×

Κάψιμο από τον Ήλιο: οι Καλύτερες Κρέμες για Αντιμετώπιση

 17/10/2023 3m, 58s

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι αποκτούν μία πιο ανέμελη διάθεση. Η εποχή των διακοπών που ο περισσότεροι ανυπομονούν να βουτήξουν στις θάλασσες και να απολαύσουν τον ήλιο και την ηλιοθεραπεία. Ωστόσο, ενώ ο καλοκαιρινός ήλιος μας χαρίζει τη ζεστασιά και τη λάμψη του, πρέπει να είναι όλοι σε κάθε ηλικία ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως τις ώρες αιχμής όπου μπορεί πολύ εύκολα να προκληθεί κάψιμο στο δέρμα από τον ήλιο.

Παρακάτω, θα εξετάσουμε με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να προστατευτεί από τον ήλιο και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το κάψιμο του δέρματος, καθώς και ποια είναι τα πιο κατάλληλα προϊόντα για την προστασία από την έκθεση στον ήλιο.

 

Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο;

Η υπερβολική έκθεση στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο μπορεί να προκαλέσει από πού σημαντικές μέχρι λιγότερο σημαντικές βλάβες και επιπτώσεις στο σώμα.

Πιο συγκεκριμένα οι πιο συχνές αρνητικές επιπτώσεις από την έκθεση στον ήλιο είναι:

  1. Ερυθρότητα & φαγούρα: Το κάψιμο από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει έντονη ερυθρότητα και φαγούρα στο δέρμα, που συνοδεύονται από αίσθημα επιπεφυκίτιδα. Κάτι που μπορεί να προκαλέσει έντονο αίσθημα δυσφορίας και ενόχλησης.
  2. Ξηρότητα & αφυδάτωση: Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να απορροφήσει την υγρασία από το δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα και αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση τάσης συσφίξεως και αφυδάτωσης του δέρματος.
  3. Πρόωρη γήρανση του δέρματος: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο , χωρίς προστασία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος. Οι ακτίνες UV μπορούν να καταστρέψουν το κολλαγόνο και το ελαστίνη, που είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ρυτίδων, καφέ κηλίδων και απώλειας λάμψης στο δέρμα.

 

Πώς μπορεί κάποιος να προστατευτεί από την έκθεση στον ήλιο & το κάψιμο του ήλιου;

Προστασία από τον ήλιο είναι ένα μέλημα που χρειάζεται να έχουν όλοι τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι πολύ συχνό φαινόμενο το κάψιμο από τον ήλιο, σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα και αν ανήκουν! Κάποιες πολύ σημαντικές συμβουλές και ενέργειες που μπορούν να προστατέψουν κάποιον από τον καυτό ήλιο είναι:

  • Αντηλιακά ρούχα: Επιλέξτε ρούχα που προσφέρουν υψηλή προστασία από τις ακτίνες UV, όπως αντηλιακές μπλούζες, παντελόνια και καπέλα. Αυτά τα είδη ένδυσης είναι σχεδιασμένα με ειδικά υφάσματα που φιλτράρουν την υπεριώδη ακτινοβολία και προστατεύουν το δέρμα από την άμεση έκθεση.
  • Καπέλο & γυαλιά ηλίου: Φορέστε ένα ευρύ περιθώριο καπέλο που καλύπτει το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά σας για να προστατευθείτε από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, φορέστε γυαλιά ηλίου με φίλτρο UV για να προφυλαχθείτε από την επιβλαβή ακτινοβολία και να προστατεύσετε τα μάτια σας.
  • Ενυδατικά προϊόντα: Επιλέξτε ενυδατικά προϊόντα για χρήση μετά την έκθεση στον ήλιο και την αντιμετώπιση του καψίματος από τον ήλιο που περιέχουν βιταμίνη Ε και C, αλόη βέρα, λάδι jojoba για την καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος και την προώθηση της επούλωσης.
  • Αποφύγετε τις ώρες αιχμής: Ο ήλιος είναι πιο ισχυρός μεταξύ των 1 μ.μ. και 4 μ.μ. Προσπαθήστε να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών ή να επιλέγετε σκιερά μέρη ώστε να προστατευτείτε από την «κακή» ακτινοβολία του ηλίου.

 

Προϊόντα για κάψιμο από τον ήλιο

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες προτάσεις προϊόντων που μπορούν ενυδατώσουν αποτελεσματικά το δέρμα σας τους καλοκαιρινού μήνες που είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, αφυδατώνεται και η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική.

 

Optima Organic Aloe Vera Body Lotion

Μια λοσιόν που παράγεται από καθαρό οργανικό εσωτερικό τζελ από αλόη βέρα, σε συνδυασμό με βούτυρο karite & κακάο, βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ φυτικής προέλευσης. Έχει καταπραϋντική δράση και βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής ελαστικότητας και της υγρασίας του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει στη ενυδάτωση του σκασμένου, ερεθισμένου και καμένου από τον ήλιο δέρματος.

Optima Organic Aloe Vera Body Lotion 200ml
Optima Organic Aloe Vera Body Lotion 200ml

 

Sostar After Burn Cream Κατά των Ήπιων Ηλιακών και Θερμικών Εγκαυμάτων

Κρέμα κατά των ήπιων ηλιακών και θερμικών εγκαυμάτων. Εμπεριέχει μία πλούσια σύνθεση συστατικά όπως σπαθόλαδο (υπέρικο), έλαιο jojoba, αλόη, αλλαντοϊνη και ginkgo biloba, που ανακουφίζουν την ερεθισμένη επιδερμίδα και η χρήση της βοηθά στην γρήγορη επούλωση των θερμικών εγκαυμάτων. Είναι κατάλληλη και για χρήση από άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση κατάκλισης.

Sostar After Burn Cream Κατά των Ήπιων Ηλιακών και Θερμικών Εγκαυμάτων 75ml

 

Bepanthol Κρέμα για το Ερεθισμένο & Ευαίσθητο Δέρμα 5%

Η κρέμα αυτή βασίζεται στην ειδική σύνθεσή της, η οποία περιέχει 5% προβιταμίνη Β5 (δεξπανθενόλη). H προβιταμίνη Β5 έχει διπλή δράση στο δέρμα: υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία ανάπλασής του και, παράλληλα, το ενυδατώνει αποτελεσματικά.

Bepanthol Κρέμα για το Ερεθισμένο & Ευαίσθητο Δέρμα 100g

 

 

Συνοψίζοντας, προστασία από τον ήλιο είναι αναγκαία για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και να απολαύσετε με ασφάλεια την ηλιοθεραπεία. Με τη χρήση αντηλιακών προϊόντων, αντηλιακής ένδυσης και των παραπάνω ενυδατικών κρεμών η επιδερμίδας θα είναι ενυδατωμένη, υγιής και μαυρισμένη με στόχο πάντα την υγεία και όχι την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα