προϊόντος, που αγοράζουμε να είναι μην είναι διαφανής, αλλά σκουρόχρωμη. Έτσι, αποτρέπεται η έκθεση της βιταμίνης C σε εξωτερικούς παράγοντες άρα και η αλλοίωσή της. 

  • Ο τύπος της βιταμίνης C

Τη βιταμίνη C συναντά κανείς σε διάφορους τύπους. Η βιταμίνη C αναφέρεται με διάφορες ονομασίες, όπως είναι το ascorbyl glucoside, ascorbyl glucosamine, το ascorbyl palmitate, το sodium ascorbyl phosphate και το magnesium ascorbyl phosphate. Η ascorbyl palmitate είναι μία λιποδιαλυτή μορφή της βιταμίνης, που ενδείκνυται για το ξηρό ή ώριμο δέρμα. Αντίθετα, η sodium ascorbyl phosphate είναι μία υδατοδιαλυτή “εκδοχή” της βιταμίνης, που ταιριάζει στο λιπαρό δέρμα. 

  • Η συγκέντρωση της βιταμίνης C

Η βιταμίνη C μπορεί παρόλες τις ευεργετικές της ιδιότητες στο δέρμα, να ερεθίσει την επιδερμίδα. Για να αποφύγεις διάφορα προβλήματα, καλό είναι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τη βιταμίνη C σταδιακά, αρχίζοντας από το χαμηλότερο ποσοστό περιεκτικότητας. Ανάλογα με την ανεκτικότητα του δέρματος σου, μπορείς στη συνέχεια να καταλήξεις στο ιδανικό ποσοστό περιεκτικότητας. 

 

Πηγή Άρθρου:
http://iatrognosi.gr/

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα