ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΆ

Γνωρίζατε για τα ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ότι η UVA ακτινοβολία ευθύνεται για την Γήρανση του δέρματος ενώ η UVB για τα εγκαύματα; Στα αντηλιακά ο δείκτης SPF μετράει την UVB ακτινοβολία, ενώ η UVA μετριέται σε PPD ή PA. Ο δείκτης PPD μετριέται σε νούμερα, ενώ ο PA σε σταυρούς.

  • LoadingΑντηλιακά video
  • LoadingΑντηλιακά video
  • LoadingΑντηλιακά video
  • LoadingΑντηλιακά video
  • LoadingΑντηλιακά video

Τι είναι όμως τα αντηλιακά;

Tα αντιηλιακά είναι παρασκευάσματα με φίλτρα προστασίας, που μπλοκάρουν την βλαπτική δράση την υπεριώδης ακτινοβολίας UVA και UVB. Μπορείτε να βρείτε αντηλιακά σε μορφή κρέμας, γαλακτώματος, σπρέι, αφρού ή λαδιού. Τα αντηλιακά έχουν την ιδιότητα να διασκορπούν την ηλιακή ακτινοβολία ή να την μετατρέπουν σε άλλη, λιγότερη επικίνδυνη για την επιδερμίδα.

Για να είναι αποτελεσματικό ένα αντηλιακό, θα πρέπει να γίνεται η σωστή επιλογή αντηλιακού, σύμφωνα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας σας και θα πρέπει να χρησιμοποιείται η κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού με συχνές επαλείψεις, χρησιμοποιώντας μεγάλη ποσότητα αντηλιακού κάθε φορά, ώστε να αποφευχθούν και τα ηλιακά εγκαύματα.

Στο Pharm24.gr θα βρείτε αντιηλιακά για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Τα αντηλιακά, εκτός από προστασία έχουν και άλλες ιδιότητες. Προσφέρουν ενυδάτωση, αποτρέπουν την ξηρότητα της επιδερμίδας, περιέχουν συστατικά με αντιοξειδωτικές δράσεις και προλαμβάνουν ερυθρότητες και κοκκινίλες στην επιδερμίδα. Επιλέξτε το κατάλληλο αντηλιακό και απολαύστε τον ήλιο! Φυσικά μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου, για ολοκληρωμένη προστασία από τις υπεριώδης ακτινοβολίες του ηλίου!

Δημοφιλείς Αναζητήσεις

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το πως πρέπει να χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας και ποια είναι τα κοινά λάθη που κάνουμε.

Συνήθεις Ερωτήσεις

Ποια είναι τα είδη των αντηλιακών;

Υπάρχουν δύο είδη αντηλιακών, τα φυσικά και τα χημικά. Τα φυσικά αντηλιακά δρουν αντανακλώντας το 99% της ηλιακής ακτινοβολίας. Τα χημικά αντηλιακά απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία. Συνδυάζοντας επιτυχώς τα πλεονεκτήματα φυσικών και χημικών αντηλιακών φίλτρων, μειώνονται οι ανεπιθύμητες κοκκινίλες και ερεθισμοί στην επιδερμίδα.

Τι είναι ο δείκτης προστασίας SPF;

Ο δείκτης προστασίας SPF δηλώνει πόσα λεπτά μπορούμε να μείνουμε εκτεθειμένοι στον ήλιος απ’ ότι χωρίς αντηλιακό, δίχως να προκληθούν ερεθισμοί και κοκκινίλες στην επιδερμίδα. Για παράδειγμα, εάν το δέρμα αρχίζει να καίγεται από τον ήλιο μετά από 7 λεπτά έκθεσης στο ήλιο τότε με κάποιο αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF30, το κάψιμο του δέρματος ξεκινάει 210 λεπτά μετά την πρώτη εφαρμογή του αντηλιακού (30x7)!

Πότε πρέπει να φορέσω το αντηλιακό μου;

Η χρήση του αντηλιακού συστήνεται να γίνεται 20 λεπτά πριν την έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο το αντηλιακό προλαβαίνει να δράσει σωστά, προσφέροντας όλη την προστασία που έχει. Αν χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό αφού πρώτα έχετε βγει στον ήλιο, τα συστατικά του αντηλιακού δεν έχουν προλάβει ακόμα να δράσουν, με αποτέλεσμα να μην έχετε την απόλυτη προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Αν έχω μαυρίσει, χρειάζομαι αντηλιακό;

Η επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του πρώτου καιρού έκθεσης στον ήλιο έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες προστασίας, όταν ακόμα το δέρμα είναι λευκό. Στη μαυρισμένη επιδερμίδα, μπορείτε σταδιακά να χρησιμοποιήσετε αντηλιακά με χαμηλότερο δείκτη προστασίας. Σε καμία περίπτωση, όμως, μην σταματήσετε την χρήση του αντηλιακού, ακόμα και αν έχετε ήδη μαυρίσει! Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό με χαμηλότερο SPF, καθώς το μαυρισμένο δέρμα απορροφά το 90% των ακτινών Β, όμως δεν απορροφά τις ακτίνες Α!

Υπάρχουν αδιάβροχα αντηλιακά;

Πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει αδιάβροχα αντηλιακά, για περισσότερη αντοχή στο νερό. Προσοχή! Ένα αδιάβροχο αντηλιακό χάνει περίπου το 50% της ισχύος του όταν μπούμε στη θάλασσα και η επιδερμίδα έρθει σε επαφή με το νερό. Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει κάποιο αδιάβροχο αντηλιακό, επαναλάβετε εφαρμογή αντηλιακού, κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό!

Πως να επιλέξω το σωστό αντηλιακό;

Κάθε χρόνο ακούγοντας τη λέξη «καλοκαίρι» σκεφτόμαστε τον ήλιο, τη θάλασσα, το σοκολατένιο μαύρισμα, τα αντηλιακά…. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε στην επιλογή αντηλιακού; Και ποιο απευθύνεται στην επιδερμίδα μας; Διαβάστε εδώ πως να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό για την επιδερμίδα σας!

Λήγει το αντηλιακό;

Τα περισσότερα αντηλιακά αναγράφουν στη συσκευασία τους την ημερομηνίας λήξης τους. Μετά το πέρας της ημερομηνία αυτής, οι ουσίες που περιέχονται στα αντηλιακά εξασθενούν και έτσι δεν προσφέρουν την κατάλληλη προστασία. Για να διατηρήσετε σωστά ένα αντηλιακό, πρέπει να το αποθηκεύετε με κλειστό το καπάκι και σε σημείο με θερμοκρασία δωματίου, μακριά από υγρασία. Αν παρατηρήσετε κάποια αλλοίωση στην υφή ή την μυρωδιά του αντηλιακού, μην το χρησιμοποιήσετε.