×

Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του παιδιού σας;

 26/03/2024 4m, 6s

Ο ερχομός του Φθινοπώρου και το ξεκίνημα των σχολείων, σηματοδοτεί και την αγωνία των γονιών για το πως θα καταφέρουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό των παιδιών τους, με στόχο να μειωθούν οι πιθανότητες να είναι ευάλωτα σε εποχικές ιώσεις και να θωρακίσουν τους οργανισμούς τους απέναντι στον κορονοϊό.

Έτσι, ξεκινώντας η νέα σεζόν, ξεκινά για τους γονείς η αναζήτηση για τις καλύτερες μεθόδους, με σκοπό την πιο άμεση και αποτελεσματική θωράκιση του ανοσοποιητικού των παιδιών τους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Άλλωστε η αποφυγή ιώσεων μπορεί να απασχολεί πιο έντονα γονείς με μικρά παιδιά, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν απασχολεί γονείς με παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, θα αναφέρουμε συνοπτικά και συγκεντρωτικά μερικούς αποτελεσματικούς και εύκολους τρόπους που μπορεί κάθε γονιός να εφαρμόσει συνδυαστικά ή μεμονωμένα, για να προστατεύσει και να θωρακίσει την υγεία και το ανοσοποιητικό των παιδιών κάθε ηλικίας.

 

Αποτελεσματικοί τρόποι προφύλαξης από τις ιώσεις & ενίσχυσης του ανοσοποιητικού των παιδιών

  • Σωστή και ισορροπημένη διατροφή: Το πρώτο και πιο σημαντικό μέλημα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού των παιδιών είναι η ανάπτυξη μίας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής που βασίζεται σε υγιεινές επιλογές τροφών, πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Η μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφών από τα παιδιά βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό τους, να λάβουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σε κάθε ηλικία, με αποτέλεσμα να μπορούν να “αμυνθούν” σε κάθε εποχική απειλή ιώσεων, λοιμώξεων κ.α.
  • Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σε νερό: Το νερό αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα για έναν υγιή οργανισμό, κυρίως σε μικρότερες ηλικίες που τα παιδιά πολλές φορές ξεχνούν να πιούν την απαραίτητη ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Εστιάστε σε μια ρουτίνα ύπνου, με στόχο το παιδί να κοιμάται επαρκώς. Η ξεκούραση μέσω του ύπνου για αρκετές και συνεχόμενες ώρες, θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού που είναι απαραίτητη για να λειτουργεί σωστά το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι είναι απαραίτητο, οι γονείς να δημιουργούν συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου που βοηθά το κάθε παιδί να ηρεμήσει και να απολαύσει έναν αναπλαστικό και ξεκούραστο ύπνο.
  • Άσκηση ή παιχνίδι: Ανάλογα με την ηλικία και τη φάση την οποία βρίσκονται τα παιδιά σας, είναι απόλυτα αποτελεσματικό να τα ενθαρρύνεται και να συμμετέχετε και εσείς σε δραστηριότητες ή παιχνίδια έξω ή στη φύση. Η απομάκρυνση από την οθόνη που τα παιδιά έχουν μάθει να διασκεδάζουν και η ένταξη της άσκησης ή του εξωτερικού παιχνιδιού στην καθημερινότητά τους, προσφέρει οφέλη που λειτουργούν θετικά στον κάθε οργανισμό αυτών των ηλικιών, μειώνουν το στρες και το αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, θωρακίζοντας αποτελεσματικά τον οργανισμό από ιώσεις.
  • Συμπληρώματα διατροφής για παιδιά: Ένας επιπλέον τρόπος για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό των παιδιών σας, είναι η ενίσχυσή του με κάποια ειδικά συμπληρώματα διατροφής για παιδιά.

 

Τα καλύτερα συμπληρώματα για ενίσχυση ανοσοποιητικού σε παιδιά

Τα παιδικά συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν το ανοσοποιητικό είναι σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά, με στόχο να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες ελλείψεις που μπορεί να παρουσιάσει κάθε οργανισμός και καλύπτοντάς τες επιτυγχάνεται η καλύτερη λειτουργία της άμυνας του ανοσοποιητικού και γενικά του οργανισμού των παιδιών.

 

Moller’s Ω3 Paidika zeledakia
Moller’s Ω3 Παιδικά Ζελεδάκια

Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά. Ζελεδάκια με ω-3 λιπαρά οξέα σε σχήμα ψαριού και υπέροχη γεύση πορτοκάλι – λεμόνι. Είναι κατάλληλο για παιδιά που δυσκολεύονται να πιούν μουρουνέλαιο και είναι η ιδανική λύση λήψης των ωμέγα-3 και της βιταμίνης D. Είναι προϊόν χωρίς τεχνητά χρώματα ή γλυκαντικές ουσίες.

 

 

EasyVit EasyFishoil Omega 3 with Vitamin D
EasyVit EasyFishoil Omega 3 with Vitamin D

Πρόκειται για ένα παιδικό συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή ζελεδάκια, που αγαπούν όλα τα παιδιά σε γεύσεις λεμόνι και πορτοκάλι. Είναι πλούσια σε ΩΜΕΓΑ 3 και βιταμίνη D, τα οποία είναι απαραίτητα στοιχεία, τόσο για τη φυσιολογική και καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, όσο και της όρασης Επιπλέον, συμβάλλουν δραστικά και στην καλύτερη ανάπτυξη των οστών στα παιδιά.

 

 

EasyVit EasyFishoil Beta Glucan
EasyVit EasyFishoil Beta Glucan

To EasyVit EasyFishoil Beta Glucan είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για παιδιά σε ζελεδάκια, έχουν γεύση φρούτων και είναι φτιαγμένα από φυσικά γλυκαντικά. Καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού προσφέροντας ευεργετικά οφέλη όπως Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα υποστηρίζοντας τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών.

 

 

EasyVit EasyFishoil Multi
EasyVit EasyFishoil Multi

Είναι ένα συμπλήρωμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά όπου βοηθά αποτελεσματικά στην καλύτερη υγειά του εγκεφάλου, της καρδιάς και της όρασης. Είναι πλούσιο σε Ωμέγα 3, είναι εύκολο να καταναλωθεί από παιδιά, καθώς έχει τη μορφή ζελεδάκι και γεύσης φρούτων που τα παιδιά αγαπούν.

 

 

Power Health Multi Multi Kids Πολυβιταμινούχο Συμπλήρωμα Διατροφής
Power Health Multi Multi Kids Πολυβιταμινούχο Συμπλήρωμα Διατροφής

Το Power Health Multi Multi Kids είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για παιδιά σε μορφή μασώμενα δισκία και με φυσικά γλυκαντικά. Έχουν υπέροχη γεύση που θα αγαπήσουν τα παιδιά και είναι πλούσια σε Βιταμίνη C που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, Βιταμίνη B6 και Β12 που συμβάλλει στη φυσική λειτουργία του νευρικού συστήματος και άλλες βιταμίνες που βοηθούν την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

 

💡Φυσικά, η επιλογή του κάθε παιδικού συμπληρώματος επιλέγεται ύστερα από την καθοδήγηση του παιδιάτρου και σύμφωνα με τις ελλείψεις που παρουσιάζει κάθε οργανισμός!

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα