×

Ποιο είναι το καλύτερο μακιγιάζ για ώριμο δέρμα;

 01/09/2023 3m, 6s

Τα ώριμα δέρματα απαιτούν σίγουρα μία διαφορετική ρουτίνα περιποίησης, όπως επίσης έχουν και διαφορετικές ανάγκες στο μακιγιάζ. Η σωστή περιποίηση των ώριμων δερμάτων πριν το μακιγιάζ, αλλά και γενικά αποτελεί βασικό βήμα για την επίτευξη μίας λαμπερής και υγιής επιδερμίδας.

Καθώς το δέρμα ωριμάζει, απαιτεί φροντίδα, που διαφέρει από τις νεότερες ηλικίας, καθώς πρέπει να είναι πιο σχολαστική, με χρήση διαφορετικών και ποιοτικών προϊόντων, που θα βοηθήσουν στην αποφυγή των πρόωρων γραμμών και σημαδιών γήρανσης. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα βήματα και τις σημαντικές πτυχές για τη σωστή περιποίηση και το κατάλληλο μακιγιάζ των ώριμων δερμάτων.

 

Ποια είναι τα βασικά βήματα περιποίησης πριν το μακιγιάζ για τα ώριμα δέρματα;

Η σωστή περιποίηση πριν το μακιγιάζ είναι το πιο σημαντικό και μη παραλειπτέο βήμα για τα ώριμα δέρματα πριν το μακιγιάζ.

  1. Καθαρισμός στα ώριμα δέρματα: Ο καθαρισμός είναι σημαντικός για να αποφύγετε την υπερβολική λάμψη πριν το μακιγιάζ. Επιλέξτε έναν καθαριστικό που να ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματος και της επιδερμίδας σας και εστιαστείτε στις περιοχές που ενδέχεται να χρειάζονται μια ελαφριά προετοιμασία πριν το μακιγιάζ.
  2. Ενυδάτωση: Η ενυδάτωση αποτελεί βασικό βήμα πριν από το μακιγιάζ. Τα ώριμα δέρματα έχουν την τάση να δείχνουν αφυδατωμένα, ή μπορεί να έχουν σημάδια ξηρότητας και αφυδάτωσης. Επιλέγοντας μια ενυδατική κρέμα που περιέχει υαλουρονικό οξύ και άλλες ενυδατικές ουσίες, βοηθάτε το δέρμα σας να διατηρήσει τη φυσική του υγρασία κυρίως πριν το μακιγιάζ.
  3. Ρουτίνα περιποίησης: Η ρουτίνα περιποίησης για ώριμα δέρματα πρέπει να περιλαμβάνει καθημερινά βήματα όπως καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση. Επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν αντιγηραντικά συστατικά όπως βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και πεπτίδια για την προστασία και αναζωογόνηση του δέρματος.

 

🤔 Ελιξίρια νεότητας: Κρέμες Προσώπου για 50 Ετών 

 

Ποιο είναι όμως το κατάλληλο μακιγιάζ για τα ώριμα δέρματα;

Μακιγιάζ για ώριμα δέρματα: Όσον αφορά το μακιγιάζ, είναι σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα που θα βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος, αντί να τονίζουν τις γραμμές και τις ατέλειες. Χρησιμοποιήστε μια βάση με λάδια που θα δημιουργήσει φυσική λάμψη και θα καλύψει ατέλειες. Επιλέξτε φυσικά χρώματα και προϊόντα με ελαφριά κάλυψη για να διατηρήσετε τη φυσικότητα του δέρματός σας. Χρησιμοποιήστε αντιγηραντικά foundation με υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και ενίσχυση της υφής.

Ποια είναι όμως τα πιο σημαντικά καλλυντικά που χρειάζεται να έχετε στο νεσεσέρ σας αν έχετε ένα ώριμο δέρμα;

Στα ώριμα δέρματα, επιλέξτε λίγα, ταιριαστά προϊόντα. Επιλέξτε ποιοτικά προϊόντα που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη, όπως βάση με ηλιακή προστασία, για να απλουστεύσετε τη ρουτίνα σας εφαρμόζοντάς τα σωστά, μπορείτε να αναδείξετε τη φυσική ομορφιά του δέρματός σας και να αποκτήσετε μια λαμπερή εμφάνιση. Ας δούμε κάποια βασικά προϊόντα που χρειάζεται να έχετε:

1. Vichy Liftactiv Flexilift Teint Make-up: Ιδανικό για ώριμα δέρματα και γυναίκες άνω των 40, έχει ενσωματωμένη αντιρυτιδική φροντίδα και προσφέρει ένα άμεσο αποτέλεσμα lifting και λάμψη.

2. NYX Professional Makeup Jumbo Eye Pencil: Ένα λαμπερό liner που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σκιά ματιών. Εμπλουτισμένο με έναν συνδυασμό ελαίων και σκόνης ορυκτών.

3. Avene Couvrance Transparent Translucide Poudre: κάνει το δέρμα ματ και σταθεροποιηθεί και να αναδεικνύει το μακιγιάζ, δίνοντας φυσικό αποτελεσμα.

4. Korres Corrective Stick Concealer With Activated Charcoal Spf30: concealer υψηλής κάλυψης και διάρκειας που καλύπτει τέλεια δυσχρωμίες, ατέλειες και μαύρους κύκλους.

5. NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil: Κάντε τα φρύδια σας να φαίνονται υπέροχα και πλούσια, είναι ένα ακριβές μολύβι που καλύπτει με χρώμα ακόμα και τις πιο λεπτές τρίχες.

6. La Roche-Posay Toleriane Volume Mascara Black Allergy Tested: προσφέρει ενδυνάμωση, όγκο και διαχωρισμό στις βλεφαρίδες, χωρίς να τις βαραίνει, ενώ προσφέρει αμέσως έντονο όγκο και πυκνότητα στις βλεφαρίδες.

7. Vichy NaturalBlend Tinted Lip Balm: ενυδατικά Lip balms με χρώμα για εντατική θρέψη.

 

❤️Αναδείξτε τη φυσική σας λάμψη και ομορφιά, φροντίστε το δέρμα σας και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακά φυσικό και υπέροχο.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα