×

Love Yourself…

 04/04/2022 3m, 33s

Love Yourself, μία φράση που περικλείει τόσα και που ο καθένας μας μπορεί να την ερμηνεύσει διαφορετικά, για άλλους είναι αυτοφροντίδα, αποδοχή, για άλλους αυτοσεβασμός, αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια, δυναμικότητα, ανεξαρτησία, κατανόηση, υπομονή… Το Love Yourself χαρακτηρίζει την ομάδα του Pharm24 και το υποστηρίζουμε πάντα, καθώς συνδέεται άμεσα με την ψυχική και την πνευματική υγεία ενός ατόμου!

Ένας όμορφος διάλογος ξεκίνησε με την κ. Π. στο Facebook, η οποία εξαίσια τοποθετήθηκε σε δημοσίευσή μας, σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού για τη μητέρα και το βρέφος. Η συγκεκριμένη δημοσίευση αναρτήθηκε στο Facebook του Pharm24.gr, προτρέποντας τους ακόλουθους να εκφράσουν την άποψή τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. H κ. Π μας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Καλησπέρα σας, με όλη τη συμπάθεια και όλη την αγάπη, το Love Yourself στην ανάρτηση για τον θηλασμό μόνο Love Υοurself δεν είναι. Οι γυναίκες είτε μπορούν να θηλάσουν είτε όχι, καταπιέζονται πανταχόθεν για το κομμάτι του θηλασμού. Το Love Yourself πρέπει να αφορά μόνο την αυτοδιάθεση του σώματος της κάθε μητέρας να κάνει ότι είναι καλό και για το μωρό, αλλά και για εκείνη και όχι να τρελαθεί πριν την ώρα της επειδή όλοι της κουνούν το δάχτυλο να θηλάσει.

Το μήνυμα της αγαπητής κ. Π. μας υπενθύμισε ότι στην σημερινή κοινωνία, το θέμα του θηλασμού είναι ακόμα ιδιαίτερα ¨ευαίσθητο¨. Άλλωστε, όντας όλοι μοναδικοί και διαφορετικοί, έχουμε ο καθένας τη δική του προσωπική άποψη.

Το Pharm24 απαντώντας στον παραπάνω σχολιασμό, υποστηρίζει πως ο θηλασμός αποτελεί μία άκρως προσωπική υπόθεση κάθε μητέρας. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ακολουθήσει το ένστικτο της γιατί αυτό είναι το μόνο που θα την οδηγήσει στον δρόμο που θα επιλέξει. Ο θηλασμός δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και σίγουρα ο δεσμός που θα αναπτυχθεί ανάμεσα σε μητέρα και μωρό ούτε εξαρτάται, ούτε καθορίζεται αλλά και ούτε διαμορφώνεται μόνο μέσα από το θηλασμό. Το βρέφος δεν μπορεί να υπάρξει μόνο του αλλά μόνο μέσα από τη σχέση του με τη μητέρα του και το πώς θα διαμορφωθεί αυτή η σχέση είναι επιλογή της μητέρας, ώστε να αναπτυχθεί ένας ασφαλής και ισχυρός δεσμός ανάμεσά τους. Άποψη μας είναι πως δε χωρούν ταμπέλες και στερεότυπα στον μητρικό θηλασμό κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να υποστηρίζουν όλοι. Μια ευτυχισμένη και υγιής μητέρα μπορεί να έχει ένα χαρούμενο και υγιές μωρό ανεξάρτητα από το εάν επιλέξει να θηλάσει ή όχι.

Γι’ αυτό εμείς και το Love Yourself ενισχύουμε τις γυναίκες να αγαπάνε τον εαυτό τους και να ακολουθούν πάντα το ένστικτο τους!

Η κ. Π. μας ευχαρίστησε για την απάντηση και μας προέτρεψε να ετοιμάσουμε μια αντίστοιχη ανάρτηση, στην οποία όλο αυτό θα αποτυπώνεται με ξακάθαρο τρόπο. Δεχόμενοι την παραπάνω τοποθέτηση, παίρνουμε την αφορμή και αναλύουμε στη συνέχεια περισσότερο το θέμα του θηλασμού, σε συνάρτηση με το motto μας, ¨Love Yourself¨.

Ο θηλασμός είναι ένα ευαίσθητο θέμα για όλες τις γυναίκες και μια πολύ προσωπική διαδικασία, ένα μοναδικό ταξίδι για την κάθε νέα μητέρα με το μωρό της. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα οφέλη του θηλασμού για τη σωματική και ψυχονοητική ανάπτυξη του παιδιού είναι, σύμφωνα με ιατρικές έρευνες και δεδομένα, πολλά.

Φυσικά όμως κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ακολουθήσει το ένστικτό της, το οποίο θα την οδηγήσει στο δρόμο που θα επιλέξει. Όμως πολύ συχνά βλέπουμε διάφορες αιτίες – αρκετά συχνά κοινωνικές- οι οποίες αποτρέπουν τη νέα μητέρα να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει και να πάρει ελεύθερα την απόφασή της, σχετικά με το θηλασμό του μωρού της, οδηγώντας την σε guilt trips, άγχος και κακή ψυχολογία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ¨πρέπει¨ ακυρώνουν και επισκιάζουν τα ¨θέλω¨ των γυναικών. Το πρόβλημα ξεκινάει από την εξάρτηση των «πρέπει» που βάζει ο καθένας στη ζωή του, τα οποία στην πραγματικότητα δεν του επιτρέπουν να πάρει τον έλεγχο της όποιας κατάστασης στα χέρια του!

Έτσι, το Pharm24 προτρέπει τις γυναίκες να αγαπάνε τον εαυτό τους και να ακολουθούν πάντα το ένστικτο τους, υποστηρίζοντας τα ¨θέλω¨ τους!

 

Το motto μας φυσικά, αφορά όλους εσάς εκεί έξω!

Το Love Yourself σε προτρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να αφουγκραστείς τις ανάγκες και τα ¨θέλω¨ σου, να αγαπάς το σώμα, την ψυχή και την προσωπικότητά σου με όλη σου τη δύναμη, γιατί εν τέλει εσύ είσαι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο είσαι αναγκασμένος να ¨συμβιώσεις¨ για πάντα…

 

Οπότε, μην ξεχνάτε! Πρώτα να αγαπάτε τον εαυτό σας..

 

Επιμέλεια Άρθρου: Pharm24.gr

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα