×

Φυσικοί Τρόποι για να Αντιμετωπίσετε τον Πονοκέφαλο

 20/10/2022 1m, 23s

Ο πονοκέφαλος ή κεφαλαλγία θεωρείται ότι είναι το συχνότερο σύμπτωμα για το οποίο αναζητείται ιατρική συμβουλή. Οι περισσότεροι ασθενείς όμως έχουν πρώτα δοκιμάσει και μόνοι τους να βρουν ανακούφιση.

Γιατί έχω πονοκέφαλο;

Ο πονοκέφαλος είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί στον οποιονδήποτε. Είναι ένα από τα πλέον διφορούμενης σημασίας συμπτώματα. Για κάποιους μπορεί να αποτελεί τακτική ρουτίνα και «κομμάτι της ζωής τους», ενώ άλλοι δεν εμφανίζουν πονοκέφαλο σχεδόν ποτέ.

Στην Ελλάδα, ένα στα τρία άτομα υποφέρει από συχνούς πονοκεφάλους, ενώ ένα στα εικοσιπέντε άτομα υποφέρει από πονοκέφαλο σχεδόν τις μισές ημέρες του μήνα. Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας πάσχουν από πονοκεφάλους περισσότερα από 1.000.000 άτομα.

 

Ποιοι είναι οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του πονοκεφάλου;

  • Λεμόνι

Το λεμόνι αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για τον πονοκέφαλο! Πάρε το χυμό από 2 λεμόνια πρόσθεσε σε ένα ποτήρι κρύο νερό και παγάκια.

  •  Ζεστό Νερό

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Το ζεστό νερό στην περιοχή του αυχένα ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο που προκαλείται από το στρες, χαλαρώνει τους μύες και θα νιώσεις άμεσα ανακούφιση.

  • Μικρά και Συχνά Γεύματα

Κάνε μικρά και συχνά γεύματα ώστε να επίπεδα σακχάρου στο αίμα να διατηρούνται σταθερά. Πολλές φορές ο πονοκέφαλος προκαλείτε από υπογλυκαιμία.

  • Σκοτάδι & Ησυχία

Ο έντονος φωτισμός και η αυξημένη ένταση ήχου μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες. Ξάπλωσε για 15-20 λεπτά στο κρεβάτι με κλειστά μάτια χωρίς φώτα και ανοιχτή τηλεόραση.

  • Τσίχλες Μέντας

Η μέντα χαλαρώνει και ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Το μάσημα της τσίχλας μπορεί να βοηθήσει στην απαλλαγή από πονοκεφάλους που οφείλονται σε μυϊκούς πόνους. Ο συνδυασμός αυτών των δύο σίγουρα είναι πιο ευεργετικός!

 

 

Επιμέλεια άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Πηγή άρθρου: el.wikipedia.org, algon.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα