×

Motivation is Life Changing!

 30/03/2022 3m, 52s

“Η αλλαγή συμβαίνει σε μια στιγμή. Συμβαίνει τη στιγμή που αποφασίζετε να αλλάξετε.” Allyson Lewis

H ζωή σας αλλάζει καθημερινά. Αλλάζει προς το καλύτερο είτε με αργό ρυθμό προς το χειρότερο. Το κίνητρο είναι αυτό που χρειάζεστε για να κάνετε την ζωή σας καλύτερη και να νιώθετε ευτυχισμένοι και καλά με τον εαυτό σας. Η λέξη κίνητρο προέρχεται από το ρήμα κινώ > κίνηση > κίνητρο.  Το κίνητρο είναι η φλεγόμενη επιθυμία που σας ωθεί να αναλάβετε δράση. Είναι τόσο βαθιά συνυφασμένη με αυτό που πιστεύετε ότι είναι αληθινό και σωστό στη ζωή, που σας παρακινεί από μια απλή επιθυμία στην στιγμή της απόφασης.

Ποιο είναι το κίνητρό σας;

Σταματήστε να νιώθετε κολλημένοι και στάσιμοι! Αύριο είναι μια καινούρια και διαφορετική ημέρα!
Το κίνητρο σας αναγκάζει να ενεργήσετε, είναι μια εσωτερική δύναμη που σας ωθεί προς τα εμπρός. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ρωτήσατε τον εαυτό σας: “Τι πιστεύω;” , “Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου;”, “Γιατί βρίσκομαι σε αυτό τον πλανήτη;” είναι ερωτήματα που μας βάζουν σε αναζητήσεις και σε σκέψεις για το τώρα και για το μετά. Σκέψεις που σας κάνουν να αναρωτιέστε τι θα άλλαζε αν στην ζωή σας κάνατε διαφορετικά πράγματα, ή αν δεν είχατε αναβάλει πράξεις και σκέψεις που θέλατε να κάνετε. Πώς θα ήταν η ζωή σας έχοντας ένα κίνητρο και ακολουθώντας το; Το ξεκίνημα είναι δύσκολο αλλά σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν!

  1. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας όταν σκοντάψετε στην διαδρομή. Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσετε τον εαυτό σας όταν συναντήσετε κάποio εμπόδιο ή αποτύχετε. Είναι μεγάλο λάθος καθώς θα αισθανθείτε χειρότερα και να τα παρατήσετε. Ξανασηκωθείτε και συνεχίστε με μικρά βήματα. Ρωτήστε τον εαυτό σας: ” Ποιο είναι το πράγμα που μπορώ να μάθω από αυτή την αποτυχία;” Στη συνέχεια, κρατήστε αυτό το μάθημα στο μυαλό σας και αναλάβετε δράση για να βελτιώσετε αυτό που κάνετε.
  2. Ξεκαθαρίστε το χώρο όπου εργάζεστε. Πάρτε μερικά λεπτά για να καθαρίσετε το γραφείο σας. Θεωρείται πως η ύπαρξη ενός εύχρηστου και μινιμαλιστικού χώρου εργασίας βοηθά να σκέφτεστε πιο καθαρά και να αισθάνεστε πιο εστιασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το επόμενο έργο ή στόχο σας.
  3.  Ακούστε ή παίξτε την αγαπημένη σας μουσική. Μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα για να ακούσετε την αγαπημένη σας μελωδία βοηθούν σώμα και πνεύμα ώστε να πάρετε δύναμη να συνεχίσετε.
  4. Ασκηθείτε με βάρη. Ανυψώσεις με βάρη έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αποβολή εσωτερικών εντάσεων και άγχους και σας κάνει να αισθάνεστε πιο εστιασμένοι και πάλι.
  5. Μάθετε κάτι νέο. Επιλέγοντας να μάθετε κάτι νέο κάθε μέρα θα σας δώσει έναν λόγο για να ωριμάσετε και να αλλάξετε. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο η οδήγηση για να πάτε στην δουλειά σας μέσω μιας διαφορετικής διαδρομής ή να εγγραφείτε σε μαθήματα κιθάρας.
  6. Διαλογιστείτε. Όταν το μυαλό σας είναι κουρασμένο ή υπερφορτωμένο η ενέργειά σας πέφτει. Κλείστε τα μάτια για 2 λεπτά και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.
  7. Βγείτε στην φύση. Λίγα πράγματα σας δίνουν ενέργεια καθημερινά. Κάντε έναν περίπατο στο πάρκο, δίπλα στην θάλασσα, στο δάσος εισπνεύσετε καθαρό αέρα και αδειάστε το μυαλό σας. Μην σκέφτεστε τίποτα ιδιαίτερο.
  8. Κάντε Διάλειμμα. Η εργασία χωρίς διακοπή μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και κατ’ επέκταση το κίνητρο. Εργασθείτε για 45 λεπτά κάθε ώρα και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο για ένα διάλειμμα όπου θα φάτε ένα σνακ, θα βγείτε για λίγο φρέσκο ​​αέρα ή θα πιείτε λίγο νερό. Έτσι χωρίς να το καταλάβετε θα κάνετε περισσότερα σε μια μέρα και σε μία εβδομάδα και θα δουλέψετε με υψηλότερη ποιότητα, διότι η ενέργεια, η εστίαση και η κίνησή σας απλά θα διαρκέσουν περισσότερο.
  9. Γελάστε. Το γέλιο θεραπεύει την ψυχή. Γιατί τα παιδιά γελούν εκατοντάδες φορές την ημέρα και οι ενήλικες γελούν μόνο λίγες φορές;
  10. Ερευνήστε πριν ξεκινήσετε. Η μάθηση από ανθρώπους που έχουν πάει εκεί που θέλετε να πάτε και να κάνετε αυτό που θέλετε να κάνετε μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις παγίδες και να σας δώσει ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη του στόχου. Αυτό είναι σημαντικό για να μην απογοητευτείτε όταν τα πράγματα δεν συμβαίνουν τόσο γρήγορα όσο θα θέλατε.

Αγαπημένες Φράσεις για να σας εμπνεύσουν…

Be miserable. Or motivate yourself. Whatever has to be done, it’s always your choice.”
Wayne Dyer

“People often say that motivation doesn’t last. Well, neither does bathing – that’s why we recommend it daily.”
Zig Ziglar

“I was thinking one day and I realized that if I just had somebody behind me all the way to motivate me I could make a big difference. Nobody came along like that so I just became that person for myself.”
Unknown

Πηγές Άρθρου:
www.lifehack.org
www.positivityblog.com
Allyson Lewis

Επιμέλεια Άρθρου:
Συντακτική Ομάδα Pharm24.gr

 

 

Αισθητικός & Makeup Artist

Προτεινόμενα Άρθρα