×

Μάθετε πώς να προστατευτείτε από τον COVID-19

 24/03/2023 3m, 14s

Οι κορωνοϊοί είναι μια ομάδα ιών που μολύνουν κυρίως τα ζώα, όμως κάποιοι τύποι μπορούν να μολύνουν και τους ανθρώπους. Το νέο στέλεχος κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε στην πόλη Γουχάν της Κίνας στα τέλη του 2019, για πρώτη φορά διαπιστώθηκε ότι μολύνει ανθρώπους.
Η μετάδοση του υιού γίνεται μέσω σταγονιδίων που μεταφέρονται από το αναπνευστικό σύστημα με την αναπνοή ή τον βήχα.

 

Πώς θα προστατευτείτε από τον κορωνοϊό; 

Αρχικά συνίσταται να αποφύγετε τις μετακινήσεις και τα ταξίδια προς περιοχές με τεκμηριωμένη έξαρση κρουσμάτων covid-19, αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.
Έπειτα καθημερινά απλά πράγματα μπορούν να μας προστατέψουν από την μετάδοση του υιού.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πλένετε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι. Η συχνή πλύση με απολυμαντικά σαπούνια και αντισηπτικά μπορεί να ξηράνει και να αφυδατώσει τα χέρια σας έντονα λόγο της αλκοόλης. Χρησιμοποιήστε 2-3 φορές την ημέρα μια ενυδατική κρέμα χεριών ώστε να αποφύγετε την αίσθηση τραβήγματος και να τα αφήσετε ενυδατωμένα. Βρείτε τις ιδανικές κρέμες χεριών ΕΔΩ.
  • Αποφύγετε την στενή επαφή με άτομα που πάσχουν από οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις.
  • Μην αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα με τα χέρια σας.
  • Καλύψτε το στόμα και την μύτη σας αν φτερνίζεστε ή βήχετε.
  • Καθαρίστε τις επιφάνειες με απολυμαντικά με βάση το χλώριο ή την αλκοόλη.
  • Μην πάρετε αντιικά φάρμακα ή αντιβιοτικά εκτός αν σας έχουν συνταγογραφηθεί από τον ιατρό σας.
  • Χρησιμοποιήστε μάσκα μόνο εάν υποψιάζεστε ότι είστε άρρωστος ή πρόκειται να βοηθήσετε ασθενείς.
  • Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας και τον ανοσοποιητικό σας με συμπληρώματα διατροφής ώστε να αποφύγετε την νόσο.

 

Ποια συμπληρώματα διατροφής θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού σας ώστε να αποφύγετε την νόσο;

      • Βιταμίνη C 
        Η βιταμίνη C είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού και ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές επιδράσεις.
        Βρείτε όλα συμπληρώματα βιταμίνης C ΕΔΩ.
      • Σπιρουλίνα
        Η Σπιρουλίνα συμπληρώνει με τα κορυφαία θρεπτικά συστατικά της την καθημερινή μας διατροφή. Μελέτες έχουν αποδείξει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων της Σπιρουλίνας στην υγεία μας και στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.
        Ακόμη και άτομα τρίτης ηλικίας βελτιώνει την ποιότητα ζωής και προλαμβάνει τη γήρανση. Προλαμβάνει επίσης ιώσεις και φλεγμονές.
        Βρείτε όλες τις Σπιρουλίνες ΕΔΩ.
      • Ιπποφαές 
        Αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για ενέργεια και αντιοξειδωτική προστασία, ενώ συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
        Βρείτε όλα τα συμπληρώματα διατροφής με Ιπποφαές ΕΔΩ.
      • Πολυβιταμίνες
        Τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα προσφέρουν έναν πλήρη συνδυασμό βιταμινών και μετάλλων που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός για να διατηρήσει την καλή του λειτουργία. Βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κακή διατροφή ενώ παράλληλα εξασφαλίζει υγεία και ζωντάνια  επαναφέροντας τον οργανισμό σε καλή φυσική κατάσταση.
        Βρείτε όλες τις Πολυβιταμίνες ΕΔΩ.
      • Βιταμίνη D
        Η Βιταμίνη D3 αποτελεί μια από τις ευρέως μελετημένες βιταμίνες, αφού παίζει καταλυτικό ρόλο στον μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου στον ανθρώπινο οργανισμό.  Η επάρκεια της βιταμίνης D3 στον οργανισμό εξασφαλίζει όχι μόνο καλή διάθεση και ζωτικότητα αλλά και προστασία κατά των προκλήσεων του Χειμώνα αφού ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθώντας τα λευκά αιμοσφαίρια να αντλήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες από το DNA μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές απειλές.
        Δείτε όλα τα συμπληρώματα διατροφής Βιταμίνης D ΕΔΩ.

 

Πώς να προφυλαχθείτε αν βρισκόσασταν σε χώρες με τεκμηριωμένη έξαρση κρουσμάτων Covid-19.

Αν έχετε επισκεφτεί χώρες του εξωτερικού με τεκμηριωμένη έξαρση κρουσμάτων Covid-19 το προηγούμενο διάστημα μην έρθετε σε επαφή με άλλα άτομα και παρακολουθήστε την υγεία σας για 14 ημέρες κατ’ελάχιστον.

 

Πώς θα καταλάβετε ότι νοσείτε, ποια είναι τα συμπτώματα;

  • Πυρετός
  • Βήχας
  • Κόπωση
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Μυϊκοί πόνοι

Όλα τα παραπάνω αποτελούν συμπτώματα του νέου κορωνοϊού. Αν εμφανίσετε συμπτώματα από τα προαναφερθέντα μην προσέλθετε σε νοσοκομείο. Παραμείνετε σπίτι τηλεφωνήστε αμέσως στο ιατρό σας ή στον ΕΟΔΥ (210-5212000 / 210-5212054 & 1135).

 

Eπιμέλεια άρθρου: Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr
Πηγή: ecdc.europa.eu/en/novel-coronovirus-chin

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα