×

3 Λόγοι για να πάρεις μία Κρέμα Ματιών με Ρετινόλη

 27/03/2024 5m, 5s

Η περιποίηση της επιδερμίδας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όσο τα χρόνια περνούν, η περιοχή των ματιών να αποτελεί έναν ευαίσθητο και εξαιρετικά σημαντικό σημείο που πολλές φορές χρειάζεται μία ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς είναι στην περιοχή η επιδερμίδα είναι λεπτή και ευαίσθητη, ενώ το συχνό πρόβλημα είναι οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες που παρουσιάζονται. Για τον λόγο αυτό οι κρέμες ματιών σχεδιάζονται ειδικά για να προσφέρουν ενυδάτωση, θρέψη και προστασία στην απαιτητική περιοχή γύρω από τα μάτια.

Έτσι, η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης πρέπει φυσικά να περιλαμβάνει χωρίς εξαιρέσεις, ειδικές κρέμες ματιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε ηλικίας και τύπου δέρματος. Πλέον έχει παρατηρηθεί πως οι κρέμες ματιών που περιέχουν ρετινόλη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην περιοχή των ματιών, και δρουν άμεσα και σε βάθος στην επιδερμίδα, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ορατά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι μια μορφή βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται τακτικά σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Έχει αποδειχθεί πως είναι ένας ισχυρός αντιρυτιδικός παράγοντας που αλλάζει την όψη της επιφάνειας του δέρματος κατά τη χρήση της. Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό συστατικό που έχει που βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στη σφριγηλότητα του δέρματος και στη μείωση των σημαδιών γήρανσης.

 

Ποια είναι τα οφέλη της ρετινόλης στα μάτια;

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα και ειδικά στην περιοχή των ματιών χρειάζεται μία έξτρα και ίσως πιο ειδική περιποίηση καθώς εκεί η λεπτότητα του δέρματος και η εμφάνιση των ρυτίδων, του πρηξίματος και του χρόνου είναι πιο εμφανή. Η ρετινόλη με την εφαρμογή της στο δέρμα μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο είναι μια πιο ενεργή μορφή της βιταμίνης Α. Έτσι διεισδύει βαθιά στο δέρμα και δρα αποτελεσματικά. Μερικά από τα βασικά οφέλη της ρετινόλης στα μάτια, είναι τα παρακάτω:

  • Καθώς η ρετινόλη βοηθά και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, το δέρμα γίνεται άμεσα πιο ελαστικό, μειώνοντας έτσι άμεσα τις λεπτές γραμμές ή ρυτίδες που υπάρχουν γύρω από την περιοχή των ματιών. Έτσι το αποτέλεσμα είναι σφριγηλότερη, πιο λεία και πιο νεανική επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών.
  • Η ρετινόλη αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, αποβάλλονται τα παλιά και παράγονται νέα, έτσι το δέρμα είναι πιο φωτεινό, πιο σφριγηλό, και με αυτόν τον τρόπο.
  • Φυσικά με τις κρέμες ματιών που έχουν ρετινόλη, παρατηρείται εξασθένηση των μαύρων κηλίδων, πανάδων και της υπερμελάγχρωσης.
  • Μία κρέμα ματιών με ρετινόλη, η οποία χρησιμοποιείται και παγωμένη, βοηθά και δρα αποτελεσματικά κατά του πρηξίματος κάτω από την περιοχή των ματιών, που κάνει την περιοχή να φαίνεται ιδιαίτερα κουρασμένη και ταλαιπωρημένη.

 

🤔 Γιατί η Ρετινόλη στο Πρόσωπο είναι η «Queen» της Αντιγήρανσης;

 

Πώς θα επιλέξετε τη σωστή κρέμα ματιών με ρετινόλη;

Οι επιλογές στην αγορά είναι πολλές για να βρείτε την κατάλληλη κρέμα ματιών με ρετινόλη για εσάς. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την κρέμα ματιών που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρετινόλη αλλά πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες της επιδερμίδας σας με βάσει τον τύπο δέρματος, την ηλικία και το πόσο προβληματική είναι η περιοχή των ματιών γύρω από τα μάτια.

Φυσικά, μπορείτε να συμβουλευτείτε και τους ειδικούς ομορφιάς ή τον δερματολόγο σας με στόχο να έχετε την πιο κατάλληλη καθοδήγηση για τις δικές σας ανάγκες.

Κατά συνέπεια, για να επιλέξετε τη σωστή κρέμα ματιών με ρετινόλη μην ξεχνάτε τα παρακάτω:

  • Καθορίστε τις ανάγκες της περιοχής των ματιών σας. Αναρωτηθείτε εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε ρυτίδες, σακούλες, σκούρους κύκλους ή άλλα ζητήματα.
  • Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν επιπλέον ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και πεπτίδια για ενίσχυση της ενυδάτωσης μαζί με τη ρετινόλη.
  • Διαβάστε αξιολογήσεις και κριτικές από άλλους καταναλωτές για να πάρετε μια ιδέα για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
  • Ζητήστε δείγματα προϊόντων για να δοκιμάσετε πώς αντιδρά το δέρμα σας.
  • Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για εξατομικευμένες συμβουλές.

 

Ποια είναι η σωστή χρήση της ρετινόλης;

Η ρετινόλη πρέπει να χρησιμοποιείται εντατικά για να έχει αποτελέσματα άμεσα ορατά αποτελέσματα. Προσοχή όμως, καθόλη την περίοδο της χρήσης της πρέπει να φοράτε αντηλιακή προστασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η υπερευαισθησία της ρετινόλης στην υπεριώδη ακτινοβολία κάνει απαγορευτική τη χρήση της τη μέρα (ασχέτως καιρικών φαινομένων) και για αυτό τη συναντάτε μόνο σε προϊόντα περιποίησης νυκτός, σε συσκευασίες πολύ καλά προστατευμένες.

Οι οδηγίες για τη σωστή χρήση ρετινόλης αφορούν:

  1. Ξεκινήστε Αργά: Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα με ρετινόλη για πρώτη φορά, ξεκινήστε με χαμηλότερες συγκεντρώσεις και αυξήστε σταδιακά τη συχνότητα και τη συγκέντρωση με τον χρόνο.
  2. Εφαρμόζεται στο Καθαρό Δέρμα: Εφαρμόστε τα προϊόντα με ρετινόλη σε καθαρό και στεγνό δέρμα, πριν από άλλα προϊόντα περιποίησης.
  3. Χρησιμοποιήστε το Βράδυ: Η ρετινόλη συνήθως χρησιμοποιείται το βράδυ, καθώς μπορεί να είναι ευαίσθητη στον ήλιο.
  4. Χρησιμοποιήστε Αντηλιακό: Εφαρμόστε αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα με ρετινόλη. Η ρετινόλη μπορεί να καθιστά το δέρμα ευαίσθητο στον ήλιο.
  5. Παρακολούθηση τυχόν Ερεθισμών: Αν παρατηρήσετε ερεθισμούς, κοκκινίλες ή ξηρότητα, μπορεί να πρέπει να μειώσετε τη συχνότητα χρήσης ή να επιλέξετε προϊόντα με χαμηλότερες συγκεντρώσεις ρετινόλης.
  6. Αποφύγετε την Περιοχή των Ματιών: Η ρετινόλη μπορεί να είναι πολύ δυνατή για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, οπότε αποφύγετε την εφαρμογή πολύ κοντά σε αυτήν την περιοχή.

 

Ποια είναι η καλύτερη κρέμα ματιών με ρετινόλη;

Παρακάτω θα δούμε τις top selling κρέμες ματιών με ρετινόλης, για να επιλέξετε την καλύτερη για εσάς:

1. Neutrogena Anti-Age Retinol Boost Eye Cream: εμπεριέχει Καθαρή Ρετινόλη και καταπολεμά αποτελεσματικά τα ορατά σημάδια γήρανσης και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Μειώνει ορατά τις λεπτές γραμμές και το επίμονο πόδι της χήνας, ενώ επίσης θρέφει ,λειαίνει και φωτίζει την επιδερμίδα.

2. Youth Lab Retinol Reboot Eye Serum: είναι ένας ισχυρός, αναπλαστικός ορός που μειώνει γραμμές, ρυτίδες και «πόδι της χήνας», συσφίγγει και ενυδατώνει, δίνοντας φωτεινότητα σε όλη την περιοχή των ματιών -συμπεριλαμβανομένου και των βλεφάρων- με τη 360° εφαρμογή της σύνθεσης.

3. La Roche-Posay Redermic Retinol Eyes: Οι ρυτίδες λειαίνονται καθώς έχει ένα εφέ lifting. Οι μαύροι κύκλοι εξασθενούν ορατά. Η περιοχή των ματιών φαίνεται ξεκούραστη, το βλέμμα φρέσκο και λαμπερό.

 

😍Βρείτε τη δική σας αγαπημένη κρέμα ματιών με ρετινόλη, εφαρμόστε συστηματικά και δείτε τα οφέλη από τη χρήση της ρετινόλης, με άμεσα ορατά αποτελέσματα!

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα