×

Πώς να περιποιηθείτε την ξηρή επιδερμίδα;

 10/04/2023 1m, 9s

Η επιδερμίδα ταλαιπωρείται από το κρύο και από τον άνεμο. Ξηραίνεται, δείχνει σκασμένη και τραχιά. Αν θέλετε να ενυδατώσετε την ξηρή επιδερμίδα επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα, η οποία θα προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση και θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται υγιής.

 

Ποιες είναι οι αιτίες της ξηροδερμίας;

Κληρονομικότητα:

Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να είναι κληρονομική ή εγγενής. Έτσι η παραγωγή σμίγματος και η ρύθμιση της υγρασίας έχουν διαταραχθεί, προκαλώντας ερυθρότητα, κνισμό και φλεγμονή στην επιδερμίδα.

Καιρικές Συνθήκες:

Το κρύο, ο αέρας, ακόμα και ο θερμός αέρας μπορούν να προσβάλλουν τους φυσικούς προστατευτικούς φραγμούς του δέρματος. Η ξηρότητα είναι ορατή συνήθως τη χειμερινή περίοδο.

Λάθος περιποίηση της επιδερμίδας:

Υπάρχουν πολλά είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία βλάπτουν την επιδερμίδα. Χρησιμοποιήστε με μέτρο τα διάφορα αυτά προϊόντα ή προτιμήστε προϊόντα για ενυδάτωση.

Άγχος & Στρες:

Όταν βιώνουμε στρες και άγχος οι ορμόνες και τα νεύρα μας διαταράσσουν την ισορροπία υγρασίας και την παραγωγή λιπαρότητας του σώματος. Έτσι, η επιδερμίδα είναι τραχιά και ξηρή σε περιόδους έντονου στρες.

Καυτό Νερό:

Αποφύγετε το καυτό μπάνιο και το ντους μεγάλης διάρκειας καθώς φαίνεται ότι το νερό αφαιρεί το ποσοστό της υγρασίας που περιέχεται στην επιδερμίδα, υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας.

 

Η Nivea έχει σχεδιάσει εξειδικευμένα προϊόντα για βαθιά ενυδάτωση σώματος και αντιμετώπιση της πολύ ξηρής επιδερμίδας. Ανακαλύψτε εδώ τα προϊόντα Nivea για ενυδάτωση επιδερμίδας και χαρίστε ενυδάτωση στο σώμα σας.

 

Πηγή Άρθρου: NIVEA

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα