×

Φρόντισε τα χείλη σου & βάλε το κραγιόν σου σαν επαγγελματίας!

 24/03/2023 2m, 4s

Χείλη μικρά, λεπτά, ανόμοια, σαρκώδη… όποιο σχήμα και να έχεις χάρισε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και περιποιήσου τα χείλη σου ώστε να δείχνουν ακόμη πιο όμορφα με το αγαπημένο σου κραγιόν! Πολλές φορές εφαρμόζουμε ένα κραγιόν απευθείας στα χείλη και ύστερα από λίγη ώρα το κραγιόν έχει αλλοιωθεί ή έχει ξεραθεί πάνω στα χείλη μας, τι φταίει;

Η περιποίηση των χειλιών μας αρχικά. Τα χείλη ανήκουν στην περιοχή του προσώπου και όμως είναι σαν να τα αφαιρούμε από την ρουτίνα ομορφιάς και φροντίδας μας. Περιμένουμε να μπει ο Χειμώνας και η θερμοκρασία να πέσει αρκετά ώστε να αισθανθούμε την ξηρότητα και να βάλουμε ένα Lipbalm από το οποίο φυσικά και απαιτούμε να απαλύνει και να ενυδατώσει τα χείλη μας στο λεπτό!
Στο χώρο της ομορφιάς θεωρούμε μέγα λάθος την εξαίρεση των χειλιών από την καθημερινή φροντίδα περιποίησης και ενυδάτωσης. Συστήνουμε LipScrub 1 φορά την εβδομάδα και ένα ενυδατικό Lipbalm πρωί-βράδυ μαζί με την ενυδατική σας. Αν περιέχει και δείκτη προστασίας ακόμα καλύτερα! Ειδικά αν ταλαιπωρήστε συχνά από επιχείλιο έρπητα το αντηλιακό χειλιών δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα σας!

Στη συνέχεια σημαντικό ρόλο παίζει και η διαδικασία τοποθέτησης του κραγιόν. Ποια είναι η σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθήσετε; Ας δούμε αναλυτικά!

  1. Τοποθετήστε ένα lipbalm 20 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που θέλετε να κάνετε το μακιγιάζ σας.
  2. Αφαιρέστε τα υπολείμματα του LipBalm με ένα χαρτομάντιλο, και σβήστε απαλά τα χείλη με το σφουγγαράκι ή το πινέλο που εφαρμόσατε το Makeup σας. Μην βάλετε νέα ποσότητα makeup, Θέλουμε μόνο ότι έχει μείνει πάνω στο σφουγγαράκι ή στο πινέλο.
  3. Σταθεροποιήστε με διάφανη πούδρα. Προσοχή στις υπερβολές!
  4. Σχηματίστε το περίγραμμα το χειλιών σας. Εκτός από το να κάνει τα χείλη σας να φαίνονται μεγαλύτερα θα σταθεροποιήσει και θα οριοθετήσεις το κραγιόν σας.
  5. Περάστε το κραγιόν και στην συνέχεια ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα.
  6. Βάλτε ελάχιστη ποσότητα LipGloss στο κέντρο των χειλιών ώστε να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο ζουμερά!

 

πως να κρατησει το κραγιον ολη μερα

 

Tips για επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Πάρτε ένα μικρό και λεπτό πινέλο και περάστε προσεκτικά τις εξωτερικές γωνίες των χειλιών σας με concelear.
Εφαρμόστε το περίγραμμα ακολουθώντας την γραμμή των χειλιών σας και τραβήξτε μια νοητή κάθετη γραμμή στο κέντρο. Γεμίστε με ένα τόνο πιο ανοιχτό κραγιόν τα 4 τμήματα που μένουν ανάμεσα στο περίγραμμα που έχετε σχεδιάσει και ταμπονάρετε με το δάχτυλό σας ή με ένα ειδικό πινέλο σφουγγαράκι ώστε να σβήσει το κραγιόν μέσα στο μολύβι!

Επιμέλεια Άρθρου:
Αγγελάκου Δώρα
Επαγγελματίας Αισθητικός & Μakeup Artist
Pharm24.gr

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα