×

Πόσιμο κολλαγόνο: ποια τα οφέλη του;

 08/03/2024 4m, 7s

Το κολλαγόνο αποτελεί μια σημαντική πρωτεΐνη στον ανθρώπινο οργανισμό, αποτελώντας τον βασικό συνδετικό κρίκο των ιστών μας, όπως το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Η παρακολούθηση μιας υγιούς διατροφής πλούσιας σε πρωτεΐνες και κολλαγόνο αποτελεί φυσικό τρόπο για τον οργανισμό μας να παράγει κολλαγόνο.

Ωστόσο, ο χρόνος, η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να μειώσουν τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα μας. Για αυτόν τον λόγο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πρόσθετες λύσεις για την υποστήριξη της υγείας του κολλαγόνου τους.

Εδώ εμφανίζεται το Collagen ProActive, που αποτελεί μια πρωτοποριακή λύση για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα και την ποσότητα του κολλαγόνου στον οργανισμό τους. Αυτό το πόσιμο κολλαγόνο προσφέρει αυξημένη απορρόφηση του υδρολυμένου κολλαγόνου, ενισχύει τη διέγερση του οργανισμού για τη βιοσύνθεση κολλαγόνου και διατηρεί τη σταθερότητα του προϊόντος κατά τη διάρκεια της χρήσης. Διαβάστε παρακάτω το άρθρο μας για το Collagen ProActive και δείτε γιατί αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να φροντίσουν την εσωτερική τους ευεξία και την εξωτερική τους εμφάνιση.

 

Τι είναι το πόσιμο κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μια βασική πρωτεΐνη που βρίσκεται στους ιστούς του σώματός μας, όπως:

  • το δέρμα
  • τα μαλλιά
  • τα νύχια
  • τους τένοντες
  • τους χόνδροι
  • τα οστά

Παράλληλα, το κολλαγόνο συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας, του όγκου και της υγρασίας του δέρματος, σε συνεργασία με άλλες ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ και η ελαστίνη.

Το πόσιμο κολλαγόνο, αποτελεί συμπλήρωμα διατροφής κολλαγόνου σε υγρή μορφή. Το πόσιμο κολλαγόνο, συχνά, περιέχει στη σύστασή του κολλαγόνο από πολλές διαφορετικές πηγές, όπως ψάρια, βοοειδή, χοίρους ή κοτόπουλο. Επιπλέον, όπως τα κλασικά συμπληρώματα κολλαγόνου, το πόσιμο κολλαγόνο περιέχει πεπτίδια, μικρές αλυσίδες αμινοξέων που βοηθούν στη δημιουργία απαραίτητων πρωτεϊνών στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του κολλαγόνου και της κερατίνης.

Βέβαια, το υδρολυμένο πόσιμο κολλαγόνο, όπως το Collagen ProActive, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην επιδερμίδα. Τα οφέλη της εξωτερικής χρήσης του πόσιμου κολλαγόνου προσφέρει άμεσα οφέλη στην επιδερμίδα, τα νύχια και τα μαλλιά.

 

Πόσιμο κολλαγόνο: τι οφέλη έχει;

Στα οφέλη του πόσιμου κολλαγόνου βρίσκουμε τα παρακάτω:

  • Παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό
  • Αναπλήρωση των αμινοξέων
  • Βελτίωση του χρόνου επούλωσης των πληγών
  • Επιβράδυνση του σχηματισμού λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  • Νεανικό, σφριγηλό δέρμα, με ελαστικότητα και υγεία
  • Γερά μαλλιά και νύχια
  • Σωστή λειτουργία των ούλων, των οστών, των αιμοφόρων αγγείων και των αρθρώσεων

 

Πόσιμο κολλαγόνο: έχει παρενέργειες;

Κατά κύριο λόγο, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν επηρεάζεται από πιθανές παρενέργειες του κολλαγόνου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα είναι καλό να επικοινωνείτε με τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε ένα νέο συμπλήρωμα.

Ως προς τις παρενέργειες του κολλαγόνου, ενδέχεται να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, λόγω των παραγώγων που χρησιμοποιούνται στη σύνθεση του προϊόντος. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος που είναι αλλεργικός στα όστρακα και καταναλώσει θαλάσσιο κολλαγόνο, θα μπορούσε να παρουσιάσει κάποια αλλεργική αντίδραση.

Επιπλέον, τα συμπληρώματα πόσιμου κολλαγόνου περιέχουν μερικές φορές βιταμίνες, μέταλλα ή βότανα. Αυτά μπορεί να είναι ασφαλή σε χαμηλές και ελεγχόμενες ποσότητες, αλλά ορισμένα μπορεί να αλληλεπιδρούν με φάρμακα ή και τις υποκείμενες παθήσεις ενός ατόμου. Ορισμένα μπορούν επίσης να προκαλέσουν τοξικότητα σε υψηλές δόσεις, όπως ο σίδηρος.

Κατά συνέπεια, για να μην παρατηρήσετε παρενέργειες με τη χρήση του κολλαγόνου, απευθυνθείτε σε έναν ιατρό, που θα σας καθοδηγήσει καταλλήλως.

 

Collagen Proactive: ο φυσικός σύμμαχος για τον οργανισμό μας

Το Collagen ProActive αποτελεί τον φυσικό σύμμαχο του ανθρώπινου οργανισμού, καλύπτοντας πολλές ανάγκες για υγεία και ομορφιά. Τα οφέλη του πόσιμου κολλαγόνου που συνοψίσαμε παραπάνω τα καλύπτει το Collagen ProActive και η σύνθεση που διαθέτει.

Η σύνθεση του Collagen ProActive διαθέτει έναν μοναδικό συνδυασμό: κορυφαίας ποιότητας υδρολυμένο κολλαγόνο, πλούσιου σε συγκεκριμένα αμινοξέα, τα οποία είναι η γλυκίνη, η προλίνη και η υδροξυπρολίνη, τα οποία απορροφώνται εύκολα από το ανθρώπινο σώμα.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Collagen ProActive;

Το Collagen ProActive μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις και ανάγκες. Μερικές από αυτές, είναι:

  • Σε άτομα που υποφέρουν από αρθριτικά προβλήματα.
  • Για όσους επιθυμούν να ανανεώσουν την επιδερμίδα τους για να μειώσουν τις ρυτίδες και να διατηρήσουν νεανική όψη.
  • Σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης και έχουν αδύναμα μαλλιά.
  • Για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την υγεία και την εμφάνιση στα νύχια τους.
  • Σε άτομα που ασκούνται τακτικά και ενδιαφέρονται για τη φυσική τους κατάσταση.
  • Για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα βάρους ή που περνούν πολλές ώρες σε καθιστική στάση.
  • Για άτομα που ακολουθούν κάποια δίαιτα και επιθυμούν να βελτιώσουν τον μεταβολισμό τους.
  • Σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κυτταρίτιδας.
  • Παράλληλα, το Collagen ProActive μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δια στόματος αλλά και για εξωτερική χρήση.

 

Collagen ProActive Πόσιμο Κολλαγόνο 600ml - Φράουλα
Collagen ProActive Πόσιμο Κολλαγόνο 600ml – Φράουλα

 

Η αναβάθμιση του Collagen ProActive

Μετά από αρκετούς μήνες έρευνας, το Collagen ProActive διατίθεται στον καταναλωτή ενισχυμένο, μέσω της βελτίωσης της διαδικασίας ενζυματικής υδρόλυσης του κολλαγόνου. Ταυτόχρονα, έγινε προσθήκη ορισμένων σημαντικών βελτιώσεων, χωρίς να αλλάξει η βασική δομή του Collagen Pro – Active.

Με αυτήν την αναβάθμιση, το Collagen ProActive διαθέτει:

  1. Αυξημένο ποσοστό απορρόφησης του υδρολυμένου κολλαγόνου.
  2. Ενίσχυση της διαδικασίας που ενθαρρύνει τον οργανισμό να παράγει περισσότερο κολλαγόνο.
  3. Διατήρηση της συνοχής του προϊόντος κατά τη διάρκεια της χρήσης του.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα