×

Η μεγαλύτερη φοβία των γυναικών…

 30/03/2022 3m, 11s

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι ξεκινάει η ανησυχία των περισσότερων γυναικών για την σιλουέτα τους, την εμφάνισή τους, τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού που θα έρθουν ξανά και θα πρέπει να βγουν στην παραλία «χωρίς φόβο και πάθος»! Ακούμε όλες σχεδόν τις γυναίκες, ιδιαίτερα στις μεσογειακές χώρες, να μιλούν για τον αιώνιο «εχθρό» του γυναικείου σώματος, την κυτταρίτιδα. Βομβαρδιζόμαστε από πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες, μικρά και μεγάλα μυστικά οριστικής αντιμετώπισης όπως και θαυματουργές ασκήσεις για μηρούς και γλουτούς που εξαφανίζουν κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος μια για πάντα! Ποιες όμως είναι οι αλήθειες σχετικά με το τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα, ποιά είναι τα αίτια δημιουργίας της αλλά κυρίως,  πώς τελικά αντιμετωπίζεται επιτυχημένα;

Τί είναι η κυτταρίτιδα;

Πρόκειται για τη συσσώρευση του λίπους και την κατακράτηση υγρών μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό. Εξαιτίας της κακής τοπικής αιμάτωσης, τα λιποκύτταρα εκείνης της περιοχής δεν τρέφονται σωστά και έτσι ο οργανισμός, αντί να αναδομεί και να καίει το λίπος του, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα αυτά που το έχουν περισσότερη ανάγκη για να τραφούν. Έτσι δημιουργείται ο γνωστός «φλοιός πορτοκαλιού». Δεν κάνει διακρίσεις! Εμφανίζεται συνήθως στην πλειονότητα των γυναικών και στην μειονότητα των ανδρών, είναι μια κατάσταση του δέρματος και δυστυχώς αποτελεί αρνητικό προνόμιο των γυναικών!

Μπορεί να εξαλειφθεί;

Η αλήθεια είναι πώς όσο περισσότερο καιρό συμπορευόμαστε με τον «φλοιό πορτοκαλιού» τόσο πιο δύσκολο είναι να τον αποχωριστούμε.. Η σχέση είναι αλληλένδετη!

Το όπλο κατά του εχθρού αυτού αποτελείται από τις συνιστώσες: Διατροφή – συμπλήρωμα κατά της κυτταρίτιδας – προϊόντα τοπικής εφαρμογής- στάση σώματος.

Η κυτταρίτιδα εξαλείφεται αρχικά με τα κατάλληλα διατροφικά μυστικά! Οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τους «γρήγορους» υδατάνθρακες (γλυκά, λευκό ψωμί, μακαρόνια), τα αναψυκτικά και το οινόπνευμα, τα λίπη, τα τηγανητά, ενώ θα πρέπει να περιοριστεί και το αλάτι, καθώς προκαλεί κατακράτηση υγρών και εμποδίζει την ομαλή απομάκρυνση των τοξινών. Συνίσταται να προτιμούν τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά σε κάθε γεύμα. Και πάνω από όλα …νερό!

Η διατροφή όμως καλώς ή κακώς δεν αρκεί. Για πιο άμεσα και εμφανή αποτελέσματα η επιστήμη έρχεται να δώσει τη λύση! Αρχικά, μια κίνηση ματ κατά της κυτταρίτιδας είναι τα συμπληρώματα διατροφής που συμβάλουν στη μείωση της κατακράτησης υγρών και στην αντιμετώπιση του φλοιού πορτοκαλιού εκ των έσω! Συμπληρώματα διατροφής για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας δείχνει να έχουν την τιμητική τους και να αποκτούν όλο και μεγαλύτερο κοινό τα τελευταία χρόνια!

Στη συνέχεια αποτελέσματα μέχρι μέσα και σε 7 νύχτες υπόσχονται τα προϊόντα τοπικού αδυνατίσματος και στηρίζονται σε κλινικές μελέτες. Για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων τα προϊόντα τοπικού αδυνατίσματος απαιτούν την χρήση απολεπιστικών (peeling). Aυτό γιατί αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος και τα προϊόντα μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα. Για τον λόγο αυτό αν σε συνδυασμό με τα προηγούμενα προσθέσουμε και την κατάλληλη κρέμα και το κατάλληλο προϊόν απολέπισης, η κυτταρίτιδα θα είναι πλέον εύκολη υπόθεση.

 

Υπάρχει όμως και η οιδηματώδης κυτταρίτιδα, η οποία αντιμετωπίζεται άμεσα με συμπληρώματα διατροφής κατά της κατακράτησης υγρών. Εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά καθώς προκαλούν κατακράτηση υγρών στην περιοχή των μηρών- γλουτών καθώς και πιο έντονα στις γάμπες.  Την περίπτωση αυτή μπορούμε να βοηθήσουμε με ένα έλαιο μασάζ τοπικού αδυνατίσματος και σίγουρα με συμπληρώματα διατροφής κατά της κατακράτησης υγρών πλούσια σε μαγνήσιο το οποίο συμβάλλει στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών στον οργανισμό.

Η κυτταρίτιδα είναι μια μάστιγα για το γυναικείο σώμα και τα καλά νέα είναι πως η εξάλειψη της με την πρόοδο της επιστήμης και της φαρμακευτικής, είναι πλέον υλοποιήσιμη. Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στα «όπλα» της το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής, μια δραστική κρέμα κατά του τοπικού λίπους καθώς και ένα προϊόν βαθιάς απολέπισης. Το τρίπτυχο της επιτυχίας για δέρμα λείο, χωρίς κυτταρίτιδα δεν είναι πια ούτε μυστικό ούτε μύθος ειδικά αν συνοδεύεται και από τα παραπάνω χρήσιμα διατροφικά tips!

Πηγές άρθρου:

www.in2life.gr
el.wikipedia.org
www.beautysecrets.gr

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα