×

Οι καλύτερες κρέμες προσώπου για 40 ετών και άνω

 02/10/2023 3m, 41s

Καθώς η ηλικία αλλάζει αλλάζουν μαζί της οι ανάγκες του προσώπου και της επιδερμίδας. Αλλάζοντας δεκαετίες αλλάζουν ταυτόχρονα όλες οι ανάγκες της επιδερμίδας, χρειάζεται μία νέα ρουτίνα περιποίησης και φυσικά αντίστοιχα προϊόντα που καλύπτουν τα θέλω της κάθε επιδερμίδας.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε την απαραίτητη ρουτίνα περιποίησης προσώπου για ηλικίες 40 ετών και άνω, όπως και κρέμες που περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ.

Ρουτίνα περιποίησης προσώπου για 40 ετών & άνω

Οδεύοντας στην ηλικία 40 ετών και άνω, η επιδερμίδα στο πρόσωπο απαιτεί μία νέα ρουτίνα περιποίησης, η οποία φυσικά χρειάζεται να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες που παραμένουν συγκεκριμένες και διαφορετικές από άτομο σε άτομο. Σε γενικές γραμμές σε ηλικίες άνω των 40 ετών χρειάζεται να υιοθετείται μία ρουτίνα περιποίησης στο πρόσωπο, που να επικεντρώνεται στα εξής:

  1. Καθαρισμός προσώπου: ο σωστός και ο τακτικός καθαρισμός του προσώπου, είναι κύριο συστατικό για την υγεία της επιδερμίδας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως η ακμή και οι ρυτίδες. Καθημερινά, πρέπει να αφαιρείτε το μακιγιάζ και τους ρύπους με ένα καθαριστικό προσώπου το οποίο να ταιριάζει και να είναι κατάλληλο για τον τύπο της κάθε επιδερμίδας.
  2. Ενυδάτωση: η σωστή ενυδάτωση προσώπου αποτελεί τον κύριο πυλώνα για μία σωστή ρουτίνα περιποίησης που κάθε επιδερμίδα χρειάζεται σε όλες τις ηλικίες και φυσικά καθώς οι δεκαετίες αλλάζουν παραμένει ακόμα πολύ σημαντική. Η σωστή ενυδάτωση συμβάλλει στην πρόληψη των ρυτίδων, στην καλύτερη υγεία και όψη της επιδερμίδας και φυσικά είναι σημαντικό να γίνεται σε καθημερινή βάση χωρίς παράλειψη.
  3. Απολέπιση: Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και στην αναζωογόνηση του δέρματος. Σημαντικό σημείο είναι η σωστή επιλογή του σωστού αποκλειστικού, επιλέξτε ένα απαλό αποκλειστικό κατάλληλο για τον τύπο δέρματος, συνιστάται να χρησιμοποιείται μια με δύο φορές την εβδομάδα.
  4. Προστασία από τον ήλιο: Πολύ σημαντικό βήμα στην καθημερινή περιποίηση κυρίως κατά την ηλικία άνω των 40 ετών, είναι η προστασία από τον ήλιο, καθώς βοηθά αποτελεσματικά στην πρόληψής της γήρανσης της επιδερμίδα του προσώπου. Επίσης, είναι σημαντική για την πρόληψη των βλαβών στο δέρμα σας και την αποφυγή της εμφάνισης των ρυτίδων. Συνιστάται η χρήση αντηλιακής κρέμας καθημερινά, ή η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου για άνω των 40 ετών πρόσωπα με αντηλιακή προστασία και αποφύγετε τον ήλιο τις ώρες που είναι πιο έντονος.

Καθώς ορίσαμε τη γενική διαδικασία και τα σημαντικά βήματα που χρειάζεται να έχει μία καθημερινή περιποίηση προσώπου, κυρίως σε ηλικίες αν ω των 40 ετών και εφόσον έχει ήδη αναφέρει πως η σωστή περιποίηση εξαρτάται από τον τύπο της κάθε επιδερμίδας, αλλά και τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε προσώπου, παρακάτω θα δούμε τις καλύτερες κρέμες προσώπου, κατά των ρυτίδων για 40 ετών και άνω πρόσωπα.

 

Οι καλύτερες αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου για 40 ετών και άνω επιδερμίδες

  1. Darphin Exquisage Revelateur Cream: μία συσφικτική και αντιγηραντική κρέμα προσώπου για όλους τους τύπους δέρματος. Εκχέει ζωή στην επιδερμίδα σας, προσφέρει λάμψη και ενυδάτωση. Προστατεύει και επαναφέρει την υγρασία του δέρματος, απαλύνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
  2. Vichy Liftactiv Supreme Anti-Wrinkle Cream Normal to Combination Skin: κατάλληλη για μικτή και κανονική επιδερμίδα, μία συσφικτική κρέμα προσώπου. Απαλύνει άμεσα τις ρυτίδες και τις ατέλειες της επιδερμίδας, η επιδερμίδα είναι ορατά πιο σφριγηλή.
  3. Korres Black Pine 4D Bounce, Firming, Intense Moisturizer Day Cream Lift & Rich Hydration: Πλούσια κρέμα ημέρας, για στοχευμένη δράση σύσφιξης, ανόρθωσης περιγράμματος και lifting. Συσφίγγει την επιδερμίδα και μειώνει αποτελεσματικά την εμφάνιση των ρυτίδων. Είναι εμπλουτισμένη με ω-λιπαρά οξέα, που βοηθούν στη βαθιά θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας.
  4. Apivita Wine Elixir Wrinkle & Firmness Lift Light Day: μία μεταξένια κρέμα ημέρας που ξυπνά την νεότητα της επιδερμίδας, μειώνει τις ρυτίδες και προσφέρει αίσθηση φυσικού lifting στην επιδερμίδα. Επίσης, προστατεύει από το οξειδωτικό stress και τις επιθέσεις του περιβάλλοντος χάρη στο πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης.
  5. Lierac Lift Integral The Firming Day Cream: ενισχύει τη δομή του δέρματος δρώντας στα κύρια στοιχεία του (κολλαγόνο, ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ), ενυδατώνει βαθιά και δίνει μία αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας στην επιδερμίδα. Είναι σχεδιασμένη να ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα κι στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Φυσικά, για μια ανανεωμένη και νεανική επιδερμίδα, χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση όπου, εκτός από την περιποίηση προσώπου και τη ρουτίνα που υιοθετεί κανείς, συμπεριλαμβάνει, τόσο έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που εμπεριέχει, την ενυδατώσω από τη σωστή πρόσληψη νερού, υγιεινό τρόπο διατροφής, αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ, συχνή άσκηση κ.α.

Όλα αυτά συνολικά και συνδυαστικά μπορούν να δώσουν μία νέα όψη στην επιδερμίδα του προσώπου, στο σώμα και συνολικά στον οργανισμό.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα