×

Σακούλες στα μάτια: Αίτια & οι καλύτερες κρέμες για αντιμετώπιση

 27/03/2024 3m, 26s

Οι σακούλες στα μάτια αποτελούν μια κοινή κατάσταση, για αρκετές γυναίκες αλλά και άντρες. Η ηλικία δείχνει να μην παίζει ρόλο, καθώς η έκθεση σε παράγοντες επιβάρυνσης δημιουργεί και εντείνει το πρόβλημα. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να δημιουργούνται πρηξίματα κάτω από τα μάτια, που «χαλούν» την εξωτερική μας εικόνα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει λύση για τις σακούλες στα μάτια, με τα κατάλληλα προϊόντα και μέσω αλλαγών στην καθημερινότητά μας. Μάθετε στο άρθρο που ακολουθεί για τα αίτια που ευθύνονται για τις σακούλες κάτω από τα μάτια αλλά και τις καλύτερες κρέμες ματιών για να τις ξεχάσετε μία και καλή!

 

Τι συμπτώματα έχουν οι σακούλες στα μάτια;

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια παρουσιάζονται ως ήπιο πρήξιμο στο δέρμα κάτω από τα μάτια. Το πόσο χρόνια συνεχίζεται το πρήξιμο των ματιών εξαρτάται πραγματικά από τις αιτίες και από το κατά πόσο μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Επίσης, το πρήξιμο κάτω από τα μάτια μπορεί επίσης να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δύσκολο να επιλυθεί και οι σακούλες στα μάτια να είναι μόνιμο χαρακτηριστικό.

Οι σακούλες στα μάτια μπορεί να εμφανιστούν σχεδόν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να παραμείνουν για όσο διάστημα δεν έχει επιλυθεί η υποκείμενη αιτία.

 

🤔Κρέμες Ματιών: Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις

 

Σακούλες στα μάτια: αίτια

Οι σακούλες στα μάτια είναι το αποτέλεσμα κάποιων παραγόντων. Παρακάτω, βρίσκουμε τα βασικά αίτια που προκαλούν σακούλες στα μάτια:

  • Γήρανση: Καθώς μεγαλώνουμε, οι μύες που στηρίζουν τα βλέφαρα χαλαρώνουν, το λίπος στο κάτω βλέφαρο κινείται προς τα κάτω και η βαρύτητα γενικά μετατοπίζει τα πάντα προς τα κάτω.
  • Γενετική: Οι κληρονομικές αιτίες τείνουν να είναι μακροπρόθεσμες και δύσκολο να επιλυθούν και συχνά αποτελούν μόνιμο πρόβλημα χωρίς φυσική λύση.
  • Κατακράτηση υγρών: Κακή διατροφή και ιδιαίτερα τροφές που αυξάνουν την κατακράτηση υγρών όπως τα αλμυρά τρόφιμα.
  • Αλλεργίες: Εποχιακές και άλλες αλλεργίες, συμπεριλαμβανομένων των τροφικών αλλεργιών.
  • Άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες που προκαλούν ευαισθησία.
  • Έλλειψη ύπνου.
  • Το άγχος και στρες.
  • Ανεπάρκεια επινεφριδίων από φαρμακευτική αγωγή.

 

🤔 Πως ωφελούν οι κρέμες ματιών με καφεΐνη;

 

Σακούλες στα μάτια: φυσική αντιμετώπιση

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση στις σακούλες κάτω από τα μάτια, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να τις εξαφανίσετε. Ως προς τη φυσική αντιμετώπιση στο σπίτι, έχουμε τις παρακάτω προτάσεις:

  • Ξεκούραση και χαλάρωση
  • Καλή διατροφή και λήψη μεγάλης ποσότητας υγρών
  • Διακοπή του καπνίσματος
  • Να αφαιρείτε στο μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο
  • Χρησιμοποιήστε κρύες κομπρέσες στα μάτια για 5’ με αρκετές ανανεώσεις μέσα στη μέρα

 

Δώστε λύση για τις σακούλες κάτω από τα μάτια με τις καλύτερες κρέμες!

Για την αντιμετώπιση στις σακούλες στα μάτια υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες κρέμες, που βοηθούν στην καταπολέμηση του προβλήματος. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες κρέμες για σακούλες στα μάτια, για ξεκούραστο και ζωντανό βλέμμα!

Avene Physiolift Eyes Firmness Deep Wrinkles 15ml
Avene Physiolift Eyes Firmness Deep Wrinkles 15ml

Η Avene Physiolift Eyes είναι μια κρέμα ματιών για την αντιμετώπιση των εγκατεστημένων ρυτίδων, των μαύρων κύκλων & των Σακούλων. Επιπλέον, η προσαρμοσμένη σύνθεση της κρέμας στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, μειώνει τις ρυτίδες, συσφίγγει το δέρμα και ανακουφίζει το επίμονο πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

 

Darphin Dark Circles Relief and De-Puffing Eye Serum 15ml
Darphin Dark Circles Relief and De-Puffing Eye Serum 15ml

Το Darphin Dark Circles Relief and De-Puffing Eye Serum είναι ένας ορός υψηλής δραστικότητας που καταπραΰνει και ηρεμεί την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Ένα προϊόν πλούσιο σε εκχύλισμα passionflower & τριαντάφυλλου, eyeliss και πεπτίδια, συμβάλει στην μείωση εμφάνισης πρηξίματος και μαύρων κύκλων, για ανανεωμένο και ξεκούραστο βλέμμα.

 

Eva Belle Refreshing Hydrogel Eye Mask 3g
Eva Belle Refreshing Hydrogel Eye Mask 3g

Η Eva Belle Refreshing Hydrogel Eye Mask είναι δροσιστική μάσκα υδρογέλης για τις ακούλες κάτω από τα μάτια. Η μάσκα ενυδατώνει και προσφέρει άμεση ανακούφιση στα κουρασμένα μάτια. Επιπλέον, η σύνθεση της με εκχύλισμα αγγουριού και ακέτυλο τετραπεπτίδιο-5 συμβάλλει στη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος γύρω από τα μάτια.

 

Frezyderm Color Eye Balm
Frezyderm Color Eye Balm

Απαλή έγχρωμη κρέμα που καταπολεμά τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και παρεμποδίζει το σχηματισμό οιδήματος, συσφίγγει το δέρμα τοπικά και αυξάνει την ελαστικότητά του.

 

Πηγές

Bags under eyes (mayoclinic.org)

Bags under eyes (naturaleyecare.com)

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα