×

Κουρασμένη επιδερμίδα; Μάθε πώς θα την ανανεώσεις!

 11/04/2023 3m, 12s

Αδιαμφισβήτητα, αυτό που όλοι επιθυμούμε όσον αφορά την όψη της επιδερμίδας μας είναι βαθιά ενυδάτωση και νεανική λάμψη. Καθημερινά το δέρμα μας βάλλεται από πολλούς εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι που αν τους εφαρμόσουμε μπορούμε να του προσφέρουμε την αναζωογόνηση που χρειάζεται.

 

Άφθονο νερό

Η αφυδάτωση μειώνει τον όγκο της ροής του αίματος στο δέρμα, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται χλωμή, αφυδατωμένη και άτονη. Μακροχρόνια αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες, όπως λεπτές γραμμές, χαλάρωση του δέρματος, ακόμη και βαθιές ρυτίδες.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Πίνετε άφθονο νερό! Βάλτε ως στόχο να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα ή άλλα ροφήματα χωρίς ζάχαρη και καφεΐνη.

 

Απολέπιση

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε καθημερινά την επιδερμίδα μας. Όμως τι γίνεται με την απολέπιση; Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό στάδιο περιποίησης της επιδερμίδας που πολλοί το παραβλέπουν. Αυτή η διαδικασία αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, δημιουργώντας έτσι έναν «καθαρό καμβά» που επιτρέπει στα συστατικά της ενυδατικής κρέμας να διεισδύσουν καλύτερα στην επιδερμίδα. Η απολέπιση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να λειάνετε την επιφάνεια του δέρματος, έτσι ώστε να φαίνεται πάντα λαμπερό και φρέσκο!

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα ένα ήπιο scrub προσώπου 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

 

Ενυδατική κρέμα προσώπου

Η ξηρότητα αποτελεί την πιο κοινή αιτία για θαμπή όψη, καθώς δημιουργεί ρωγμές στην επιφάνεια του δέρματος και προκαλεί συσσώρευση νεκρών κυττάρων, κάνοντας την επιδερμίδα να φαίνεται κουρασμένη και άτονη.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Η εφαρμογή μιας πλούσιας ενυδατικής κρέμας πρωί και βράδυ γεμίζει αυτές τις ρωγμές με λιπίδια, τα οποία μιμούνται τα φυσικά έλαια του δέρματος, δημιουργώντας μια λεία και απαλή επιφάνεια. Επιλέξτε κρέμες που περιέχουν βιομιμητικά πεπτίδια που έχουν την ιδιότητα να διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος που αφορούν την αποκατάσταση των τυπικών συμπτωμάτων της γήρανσης και την ενίσχυση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

 

Η κρέμα ημέρας Inalia Botox like effect premium face treatment περιέχει το Argireline® Amplified peptide, ένα βιομιμητικό πεπτίδιο που έχει παρόμοια δράση με την αλλαντοτοξίνη Α. To Argireline® Amplified εμποδίζει την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης, τον νευροδιαβιβαστή που δίνει εντολή για τις συσπάσεις των μυών. Χωρίς μυϊκές συσπάσεις, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες έκφρασης ελαχιστοποιούνται.

Για ακόμη περισσότερη ενυδάτωση εφαρμόστε και τον αντιρυτιδικό ορό Inalia Botox like effect premium face serum που περιέχει το MATRIXYL® Morphomics™ ένα βιομιμητικό πεπτίδιο που συμμετέχει στην αναγέννηση του δέρματος, ενεργοποιώντας τα γονίδια που εμπλέκονται στη σύνθεση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος. Ο συνεργιστικός συνδυασμός με το Argireline® Amplified peptide, το βιομιμητικό πεπτίδιο που έχει παρόμοια δράση με την αλλαντοτοξίνη Α, μειώνει ακόμα και τις επίμονες κάθετες γραμμές έκφρασης.

 

Ποιοτικός ύπνος

Οτιδήποτε σας κρατάει ξύπνιο τη νύχτα μπορεί να σταθεί μεγάλο εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και στην απόκτηση μιας λαμπερής επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα του δέρματός σας επιδιορθώνονται και αναγεννούνται. Εάν αυτή η συγκεκριμένη χρονική περίοδος μειωθεί ή μεταβληθεί, τα κύτταρα του δέρματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο βέλτιστο των δυνατοτήτων τους.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: Στόχος είναι να φροντίζετε να κοιμάστε περίπου επτά έως εννέα ώρες ύπνου. Για πρόσθετα οφέλη κατά της γήρανσης, εφαρμόστε μια κρέμα νυκτός που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

 

Η Inalia Vitamin-Rich Revitalizing Night Cream είναι μια αντιρυτιδική κρέμα νύχτας με βελούδινη υφή, ειδικά σχεδιασμένη για να δρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, την περίοδο που το δέρμα φυσιολογικά αναδομείται, βοηθώντας στην επανόρθωση των ρυτίδων και της ελαστικότητας. Η αντιρυτιδική κρέμα νύχτας Inalia είναι εμπλουτισμένη με Rejuvial Vitamins TM: καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο βιταμινών D3, E και C με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.

 

Inalia Vitamin-Rich Revitalizing Night Cream
Inalia Vitamin-Rich Revitalizing Night Cream

Ακολουθήστε όλες τις παραπάνω συμβουλές και πείτε «αντίο» στη θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα!

Βρείτε όλα τα προϊόντα της Inalia στο αγαπημένο σας online φαρμακείο.

 

Επιμέλεια Άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα